Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Niekto tu pidal, ze riesi sudne spory aj po bankrote, tak ci to su ine pripady neviem...kazdy je taky akoby specificky pripad v tomto
@monikapetrzalka tak to veru neporadím...to by chcelo poriadneho právnika v zmysle maximálne znalého zákona o bankrote, o exekúciach .....tu je každá rada vzácna...ja ti len držím palce, nech to dopadne dobre 🙂
@kicilanka dakujem
Takýto mail z Tatra Banky poteší 😀
Vážená pani XXXXXX,
potvrdzujeme, že sme prevzali Váš podnet zo dňa 03.01.2018, v ktorom ste nás žiadali o zrušenie
bežného účtu číslo SK57 1100 0000 0029 1664 XXXX.
Dovoľujeme si Vás informovať, že pohľadávka, ktorá vznikla, bude odpísaná na náklady banky
v najbližších dňoch. Zároveň v najbližších dňoch pristúpime k zrušeniu bežného účtu.
S pozdravom
Ahojte ....
Chcem sa informovať za kamošku....
Brala úver z PSS ako forma ručenia išli jej rodičia a ona doložila svoj príjem nakoľko ich príjem nepostačoval, úver bol 2 roky riadne a na čas platený lenže prišla o prácu a začala meškať so splátkami a tak teraz si už nevie ani odklad alebo zníženie vybaviť nakoľko je tam riadny dlh. Nevie si ten úver ani preniesť na seba keďže už má aj exekútora na inom úvere....
Chcem sa spýtať môže si požiadať o osobný bankrot? Čo bude s tým úverom? Môže ho tam napísať zbaví sa aj toho alebo sa to prenesie na jej rodičov?
Všetkým za odpoveď vopred ďakujem...
@hellgamer ona pokial ma aktivnu exekuciu a splna vsetky ostatne podmienky, moze ist do bankrotu, zbavi sa aj PSS pozicky, ale od rodicov ju budu vymahat. Len ona bude zbavena dlhov, ak su dalsi dlznici/rucitelia, banka bude vymahat od nich
@zuzanka7117 Ahoj a ďakujem za odpoveď no ešte musím dodať že keď sme volali pani do PSS ktorá to má na starosti spomenula že kamoška je hlavná na úvere a jej rodičia sú ručitelia no a raz keď bola platiť v PSS pobočke tak tam zas vraveli, že jej otec je hlavný a ona s mamou len ručiteľky ale to asi na tom nič nemení stále by to asi padlo na nich...
@hellgamer Ja som mala uver v PSS a rucitela mamu, sla som do bankrotu a uver vymahaju od nej . Splatkovy kalendar dali na 5 rokov s tym, ze na viacej rokov to nejde.Suma 34000 a splatky pytaju 580€, nezaujima ich, ze nema ani taky plat, neda sa s nimi dohodnut.Brala som si 33000€, 2 roky splacala po 300€,teraz pytaju 35000€, takze som 2 roky platila zbytocne, pytaju viac nez mi dali.Neda sa dohodnut s nimi, hrozia furt exekuciami, teda mojej mame. Neda sa ist ani na sud s tym, zmluvy maju sice neprijatelne, co mi napisalo Ministerstvo spravodlivosti, ale nie protizakonne, bola som s tym aj u pravnikoch, nic sa neda s tym robit..su to kur..
@kicilanka mne pride vzdy len papier, ze priznavaju trovy exe konania alebo nepriznavaju. ze na zaklade coho, to netusim. v kazdom pripade priznavaju od 33 e do 120 e. viac nie. preco to tak je, bohvie. a presne ako pises, kazdy iny sudca. a tamtu socialku, co exe poslal po 5 rokoch tam peniaze, tak to ma sokovalo aj pobavilo. tak najskor si to tahal cele pre seba a akonahle som bola oddlzena, tak tam zrazu poslal peniaze. dobre oni vedia ako obabravaju ludi.... ale asi urychlene dal veci do poriadku, lebo mi musel poslat vyuctovanie a tam musi vsetko sediet. chapes. exekucia stara 5 rokov. co mohol vymohol, ale vtedy tam poslal nejake tri stovky veritelovi, zvysok sebe. a zrazu voilaaaa nieco sa deje a on poslal asi 1200 eur na socialku. tie peniaze, co vymohol odo mna pred 5 rokmi. asi sa zlakol alebo ja neviem..
Ahojte
Tak dnes som šiel na okresný súd s tým,že potrebujem potvrdenie že je voči mne vedená exekúcia na to má hneď pani odbila,že potrebujem mať vypísanú žiadosť a preskenovaný op a potom sa to pošle a čaká sa v poradovniku.... Ja tomu nechápem keďže vám ho hneď vydali či som zle žiadal?
Okresný súd Galanta
Tak ja tomu teraz nechápem ako sa k tomu teraz dostať?
Tak si predstave že volal som som do cpp a tam mi povedali ze žiadne potvrdenie nepotrebujem pokiaľ sa nachádzam v cre... tak ze aspoň to mi pomohlo lebo sa tam nachádzam.... Odosielať dneska papiere a uvidíme ako sa situácia vyvinie 🙂
Ešte sa chcem spýtať niekde som tu čítal, že pokiaľ nevyplním nejakú kolonku tak tá nesmie ostať prázdna ale že mal by som ju prečiarknuť mám to teda tak spraviť?
😀 Ponaučenie z tohto cirkusu okolo bankrotu... v našom štáte súdnictvo a polícia nefungujú, leboty existujú len pre občana ovcu.
@hellgamer
V CRE sa nachádzajú všetci aspoň s jednou exe tak neviem načo lietaš po súdoch a pátraš po zozname exe... stačí ti do žiadosti jedno číslo, zvyšok do zoznamu exe napíš čo ťa napadne... ja som tam písala všetkých operátorov, všetky kdejake poisťovne, skrátka čo ma napadlo... radšej viac ako menej...CPP si o tebe vytiahne všetky info a ver mi, že vedia o tebe aj číslo gatiek.
@marusia12 skôr číslo treniek :D
Šak ja som tu na fóre čítal, že treba potvrdenie o ex z podateľne zo súdu preto som behal.... keby som bol vedel, že netreba tak by som nebahal ako splašený ... :/
takže v bode B.4 nemusím nič vypĺňať? a čo teda s tými prázdnimi kolonkami? prečiarknuť?
@hellgamer tak si nečítal pozorne... Minimálne tie, ktoré to majú za sebou... Netuším, aké máš kolonky v bode B.4., ja som vyškrtala, čo pre mńa nebolo aktuálne... zas tak to neprežívaj... čo už len nám chudákom zoberú? že jo... ak tam niečo urobíš zle, iste ti napíšu... prípadne ti to pozastavia a napíšu tak či tak, aby si nejaký nezmysel doplnil... aby natiahli čas a nejak ospravedlnili svoju neschopnosť...
@hellgamer boli tu ľudia z niektorého CPP, kde museli dokladovať potvrdením zo súdu, ale nakoniec vysvitlo že to preto, lebo sa nenachádzali v CRE...
Voľné kolonky, alebo kolonky ktoré nevieš vypísať, predbežne neškrtaj...v CPP ti skontrolujú všetko a s nimi potom vyškrtneš to, čo by malo ostať prázdne...inak zbytočne ti dajú prepisovať, lebo nesmie byť tam nič prepisované a opravované....
hovorím z vlastnej skúsenosti z KE 😉

@hellgamer sú to všetko tvoji veritelia - všetkým im dlhuješ, idú všetci do zoznamu komu dlhuješ koľkokoľvek, hlavne FO