icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kaja30
9. dec 2017

Dievčatá tak treba výpis o exekútoroch zo súdu? Môže mi to prosím niekto vysvetliť ak to nebude nikoho otravovať? Myslela som že staťia papiere čo mám doma. Ved niektoré sa ťahajú roky. To mám ísť na dáky súd a vyžiadať si to ? Kde kam ako ? Kým pôjdeme na konzultáciu chceme to mať všetko pripravené aby sa to zbytočne nenaťahovalo. Dakujem pekne za odpovede

shushu
9. dec 2017

No my sme nepotrebovali ale požiadali sme oň zo súdu a boli tam aj také exekúcie ktoré sme už splatili,radšej si to vyžiadajte aby ste neboli prekvapená že je tam niečo o čom neviete a aj to treba napísať do papierov,normálne napíšte žiadosť na váš okresný súd že žiadate vystavenie všetkých živých upovedomení o začatí exekúcií,treba ešte doložiť sken občianskeho preukazu,nám potom po týždni poslali na e-mail.

wapman
9. dec 2017

Mne v Nitre stačil aj starý príkaz na exekúciu ale radšej si vyžiadajte na okresnom súde asi aj na počkanie vydajú.

kicilanka
9. dec 2017

@kaja30 podľa toho asi pod aké CPP patríš...KE nepýtali, Nitra nepýtala, SNV pýtala....

skús pozrieť v diskusii čo kto písal - už sme to tu preberali kde pýtajú aktuálne zo súdu a kde im stačí len 1 Upovedomenie alebo Exekučný príkaz a aj to môže byť staré....

kaja30
9. dec 2017

Ďakujem pekne za odpovede a patríme pod Ba preto nám dali zermín až na 6.6.2018 tam je asi najväčší nával . Tak si to potom pre nich pripravíme pre istotu

kicilanka
9. dec 2017

@kaja30 BA bola predtým najrýchlejšia...asi sa to tam začalo teraz zbierať...a je tu viac báb z BA, tak treba kuk, že čo ony písali....ale každopádne je lepšie byť pripravená a na termín radšej mať so sebou všetko - aj to čo netreba, ako mať málo a potom sa bude zbytočne čas ešte ťahať ....

wapman
9. dec 2017

@kaja30 to vážne chcete čakať dovtedy? Veď to pošlite poštou aj keď vám to 3x prerušia ajtak to skôr vybavíte ako čakať pol roka na podanie. To je len môj názor ale robte ako myslíte.

kicilanka
9. dec 2017

@wapman vo Vranove rovno kamarátke povedali, že ak pošle poštou, aj tak nebudú s jej papiermi nič robiť skôr, než príde na termín vo februári....len ich dajú na kopu s termínovkou...

kaja30
9. dec 2017

@wapman my sme im tam poslali mail že máme záujem o osobný bankrot a odpísali že najskôr je NUTNÉ objednať sa na konzultáciu.... možno každý kraj to má inak,já už naozaj neviem podľa toho čo tu čítam jeden píše tak , druhý zas tak.... No ale ako som písala už predtým. Pôjdeme do Ba určite ešte skôr a stavíme sa tam.

katkaba1
10. dec 2017

@kaja30 Povedali Vám, že je nutná konzultácia? No super..nám vtedy nič take nespomenuli 🙈 ani keď sme povedali, že chceme podať rovno žiadosť..Tak som zvedavá že čo lebo ta kamaratka ide na súd pre vypis a potom to už posiela.
Ak im ide len o poplatok- keďze konzultacia je pravdepodobne len aby vysvetlili ako sa papiere vypĺňaju - tak ten im može rozvno zaplatiť aj keď konzultacia nebude lebo papiere sme s pomocou ludi tu na MK už samé vyplnili.
Ale teda poriadny chaos - všade inak..cele zle.

nifido
10. dec 2017

@katkaba1 povedz ze si bola na konzultacii v KE 😉

kaja30
10. dec 2017

@katkaba1 ano odpísali že najskôr je nutné objednsť sa na konzultáciu

kaja30
10. dec 2017

@katkaba1 poplatok 5€ neplatíš ak chceš osobný bankrot

katkaba1
10. dec 2017

@nifido
@kaja30

Ja som dostala info, že berú v BA aj bez konzultácie takže pošle sa to poštou hneď ako dostane výpis exe so súdu. V tom najhoršom sa jej to 'trochu' predĺži. Nemôže ešte ďalši rok takto fungovať..

kicilanka
10. dec 2017

@katkaba1 tak ti poviem - "nemôže" takto fungovať ešte další rok (??) a ako by fungovala, keby sa nebol ten zákon zmenil a nemali by sme túto šancu?
musela by fungovať, iné by jej neostávalo....našťastie zákonodarci zmenili zákon a tak sme tu a konečne je niečo aj pre nás uzákonené....

Isteže, všetci by sme to chceli mať čo najskôr za sebou...ale ak to nejde, tak to nejde...musíme čakať a obrniť sa trpezlivosťou....

sú tam zvlášť zamestnanci čo robia celú procesy so spismi a dievčatá čo to len zbierajú a evidujú...takže ak im neustále a netrpezlivo ľudia vyvolávajú stále dookola, tak sa ani potom nečudujem že sa tam nedá dovolať...takto potom väčšinu času strávia len vybavovaním telefonátov a práca stojí....

trpezlivosť...nič sa nedá posúriť, ani zrýchliť...ostáva nám len čakať ....

monikapetrzalka
10. dec 2017

@kicilanka presne tak...cakame vsetci, moj prvy telefonat do CPP bol v maji a musim tiez cakat, tak ako som cakala na konzultaciu, teraz cakam na podanie na sud...takisto ako vsetkym ostatnym mi strhaju z platu, takze cakame vsetci...ked sa dockame a vsetko prebehne tak ako ma, tak mozme byt radi, lebo inac by sme sa zrejme do konca zivota potacali 😔 takze musime vydrzat...ako sa hovori "cakajte, ste v poradi" 😉

katkaba1
10. dec 2017

@kicilanka Nejdem sa rozpisovať - len tolko, že ďalsi rok jednoducho neda..To je fakt..žiadne, že je netrpezliva.

Ale o to 'nejde' - išlo o konzultaciu. Pani povedali, že je nutna, nam zas, že nie. Tak sa uvidi.

kaja30
10. dec 2017

@katkaba1 no ano nám to odpísali že je nutná - tiež spadáme pod Ba a dovolal sa tam manžel až po 3. dňoch.

edita2103
10. dec 2017

Dobrý deň, viete niekto odpovedať na moju otázku, ale len ten kto to vie na 100%.
Syn mal živnosť, mal dosť exekúcií, v októbri prešiel bankrotom, bol oddĺžený.. Krajský súd mu zrušil živnosť, bol na to aj upozornený ešte pred oddĺžením. Teraz dostal ponuku na dobre platenú prácu, ale vyžadujú živnosť. Otázka: môže si ju nanovo otvoriť? Niekde som čítala, že až po 3 rok.

kicilanka
10. dec 2017

@katkaba1 ver mi, že je dosť prípadov, keď si myslia že to nedajú...proste pre niekoho je to nad jeho sily...treba človeka nasilu dotiahnuť k psychiatrovi...viem presne o čom hovorím, nie len že si myslím.....

draik
10. dec 2017

@edita2103
Ak nedostane výnimku, tak po troch rokoch.

ivica3
10. dec 2017

@draik
Vynimka na živnost ked prešiel bankrotom sa už niekomu udelila?Pytam sa preto,lebo manžel ide do bankrotu,má 61 rokov,tiež ide pracovat ešte do Rakuska,kde musi mat živnost .Na Slovensku ho už nikto nechce zamestnat,kedže má pred dochodkom a z niečoho musime žit.

kicilanka
10. dec 2017

@draik ale na sro sa to nevzťahuje 🙂 či? ak si zriadi alebo kúpi sro, tak tam nebude problém ako u živnosti 🙂
tak mi to aspoň logicky vychádza, kedže sú to 2 rozlišné formy a teda v sro bude ako zamestnanec, alebo len majiteľ....

draik
11. dec 2017

@kicilanka
Nevzťahuje.

tipa
11. dec 2017

Dobry presiel už niekto bankrotom a mal hypoteku? Co sa dialo spenazili aj ten majetok?😕

kicilanka
11. dec 2017

@tipa prečítaj si spätne diskusiu a dozvieš sa čo potrebuješ k týmto veciam 🙂

katkaba1
11. dec 2017

@kicilanka Ja viem a je mi velmi lúto, že su ludia, ktorí sa takto trápia.
K psycho ju nedotiahnem, zatial som jej motivatorka/butlava vŕba/prava ruka/ pomocnička ja, vlastne len ja..nikoho iného už nemá. Viac ako ja jej žiadny pscyho nepomôže 🙈

Inak dnes sme spolu volali, ak by niekto potreboval info ako na sude v BA - bola na tom sude pre vypis, musela spisať ziadost dvojmk, kolok 2,50€ a nasledne musi počkať par dni (bud poslu postou alebo osobne sa da vyzdvihnut - ona pojde osobne).

nifido
11. dec 2017

@katkaba1 vedia jej aj vytlacit na pockanie prebiehajuce exekucie 😉 aj mne tak vytlacili a bez poplatku

katkaba1
11. dec 2017

@nifido Fu, to neviem. Jej ze hned povedali ze treba spisat ziadost dvojmo, kolok kupit a ze to nevydaju hned, ze par dni potrva..
Bola OS BA 2
Ze by aj toto bolo vsade inak?🙈

nifido
11. dec 2017

@katkaba1 no daj potom vediet co jej to vlastne dali 😊 mne exekucie vytkacili na pockanie na info podla r.c