Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@anitaka boli to nebankovky, kde si pozicias a vratis do 30 dni celu sumu. Muz nevratil, tak to po 3 mesiacoch posunuli vymahacom. Ti nadstavili splatkovy kalendar na polroka.
Zatial sme platili (tento mesiac nam to ale nevyjde) a tak sa nam vraj splatkovy kalendar zrusi a budeme musiet doplatit celu sumu. Z coho, to netusim a ani neviem aky bude dalsi postup.
@pancierka presne tak. na nebankovky treba ist tvrdo tak ako aj oni na nas. je to svinstvo. pozicaju ti 200€ a za 3 tyzdne chcu naspat 260€. uz som sa na tom poucila a radsej nebudem tyzden zrat ako od takych uzernikov si pozicat. nech uz stat nieco stym urobi. nech uz mi uspesne prebehne konkurz a uz v zivote si nepoziciam ani euro
@pancierka este ohladom toho bytu na hypo pisem...nejdem tu mudrovat ani nic podobne..vidim ze si tu dostala aj ine odpovede...ja len poznam jeden pripad ako si ty a nezablokovali im byt...pokial mala banka zalozne pravo...ale fakt bude najlepsie ist do CPP a poradit sa su tam velmi mili ale nezacnu skor ako nebudete mat zacate exekucne konanie...😕
@janka456janka čo by stým štát robil,ked prezident je užerník :D :D :D :D
@maminenka12 tak je to pravda ale aspom ciastocne im to zatrhli. a do buducna to bude mozno este lepsie
@pancierka
Aha. Tak my mame ine, tak dufam, ze to pojde rovno cez exe, aj ked podla recenzii tej spolocnosti su to ti najvacsi zdieraci na svk. Inak, nam v cpp tiez povedali, ze banka by zo zakona nemala ist do konkurzu pokial ma na nehnutelnost zaloz.pravo a hypo sa plati, ale pravnik nas z toho trochu vyviedol, ze spoliehat sa na to neda.
no ja cakam od polovice juna, co mi prislo vyrozumenie z CPP,ze ma budu zastupovat, a zatial nic zo sudu, trenciansky kraj...
@kikatka1 ahoj a prosim ta za aku dlhu dobu ti prislo z CPP vyjadrenie,ze ta budu zastupovat? Ja som bola 20.6 podat žiadosť v CPP v Trenčíne. Dakujem za odpoveď
@janka456janka ja som bola 10.4. a odpoved mi prisla okolo 12.5 tusim, tak nejak...
@kikatka1 takže to sa este načakám asi zakial mi to príde. a potom kým to podajú na súd tak to môže byt aj september,oktober.Len dufam že to súd schváli a budem úspešne oddĺžena a aj ty. zatial čo som pozerala tak ak sa nemilim tam v trenčíne oddlzili uz nejak 62 ludi
@janka456janka no presne ja tak, toto cakanie bude bez konca fakt. 20.6. som odovzdala papiere v CPP a vidim to tak na september, oktober prinajlepsom. trnava sa rozhybala. az 2 oddlzenia uz urobili. tam to ide jak z chlpatej deky. ale dolezite, ze uz tam nie je nula, ktora ma riadne frustrovala.
@mawka tak hybe sa to. dufam sa dočkáme toho konca. som este potom zvedavá na toho správcu čo to bude zač. najhorsie je to ze clovek caka a nevie čo snim bude a ešte aj musí stále platit tie závezky s ktorými isiel do konkurzu
Najkrajsi darcek som dostala 🙂 prislo mi uznesenie zo sudu,ze ma oddlzujuuuuu. Huraaa, tesim sa strasne 🙂
@januleta ahoj a kolko to celkovo asi trvalo od podania navrhu v CPP az do dnes ked ti prislo rozhodnutie zo sudu? dakujem za odpoved
Ahoj ja som podala žiadosť na osobný bankrot v CPP 25.4.2017 zo súdu mi prišla odpoved 19.6.2017 že som zbavená všetkých dlhov a veritelia sa majú ozvať do 45 dní a čakám čo bude dalej pokračovať. Dali na konkurz nemám žiaden majetok som nezamestnaná žijem v hladovej doline mám len soc.dávky a to cca 60, €
to ano čakám na uspešný koniec a uplný koniec všetkým nervom konečne si vydýchnem a konečne sa vyspím a vyčistím si hlavu od všetkých problémov 🙂
@janka456janka ahoj, navrh som podala v marci, v aprili mi odpisali,ze ma budu zastupovat a vcera mi prislo zo sudu,ze ma oddlzuju. Bol mi urceny spravca konkurzu,pre urychlenie mam poslat vsetkym exekutorom navrh na zastavenie exekucie.Predpokladam,ze ma teraz bude kontaktovat spravca a zistovat majetok.Uvidime..
mne prišlo že ma zbavujú všetkých dlhov a sud ukladá správcovi povinnosť informovať známych veriteľov aby prihlásili svoje pohľadávky tak čakám v najbližších dňoch čo sa bude diať a kedy sa ozve správca ja nemám žiadny majetok.
A je to tu !!!!! kolegyni z PP sa ohlasila nebankovka Pohotovosť , napadly jej oddlzenie asi pre nepoctivy zamer !!!!!
😠
Najužernejšia nebankovka na slovensku , vedela som ze veritelia to len tak nenechaju
Zatial to len zistuju

@pancierka
Pises ze mate 2 vymahacske spolocnosti. Mozes mi povedat ako rychlo nebankovky poslali na vas vymahacske spolocnosti a ako to prebieha. Ci vas nejako otravuju, navstevuju a tak. Som skoro v identickej situacii ako ty, len s tym rozdielom ze som na to momentalne sama s detmi. Dakujem za odpoved