Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nifido Ano, v podstate v prenajem ale zmluvu nemaju kedže je to známy a teda takto jej pomaha dočasne, že nemusi platiť kým nepracuje a riadne nezarába.
Ešte prosim Ťa- kedže asi nam zase neporadia v CPP dnes- tie účty ma napisať do kolonky Pohladavka z uctu alebo do kolonky Ina majtekova hodnota? Kam ste to vy pisali?
ahojte tak konecne sme sa tam dovolali a termin len na konzultaciu prvú sme dostali 6.6.2018 😔 Ved to je nekonečné čakanie a potom nám nakoniec ešte môžu povedať že nás nebudú ani zastupovať .... Ved to neni normálne. Najskôr sa tam človek nevie dovolať 3 dni a potom má toľko čakať len na prvú konzultáciu ? 😢
@emer1 ale na co sa čaká? Vám este neskončila ta 45 dňova lehota konkurzu , ale mne uz ano , a vobec neviem ci co budem mat z výplaty , lebo vsak exekutori posielavaju mzdarkam a uctarkam prikaz na zrážku zo mzdy , a pokial im vraj neposles sudne rozhodnutie tak vtom veselo pokracuju
@kicilanka Tak to som nevedela. Ja som bola s kamaratkou v pondelok v CPP v BA..pytali sme sa na konzultaciu ( tiež som myslela, ze bez toho nevezmu) tak nas poslali preč, že mame zavolať pre termin. Volali ale nedovolali sme sa. Dnes sme tam nakoniec boli, znova obe - a som myslela, že sa mi sniva - tak na podanie žiadosti mame prisť zajtra 🙈 Non sens uz toto..ozaj..či chcu človeka znechutiť aby sa na to vykašlal či čo. Tak už sme sa nasr...., zajtra ak to nevezmu tak asi bude treba cirkus spraviť 🙈
Já neviem no čakať len na konzultáciu do 6.6.2018 je neskutočne dlhá doba ☹ já sa dovtedy asi aj zbláznim. Ved ked pôjdeme len vtedy na konzultáciu plus kým sa vybavia papiere a všetko to prebehne do konca to bude trvať aj rok 😢 kamarát bol minulý mesiac podať papiere a termín má vo februári myslím. Toto je naozaj neskutočne dlhá doba čakať do Júna 😢😔 Je tu niekto kto podal paiere bez konzultácie? Je to vôbec možné? Alebo prinesiem tam papiere a otočia ma medzi dverami ..... Ja si myslím že tá konzultácia je asi potrebná nakoľko sa tam zrejme preberá čo všetko je treba priniesť , alebo ako to bude prebiehať a čo nás po tom všetkom ak to skončí bude čakať. Neviem no som fakt hodná na prášky momentálne
@kaja30 Ja s tým pomáham kamaráke a myslim, ze sa nam to nakonic podarilo cele dobre vyplniť. Tu Vám určite pomôžu ak nebudete niečo vedieť, aj ja som ziskavala rady a hlavné info tu pre kamošku. Vyskúsajte si to stiahnuť a začať vyplňat..uvidite ako a či to pojde. Pol roka je ozaj moc len na termin 🙈
@katkaba1 kam patríte vy? A ani ste neskúšali tú konzultáciu vybaviť? No ja neviem čo teraz ked už na tú konzultáciu máme dátum či by som teraz mohla prísť len tak s papiermi , či už teraz nemusím čakať na tú konzultáciu.... Neviem vôbec čo robiť. Chodíme často s malým na Kramáre tak tam asi skúsime pri najbližšej návšteve vybehnúť a uvidíme čo nám povedia ak sa s nami budú vôbec baviť o tom
@kaja30 My sme boli prv teraz v pondelok ale tiez sme spominali konzultaciu. Poslali nas preč že mame si zavolat. Nedovolali sme sa. Boli sme dnes, že teda rovno podame ziadost lenže vraj podatelna v stredu nie je takže ideme zajtra. Tak snád už na 3.krat pochodime. Dám vedieť ako sme dopadli. Ono zas ak je podmienka konzultacie tak to akosi straca svoju podstatu..clovek čo ide do bankrotu je na hranici, teda jeho posledna moznost a povedat mu cakaj este rok a potom dalsie mesiace ak vobec sa to podari..
Ale pisali tu ludia, ze je to individualne. Ze niekde vzali hned ziadost a riesilo sa a niekde treba konzultaciu. Tak uvidime...modlime sa aby sa zajtra už podarilo.
@kaja30 keby ste si aspoň 20strán prečítala tak zistíte že vôbec netreba na konzultaciu stačí poslať poštou tak ako sme skoro všetci posielali. Stále dookola omielať to isté nás už nebaví! Za jeden večer sa dá prečítať aj 50strán a prečítať čo sa píše aj na stránke CPP. Potom netreba jajkať že pol roka treba čakať na konzultáciu, namiesto toho sa dajú vyplniť papiere.

@katkaba1 nijak ved byva v prenajme a hotovo vsetko je prenajate a jej nieje nic