icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
3. jan 2018

@nifido tak to si na tom super...mne kdekoľvek som sa zamestnala, do 2 týždňov som ju mala ☹ Som sa čudovala že tak rýchlo, tak mi povedali baby zo sociálnej, že je na to program, ak exekútor dá príkaz aj na dávky, tak vtedy dostáva info ihneď akonáhle si zaregistrovaná do systému ako zamestnaná...a to ťa musí zamestnávateľ nahlásiť hneď - 1 deň vopred, najneskôr pred nástupom na pracovnú zmenu....

katkaba1
3. jan 2018

@kicilanka
@nifido

Ďakujeme, dámy 🙂 A teda ak nemá ešte ani vyjadrenie žiadne z CPP - stači ak im to nahlási až keď sa jej ozvú po prijatí jej žiadosti? Posielala to pred sviatkami tak Boh vie či sa jej k tomu už aj dostali..

kicilanka
3. jan 2018

@katkaba1 ja som riešila družstevný byt celé mesiace a menili sme to až ako som prišla prevziať Zastupovanie....

katkaba1
3. jan 2018

@kicilanka Tak bude stačiť ak nahlasi az keď sa oni ozvu.

Prosim Ťa, čitala som, že si mzdarka tak by si nam vedela asi aj s týmto pomocť. Naatupila 2.1.2018 s platom v zmluve 900€. Ja som jej povedala nech si pokeca s konatelom ci by jej nezmenil zmluvu na 600€ brutto aspoň na pol roka a ostatok doplacal cash..aby odvadzala už čo najmenej keď podala o bankrot ( aj keď nic nie ke iste...) Nahlasuje sa plat aj do Soc.poisť ? Zmluva interne by sa dala zmeniť podla mňa ak by suhlasil..maju vraj dohodarov aj čo takto riešia..odvody ušetria. Aj na nej by čo to ušetril.. Ďakujem 🙂

kicilanka
3. jan 2018

@katkaba1 😀 😀
takéto správy radšej píš cez SS (IP) 😉
a nie na sociálnej, ani na zdravotke sa v prihláške neuvádza mzda....

jedine kam dáva celú zmluvu aj s uvedeným platom (ak je to info na základnom tlačive zmluvy) - tak je pracák, ak bola na ňom vedená a žiada o vyradenie...

katkaba1
3. jan 2018

@kicilanka Hups, to ma nenapadlo🙈😃
Ďakujem(e) pekne za radu 🙂

marusia12
3. jan 2018

@ivka0412 tak ti viac radiť nejdem 😀 Ešte že si sa stihla súdu vyjadriť.... dúfam, že si tiež pochopila, čo som tu o týchto sporoch písala... a to, že si kdesi napísala vyjadrenie že si v bankrote ešte neznamená, že ti to ukončia... že jo? Ale ok... ty vieš 😀

ivka0412
3. jan 2018

@marusia12 Ale ukončia....Musia zo zákona....Ak by motyka vystrelila tak na také veci je tu SPRÁVCA....😅

polaa
3. jan 2018

@marusia12 znova tu trepeš kraviny? Pýta sa ťa niekto? Ak pani @ivka0412 tu napíše fakty, to neznamená, že musíš sa k ním vyjadrovať a "radiť " . Ty píšeš len to, čo iný už pred tebou dávno napísali a hlavne sa k veci vyjadrili a hlavne poradili 😊. Nevadí Ti, že tu prezentuješ svoj intelekt do minúsu???

sticker
ivka0412
3. jan 2018

@polaa Na to je zákon ,že ak je človek v konkurze zastavia sa všetky pojdenávania na sude. No stalo sa že prišlo predvolanie. Dali sme odvolanie plus uznesenie, ktoré sudca musi akceptovať. Ak do pojednávania nič nám nepride zo súdu tak tam pojdeme. A sudca to hneď pozastaví. Na to tu je stránka aby sme si vraveli fakty radili si čo a ako. Nie.....

timka1978
4. jan 2018

tak dnes som sa našiel už aj v obchodnom vestníku.šiel som za spravcom,ktory ma už kontaktoval predvčerom keď som ešte vo vestniku nebol.dnes mi vytlačil z obchodného vestnika uznesenie zo súdu,s tym som šiel ešte na učtareň do zamestnania,kde mi povedala pani že už mi nič strhávať nebudú.spravca mi ešte povedal že mi konkurz ukonči o dva tri mesiace pretože teraz rieši ludí z leta.takže to zhrniem.11.10 konzultácia v CPP ,12.11 list od CCP ze ma budú zastupovať,14.12 podane na súd,28.12 uznesenie sudu,4.1 v obchodnom vestniku

bebemaly
4. jan 2018

@timka1978 gratulujem 🙂

mirkatrnava14
4. jan 2018

@timka1978 Dobry den, v akom CPP ste? Ja som v BA, 25.10. mi prislo info o zastupovani a zatial stale nie som vo vestniku :(

timka1978
4. jan 2018

@mirkatrnava14 v Žiari nad Hronom

agness30
4. jan 2018

@timka1978
@timka1978 mozem sa opytat ako to prebiehalo u spravcu? co ,ake otazky a pod?

timka1978
4. jan 2018

@agness30 najprv ma poučil že mám odpovedať pravdivo a nič netajiť,no a potom sa ma opytal kde pracujem,kolko zarábam,kolko mam detí,ako bývam,či som ženatý,či mam nejaký majetok.všetko to dal na papier podpisal som a že sa mi ozve keď bude niečo treba.bol som tam cca 15 min a citil som sa v pohode.žiadne hlúpe reči od neho.

kicilanka
4. jan 2018

@timka1978 super - blahoželááám

sticker
timka1978
4. jan 2018

@kicilanka Ďakujem,samozrejme ďakujem aj všetkým čo tu dávajú svoje skúsenosti pretože mi to veľa dalo a vedel som ako postupovať.Dúfam že aj moje skúsenosti niekomu pomohli alebo pomôžu.Všetkým prajem nech to dobre dopadne

sturmicka
4. jan 2018

ahojte,chcem vás poprosiť o radu,mám exekúcie v hodnote asi cca 30,000 eur .Je to zrátané všetko dokopy hlavne sú to všetko nebankovky/Profikredit,Homekredit,Quatro,Provident.../ ale aj firma Pohotovosť, ktorá odo mna žiada 2600 e,hoci som jej väčšinu požičaných penazí splatila. Obrátila som sa na firmu nebuddlžník ale koncom minuleho roku mi poslali meil že táto firma ukončila svoje pôsobenie. Dá sa s tým niečo robiť??? ´Dakujem za každú radu

kicilanka
4. jan 2018

@sturmicka jednou z možností je požiadať o osobný bankrot ak spĺňaš podmienky...

priebeh a čo všetko to obnáša a či vôbec spĺňaš podmienky - dozvieš sa keď si prečítaš cca 100 posledných strán 🙂...tiež sa dozvieš aj o iných ďalších riešeniach nebankoviek a koho kontaktovať v rámci tejto diskusie k bližším otázkam 😉

monikapetrzalka
4. jan 2018

@timka1978 vsetkym uctovnickam staci uznesenie...sa mas....len ta moja bude chciet list od exekutora, aby zrazku zastavila...trafi ma slak z toho

timka1978
4. jan 2018

@monikapetrzalka to je hluposť,už ti nemôže sťahovať ak si vo vestníku.musia ti to vratiť ak stiahne a je to jej zbytočna aktivita

monikapetrzalka
5. jan 2018

@timka1978 myslis, ze ked to odosle exekutorovi, ze ten mi nieco niekedy veati? Neveriiim...ved ja som sa na mzdovom bola pytat, lebo som im vravela, ze som si podala o konkurz a ona mi to povedala, ze ale ona to zastavi tie zrazky az ked jej exe posle lust na zastavenie, takze nemyslum, ze by jej tito uznesenie stacilo, podla toho co mi povedala, ale ako tu citam, vsetkym to staci, len mojej to nestaci...

lejaky
5. jan 2018

máte nikto skúsenosť? Som od 5.12.2017 vo vestníku -odlžená.Teraz si sledujem veriteľov u správcu ako sa mi prihlasujú.K 5.12.2017 mi urobili vyúčtovaciu faktúru plynári-Innogy aj VSE. Na plyne som mala nedoplatok 83€ ale splatný do 27.12.2017 a hneď to dali do zoznamu veriteľov ako prihlášku do konkurzu.Teraz neviem či to mám zaplatiť alebo to prejde konkurzom / nemám žiadny majetok/.Bojím sa aby ma neodpojili od plynu pre nezaplatenie.Ďakujem pekne.

lejaky
5. jan 2018

@sturmicka
@sturmicka neviem či máte majetok.Ak nie choďte do konkurzu,už včera bolo neskoro.Je to pre vás veľká šanca zbaviť sa exekúcií.

nifido
5. jan 2018

@lejaky treba to riesit so spravcom a nie tu !!!!! vyuctovanie urobili prave preto ak je nedoplatok aby si vedeli svoju pohladavku prihlasit..... aj ked sa to bezne nerobi maju na to pravo aj u nas spravili ale bol poplatok vypkatit by si to nemala uprednostnenie veritela

nifido
5. jan 2018

@monikapetrzalka treba jej povedat ze je to nezakonne a podas na trestne oznamenie a rozmysli di akebo sa poradi normalne povedz ze ak nevie co ma robit nech sa poradi uznesenie jej mysi stacit !!!!!

luckarisko74
5. jan 2018

Dobry den chcem sa spytat kam ste pisali aktivny bezny ucet kde je minusovy zostatok do papieru zoznam majetku ze pohladavka z uctu?mam precitanu tuto diskusiu ale odpoved som nenasla.dakujem

kicilanka
5. jan 2018

@luckarisko74

POHĽADÁVKA znamená, že TEBE niekto niečo dlhuje a máš o tom nejaký doklad....všetko ostatné je tvoj ZÁVAZOK...takže ak máš mínus na účte, je to tvoj záväzok voči banke (pokiaľ je to mínus na základe účtovaných ale nezaplatených poplatkov s vedením účtu), alebo je to mínus ako blokácia exekútorom - takže je to veriteľ tvoj nejaký....

všetko čo nevieš kam napísať, napíš si na papier a pri návšteve CPP to napíšeš do správnej kolonky ako ti tam povedia 😉

mawka
5. jan 2018

@marusia12 naklady na exe hradi veritel. chodia mi teraz zasielky zo sudu, kde bud sud nepriznava trovz exekucie alebo priznava a veritelovi. ani raz mne ako dlznikovi.