icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

tipa
22. dec 2017

Ahojte,viemi niekto povedat co znamena Oznam o zruseni konkurzu z dovodu,konkurzna podstata nepokryje naklady konkurzu a je zruseny.Dil

didi35
22. dec 2017

@tipa to znamena ze veritelov nie je z coho uspokojit, ale oddlzenie stale plati.

kicilanka
22. dec 2017

@tipa to je presne to, čo všetci čakáme...teda že sa oddlženie uskutoční bez speňažovania nejakého majetku 🙂 - lebo aj tak nie je čo speňažiť 🙂

v skratke - rýchly bankrot so super koncom 🙂

tipa
22. dec 2017

@kicilanka Dakujem a teraz co dalej...

tipa
22. dec 2017

@didi35 bude ma nejak spravca kontaktovat?

katkaba1
22. dec 2017

Ahojte, u kamošky sa možno zmení situácia : poslala dnes ziadost do CPP s tým, že aktualne je nezamestnaná - avsak pracu si aktivne hlada. A teda je možné, že od januara aj nastúpi - dnes sa jej vyjadrili. Zmeni sa tým pre ňu niečo? Bude musieť nahlásiť v CPP, že už pracuje?
Taktiež plat - hovorili o sume cca 900€ brutto..po exe jej vsak znova ostane len minimum - ALE, môže konkurz sud pripadne zamietnuť s tým, že má až moc 'vysoký' plat s tým, že by mohla splácať zo mzdy a teda konkurz jej neprejde?
Ďakujem(e) za prípadnú radu.

peyton210503
22. dec 2017

@katkaba1 urcite jej to koli platu nezrusia. Ja som zamestnana a tiez som vyhlasila bankrot konkurzom . Nic nemam nevlastnim len prijem z roboty. U spravcu som musela odovzdat platove podmienky ake mam a vydavky mesacne si zapisovala

katkaba1
22. dec 2017

@peyton210503 Ona tiež nič nevlastní. A tie výdavky trebalo aj nejak doložiť niečim? Napr. Kolko mesačne strava, byvanie ( ona ofic. nema papier kolko plati) atď...mesacne vydavky za normalnych okolnosti by jej vychadzali cca 400-500€. Takže ten zostatok čo by jej z platu ostal ( ak by nebol exe) tak jej to nespaví zle?
Možno blbá otázka ale dnes sme to rozoberali..boji sa nastupit aby si to nepokazila

kikatka1
22. dec 2017

@katkaba1 ja robím stále a správca chcel akurát pracovnú zmluvu, ani plat sme nerozoberali, len mi povedal, ze mam dat do účtarne kopiu obch. vestníka, aby mi nestrhali uz nič, a vybavené, plat ho ani nezaujímal...ani nejaké mesačné moje výdavky ho netrápili 🙂

katkaba1
22. dec 2017

@kikatka1 Áno, rozumiem, čitala som tu, že ludia bežne chodili do prace a konkurz im prešiel. Len že či nebude problém, že plat nebude minimálny..čiže vlastne súd to nezaujima, on rozhodne a ked sa vyhlasi konkurz - správca až potom rieši, nie? Čiže ono to vlastne už nič na rozhodnuti sudu nezmeni? Chapem správne? Ona majetok nema žiadny.

peyton210503
22. dec 2017

@katkaba1 ano chapes spravne. Ja som dokladala len najomnu zmluvu kolko platim za byt. Ostatne si len poznacila.

katkaba1
23. dec 2017

@peyton210503
Ďakujem. A nevieš prosim, ak ju zamestnajú či bude musieť nahlásiť do CPP, že už pracuje? Bude musieť dopisať do žiadosti?

peyton210503
23. dec 2017

@katkaba1 to netusim. Ja som to tam davala lebo som zaamestnana. Ale nemyslim si ze to treba dodatocne . Iba uvazujem ze ked to poda nezamestnany a zamestna sa o pol roka tiez to nejde dohlasovat. Najlepsie je sa spytat potom spravkyni ze sa zmenil stav ci to treba dohlasit.

kicilanka
23. dec 2017

@katkaba1
@peyton210503

v zákone sa hovorí, že pri skúmaní poctivého zámeru sa prihliada na to, či sa dlžník riadne zaradil do spoločnosti, či si našiel prácu, či využil teda šancu ktorá sa mu naskytla vďaka oddlženiu 🙂
takže ak som doteraz nepracovala, lebo som mala exekúcie a neoplatilo sa mi, tak sa odo mńa očakáva, že konečne budem pracovať a prispievať do štátneho rozpočtu 🙂

myslím že to stačí ako odpoveď na to, či a za koľko pracovať....
vyhlásením vo vestníku o začatí konkurzu sa zastavujú všetky súdne konania, exekúčne konania a nikto nič nesmie sťahovať...takže táto info o zamestnaní je potrebná už len z pohľadu prípadného budúceho skúmania poctivého zámeru a nemá iný význam......

kicilanka
23. dec 2017

@tipa ukončením konkurzného konania správca pre teba končí a nemá s tebou už nič spoločné - urobil a dokončil svoju prácu....

si čistá ako ľalia, nemáš dlhy a môžeš začať spokojne žiť .........
...predpokladám že veritelia sa budú ozývať a skúšať stále a ty im budeš oznamovať (posielať) rozhodnutie súdu o zastavení konania z dôvodu nemajetnosti 🙂

tipa
23. dec 2017

@kicilanka dakujeeeeem😀

monikapetrzalka
23. dec 2017

Vsetkym co uz mate po, ako aj vsetkym co este cakame, prajem krasne Vianoce, skusme chvilku nemysliet na tieto nase "spolocne" trampoty, a drzme si vsetci pasticky, nech nam to dobre dopadne 🙏

didi35
23. dec 2017

@tipa nie, už nemusí, načo?

maminenka12
23. dec 2017

možem sa opýtat ako sa najdem vo vestniku? už som asi fakt blbec ale vobec sa v tom nevyznam,,dakujem :D

stanka1986svk
23. dec 2017

Ahojte.viete mi poradiť prosím.s manželom nežijeme spolu no nie sme anii rozvedený. Ja mám na svojom mene dosť exekútorov.mozem aj tak požiadať o bánk otázky. Mám len výživné s rodicovskym.byvsm v nájme.dakujem.

stanka1986svk
23. dec 2017

@stanka1986svk mám prehlasenie u notára aj na upsvar že nežijeme spolu.mozem žiadať o odloženie konkurzom?

dankagirl
24. dec 2017

@stanka1986svk môžeš požiadať mám kamarátku ktorá tak absolvovala ob a nie je rozvedená

stanka1986svk
24. dec 2017

@dankagirl ďakujem pekne.

kicilanka
24. dec 2017
ivka0412
24. dec 2017

@kicilanka Krásne a požehnane Vianoce aj tebe. 🎄

darina05
24. dec 2017

@kicilanka ahoj teda ked nemam ziadny majetok tak uz nebudem musiet beritelom nic platit ked podam bankrot nemozu to veritelia nijak napadnut...

kicilanka
25. dec 2017

@darina05 nebudš, môžu - prečítaj si najprv na stránke CPP základné info k osobnému bankrotu:
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...

potom si prejdi cca 50 strán tejto diskusie spätne a získaš full pohľad a informácie k osobnému bankrotu 🙂

ivka0412
26. dec 2017

Dnes o 19hod v správach na Joj budú hovoriť o bankrote.

monikapetrzalka
26. dec 2017

@ivka0412 pozerala som, vraveli o dakej novelizacii od 1.1.2018, nevie niekto co bude v tej novele? Akurat v spravach vraveli, ze vazni si nebudu moct poziadat...a spomenuli aj to 6 rocne obdobie..tak musime najst p com pojednava ta novelizacia zakona, co by sa mohlo tykat nas...

kicilanka
26. dec 2017

@monikapetrzalka áno - povedala to, že do 31.12.2017 mohli požiadať o bankrot aj osoby vo výkone trestu a od 1.1. už nebudú môcť žiadať....nič viac nespomínala...a to som vedela aj ja, že sa to má týkať výhradne len väzňov - nič viacej sa meniť nemá....

a tých 6 rokov povedala doslovne, že ak v lehote 6 rokov niečo zdedíme, alebo vyhráme, sme povinný sa spojiť so svojim správcom a ponúknuť 1/2 z toho veriteľom....a to je bod, v ktorom každý hovorí inak...neviem na koho by sa trebalo obrátiť aby nám to vysvetlil ako to presne je v zmysle zákona - dopracovať sa k vysvetlivkám je nonsen momentálne - všade aktuálne znenie vypredané (stojí cca 70€).....