icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katkaba1
12. dec 2017

@nifido Ďakujem, tak berú celú sumu do úvahy.

dadka7828
13. dec 2017

Ahojcek dievčatá prosím veľmi pekne tie ktoré máte podaný bankrot po novom ako to funguje chcem si podať ale teraz sa vraciam do práce po materskej ale na kratší pracovný čas som slobodná s dvomi deťmi nevadí to? A ešte ten správca príde k vám domov alebo je to len o cestnom prehlaseni? Ďakujem za každú odpoveď

lejaky
13. dec 2017

Prišlo mi z CPP uznesenie súdu o odĺžení ale zároveň tlačivo,ktoré mám zaslať na súd na zastavenie exekúcií.Zasielali ste,alebo súd automaticky zastaví exekúcie počas konkurzu?
Ako dlho trvá,kým Soc.posť.odstráni dlh z Dlžník.sk? Viete poradiť?Je potrebné zaslať uznesenie súdu aj SP?Ďakujem pekne.

wapman
13. dec 2017

@lejaky zasielali pre urýchlenie zastavenia exekúcie, súd zastaví automaticky ale to trvá. Uznesenie pošli aj ostatným veriteľom, odo mňa si pýtali aby som im zaslal,síce nie všetci, ale čo mi vyvolávali koli splatkam som zaslal aby neotravovali kôli zrážkam zo mzdy.

ivka0412
13. dec 2017

Tak ľudkovia dnes mi prišlo vyúčtovanie za elektriku. Na podnet...z dovodu začatia konkurzného konania. Idem volať na elektráreň. Prišlo to tiež ešte niekomu?

kicilanka
13. dec 2017

@ivka0412 myslím že to bude kvôli tomu, aby bolo jasné čo spadá pod oddlženie a čo už potom nie...

ivka0412
13. dec 2017

@kicilanka Volala som do elektrárne tak ta pani mi ani nevedela povedať čo ďalej. Že sa stým nestretla. Čítala mi o čom ten podnet tak ani ja by stoho nevyšla. Volám spravkyni ta nedvíha. Lebo mi prišlo 2krát to isté. Tak ze teraz mi budú aj za byt vyúčtovanie robiť?

lejaky
13. dec 2017

@ivka0412

dali ste elektrárne aj do zoznamu veriteľov? lebo inak nerozumiem tiež prečo,alebo sa to týka všetkých platieb za byt?

kicilanka
13. dec 2017

@ivka0412 tiež si myslím čo
@lejaky
nedala si do oddlženia elektrárne??

lejaky
13. dec 2017

@wapman uznesenie má 7 strán obojtranne čiže 14 x prefocovať je sila.
zaslala som na súd každú exekúciu zvlásť vypísanú na tlačive z CPP a uznesenie nech si vytlačí súd číslo aj dátumy som uviedla.

katkaba1
13. dec 2017

@lejaky A keby ste to skúsili nascanovať len a poslať ako v prílohu v maily exekútorovi?

lejaky
13. dec 2017

@katkaba1 keď centrum píše,že priamo na súd,asi len súd môže zastaviť exekúcie a následne zašle exekútorovi.

ivka0412
13. dec 2017

@lejaky
@kicilanka
Nedala. Ja si elektriku platím poctivo každý mesiac.
Ako ze nech si zisťujú ale ostala som prekvapená.

nifido
13. dec 2017

@ivka0412 aj my sme to tak mali resp. manzel robia to kvoli tomu ci u nich nevznikne nedoplatok a ak ano aby si prihlasili pohladavku ak dlh nemate je to o.k

ivka0412
13. dec 2017

@nifido Aj byt budú robiť vyúčtovanie?

nifido
13. dec 2017

@ivka0412 len elektrinu nam robili

agness30
13. dec 2017

Zdravim vas vsetkych bankrotarov😎 tak uz som sa i ja konecne odhodala ukoncit to stresujuce niekolkorocne obdobie vlacenia kopy dlhov na chrbte a dnes som papiere odniesla do CPP.uz od leta sa odhodlavam ale rozhoda som sa ze bud jak bud, najviac ma k tomu dohnala SP a VZP tymi pokutami a penalmi , kedy cloveka totalne zoderu z koze..bohuzial mam za sebou 6 rocne obdobie kedy nie vlastnou vinou som prisla o vsetko/teda ak sa da povazovat za vinu to, ze clovek doveruje milovanej osobe/..to len na margo toho ako niektori ludia odsudzuju druhych ludi a su pobureni..nikto nevie posudit zivot druheho ak nechodi v jeho topankach ako sa vravi..ale k teme..v lete som bola v kancelarii pre tlaciva, no ziadna konzultacia , len mi povedali, ze si mam zbehnut na sud pre vypis exekucii a chceli aj vypis zo SP..tak som to vsetko urobila, vyplnila, ale vzhladom k tomu ze som SZco ale nie cez zivnostensky urad ale podla osobitnych predpisov, tak som vahala, aby som nemusela stratit pracu..mam uz daleko po 50 ke, tak tazko pracu najst..ale nakoniec sa to uz neda psychicky zvladat tak som to dnes podala..nech sa deje vola bozia, bude ako bude..prekvapilo ma, ze nechceli po mne nic, len vyplnene tlaciva, skontrolovala ich a to bolo vsetko..cca 3 minuty a finito..ze mi do 30dni poslu vyjadreninie o zastupovani..taj neviem, preco niekde trvaju na konzultaciach a nejakych inych prietahoch, ked je to vlastne uplne jednoduche..

agness30
13. dec 2017

a nechceli ani vypis zo sudu ani zo SP, len tu vyplneniu ziadost s prilohami..

janka456janka
13. dec 2017

tak babenky po 6 mesiacoch a 2 dnoch presne aj ja to mam za sebou. a som zverejnena v OV

nifido
13. dec 2017

@janka456janka gratulujem

katkaba1
13. dec 2017

@janka456janka
Gratulujem 🙂
Ak sa môžem spýtať - 6 mesiacov od podania žiadosti v CPP alebo od začatia konania? Ďakujem

janka456janka
13. dec 2017

@nifido Dakujem pekne

janka456janka
13. dec 2017

@katkaba1 od podania papierov do CPP. sama som si vyplnila zaniesla a chvala Panu Bohu mi to preslo vsetko.len to cakanie je hrozne. a este uvidim ako dopadnem so spravcom

katkaba1
13. dec 2017

@janka456janka
Fuha, tak to je veru dosť dlhá doba ak to ešte ani u správcu nemáte uzavreté.
Držim teda palce 🙂

zazalienkas
13. dec 2017

@janka456janka gratulujem 🙂 konečne ste sa dočkali 🙂

janka456janka
13. dec 2017

@katkaba1
@zazalienkas dakujem babenky. len uz mam dufam aspon polku za sebou. ale je to strasne dlhee cakanie. a ze teraz je este viacej ziadosti a cakanie je aj 8-9 mesiacov. takze ktore este vahate tak supsup do toho pokial to nebude cakanie aj rok

kicilanka
13. dec 2017

@janka456janka blahoželám 🙂 šťastlivé vykročenie do nového života 🙂

@agness30 na ktorom CPP si?

agness30
13. dec 2017

@kicilanka
CPP Ziar nad Hronom

zazalienkas
13. dec 2017

@janka456janka priateľ volal dnes a povedali mu, že riešia júlových v TN, že on príde na rad tak koncom januára :/ tak som zvedavá teda

bebemaly
13. dec 2017

Dievčatá skúsenosti so správcami,volám, píšem a nič, dokedy sa musí vlastne ozvať? vyhlásený konkurz som mala 14.11.17 ☹ ďakujem za rady