Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 no to áno,pre mňa bola dôležitá hlavne tá mzda a ostatné sa vybavý tiež, keď aj o pol roka.moja mzdárka upovedomí exekutorov,ja im pošlem tiež keď budem vo vestníku a snáď už oni vedia ako to ďalej funguje😃.účet nemam,majetok tiež nie,takže snaď exe nebudú skúšať hluposti.
Pýtal som sa u správcu aj na DDP ktoré mám a povedala pani že to riešiť nebude🤔🤔a na otazku či sa to neberie ako moj majetok v podstate,povedala že aj moja mzda je môj majetok.tak neviem no.neriešila ani moje 20-ročné auto
@timka1978 ak si to písomne oznámil v tých papieroch do CPP, tak nerieš, či to správca rieši... je to na nich, aby si zistili. A ak to nechce riešiť, zodpovednosť je na nej. A opakujem, táto prvá vlna bankrotov sa viac menej nedá ani napadnúť na súde pre nepoctivý zámer, takže buď v pohode.
@marusia12 v CPP som to neoznamil pretože ma to ani nenapadlo.až tu som sa dočítal že aj to by malo spadať do konkurzu.preto som to povedal až u spravcu po poučení že nemam nič zatajovať atď.a ani ju to dáko nezaujimalo že u koho mam DDP alebo tak.Tak preto neviem ako to je.niekto tu pisal že z DDP suma ktorú si platíš ty je postihnutelná a tá čo zamestnávatel nie,tak fakt neviem
@marusia12 no to nemam🙄pretože ona mi kladla otazky a ja som odpovedal.keď som odchadzal tak som sa opytal či DDP netreba riešiť pretože som čital v diskusii o bankrote že asi ano.no a ona ako som už pisal povedala že aj mzda je môj majetok.tak fakt neviem,no každopádne tam radšej zajtra zbehnem ešte raz
@marusia12 ano máš pravdu,na druhej strane ale pochybujem že polovica ludi čo prišla do CPP uvadzala ako svoj majetok DDP pretože to za majetok nepokladali takisto ako ja.a u spravcov to tiež neuvadzali keď sa ich nato tiež pravdepodobne nepytali.ale ako píšeš radšej si to podchytiť ako mať problemi
@timka1978 moja správkyňa teda DDP riešila
@saintlaurent a pisala si to v CPP?alebo sa ťa spravkyňa nato pytala?
@timka1978 mám to napísané v "iná majetková hodnota"
@saintlaurent ďakujem,pojdem zajtra za správcom a budem si stáť za tym nech to napíše.ustne som to spomenul ale to nemá váhu.nechcem riskovať nepoctivý zámer
Mne len pride zvlastne, ze je postihnutelna z DDP prave ta cast, ktoru si plati zamestnanec...lebo ja si tu cast platim z ciastky, ktora je uz zrazena exekutorom, cize z tohi mojho minima co mi ostava a ked to maju postihnut tak to uz je akoby nad ramec nie? Lebo ide to zo mzdy, ktore je uz ocistena exekutorom, takze to je take zvlastne
Mozem sa opytat tych, co maju uznesenie o konkurze zo sudu, priamo v tom uzneseni mate napisany ten paragraf, ze uz nie je mozne zeazat exekutorom ked je clovek v konkurze, ci to je len v zakone? Lebo nasa mzdarka trva na doklade o zastaveni od exekutora, ale ze ked to bude v uzneseni jasne uvedene, ze nema uz zrazat exekuciu, tak ze to mozno bude stacit, ale ak to tam nebude, ona bude cakat az kym jej exekutor nenapise, ze ma zastavit zrazky☹️
@saintlaurent mozes nam napisat ako riesila tvoja spravkyna to DDP? Aj to moze strhnut? Kedze nam to vyplatia aj tak az v dochodku? Napis pls blizsie ze co ste s tym poriesili, dik
@monikapetrzalka zatiaľ nijako, má to len poslané naskenované mailom /výpis/, ale budem jej volať, a keď mi to náhodou aj zdvihne, tak dám vedieť...
@monikapetrzalka mne dnes spravkyňa povedala že už mi nič nemôžu strhávať.a v robote som tiež nemal problem so mzdarkou.ak ti niečo ešte zrazia ak si už vo vestniku tak ti to musia vrátiť.tak mi bolo povedané u spravcu
Dnes som našla v obchodnom vestníku, že môj konkurz bol 27.12. zrušený....jupí 😀
A to som sa dva mesiace skusala spojit so správcom, este pred 2 dnami som mu pisala mail a vobec sa neozyval. Uz som chcela za nim cestovat ci ho najdem v kancelarii.....tesim sa 🙂
@monikapetrzalka tiež mi je to čudné že po tom čo mi zražali s platu som si daval ešte s tej almužnej do DDP a je to postihnutelné🤔🤔.no každopádne ak je to tak ,tak to rád obetujem aby som mal pokoj
@timka1978 mne napríklad strhli a potom vrátili...

@marusia12 no to áno,ale prvoradé bolo dostať celú mzdu,viem že zďaleka nieje po všetkom