icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

hellgamer
10. jan 2018

@kicilanka Ahoj ďakujem za opdoveď...
A sakra tak už neskoro včera som to poslal ....
Prázdne kolonky ktoré som nevypĺňal som preškrtol ale nie preto, že som nevedel ale, že tam nebolo čo vyplniť.... jedine čo som opravil bol dátum nič viac
Tak hádam v NR budú na to inak reagovať 🙂 uvidíme.

kicilanka
10. jan 2018

@hellgamer no však správne, ak boli tabuľky kde si nič nemal na doplnenie, tak si správne preškrtol 🙂

mmkn
10. jan 2018

Ahojte, možem sa opýtať aké máte skúsenosti s OB keď žijem CZ a chcem sa vrátiť na SK. Všetky formality okolo vybavenia OB viem, len či je tam nejaka šanca že to schvália. Ďakujem

marusia12
10. jan 2018

@kicilanka Z bezpečnostných dôvodov VŽDY škrtám všade voľné kolonky, kde by nejaký chytrák mohol aktívne niečo dopísať... takže ja som vyškrtala v BA a nič nehovorili... neviem, prečo by to akože nemalo byť vyškrtnuté.

mawka
10. jan 2018

@monikapetrzalka tak dnes kamosku oddlzili 🙂 navrh na sud bol zasielany 20.12., ale kvoli sviatkom atd rozhodli az dnes. dalsia stastna osoba, tesim sa 🙂 no a samozrejme, keby sme nesledovali web, tak ani nevieme, lebo z cpp jej nikto nevolal. ani obraz ani zvuk, ze posielaju a pod.

marusia12
10. jan 2018

@mmkn ak máš SR občianstvo tak nevidím problém, prečo by ti to nemalo prejsť. Aj keby si to posielala z Tramtárie.

kicilanka
10. jan 2018

@marusia12 ja som nikde nanapísala, že TO MÁ OSTAŤ nevyškrtnuté...písala som, že ak nevie či niekde niečo má napísať, alebo nemá, tak nech to predbežne nechá nevyškrtnuté a potom s pracovníčkou vyškrtne resp. dopíše.....lebo v týchto papieroch nesmie byť nič poprepisované......

marusia12
10. jan 2018

@kicilanka takže vyškrtať. Tie tlačivá sú tak jednoduché, že kto to nevie vypísať snáď nemá ani občiansky. Ale videla som také už aj tu v diskusii... tak sa hádam nejdem ani čudovať.

marusia12
10. jan 2018

POZOR na zdravotku DôVERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aj napriek oddĺženiu, keď mi Dôvera prakticky do 3 dní zrušila ich exekúciu si dnes dovolili príkladný pokus o podvod.
Prišla mi zásielka bez doporučenia, že sa na môj dlh u nich vzťahuje exekučná amnestia štátu na úroky 😀 Dátum listu je začiatok decembra, hoci oddĺženie bolo ešte v októbri. Tam teda ďalej píšu, že mi dávajú možnosť uhradiť len istinu 😀
Ak takýto list príde nejakému intelektovo jednoduchšiemu občanovi, nuž....
Neobmedzená drzosť týchto smradov ma neprestáva udivovať. Keby u nás fungovala polícia, obratom podám trestné za podvod... škoda slov 😀

penelope10
10. jan 2018

@marusia12 skôj je to omyl. A o podvode nemožy byť reč, lebo ten dlh realne existoval 😉 teda pýtaju niecon a co maju narok, druha vec je že ty to nemusiš platiť.

A trestne oznamenie pre podvod... nedaj sa vysmiať ...

marusia12
10. jan 2018

@penelope10
ADD.1... oddĺžením dlh prestal byť vymáhateľný
ADD.2 ... Dôvera mi SAMA hneď po zverejnení vo Vestníku ako jedna z prvých veriteľov napísala, že tento stav akceptuje a odblokovala mi aj lekárov
ADD.3 ... exekúcie teda mali dááávno dať zrušiť a nie sa snažiť pokútne bez doručenky o tento crazy stav

marusia12
10. jan 2018

@penelope10 Oni majú na niečo nárok? Po oddĺžení nemajú... zlatko.
A áno, trestné oznámenie... prečo nie? Ak tu budeme všetci furt zatvárať oči a mávať nad problémami rukami, tak tu budeme mať občanov ako si ty. Mňa osobne tento list poriadne vytočil... a ak si ty neuvedomuješ dôsledky tej drzosti, ktorú si teraz Dôvera dovolila, tak je mi ťa jedine ľúto. Dôvera tu krásne ukázala, ako kašle na zákony a robí si čo chce. Takže sa nedaj vysmiať ty...

penelope10
10. jan 2018

@marusia12 poposim aby si ma neurážala, lebo bankrot si si asi zavinila sama a nevymáhateľnosť sa nerovna že dlh zanikol ako taky. Mas však narok sa branit že legalne si bola oddlžena... Je to taky teoreticky rozdiel... a asi niečo o tom viem.
pri tvojom mene ten dlh aj bude, len nebudu

mirkatrnava14
10. jan 2018

@mawka Dobrý deň,v akom CP ste prosím vás? Kedy vám prišlo info o zastupovaní? Snažím sa dopátrať ako dlho trvá proces v Cpp Ba. Ďakujem

marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
10. jan 2018

@mirkatrnava14 mawka to už má dávno za sebou. Ja som bola mesiac po nej a mám to už tiež... celkovo to išlo takto:
20.8. podané poštou do CPP
23.8. podpísaná dohoda
4.10. podané na súd BA 1
10.10. rozhodnuté
19.10. vo Vestníku
k dnešnému dňu stále prebieha bankrot... správca ho stále neukončil.
Teraz to už asi ide dlhšie... tiež by ma to zaujímalo, či kopli do vrtule a snažia sa, alebo tam vymýšľajú habaďúry.
😀

marusia12
10. jan 2018

nikde nie je napísané, že ten kto dnes nemá žiadne dlhy, ich nebude mať o mesiac...

mirkatrnava14
10. jan 2018

@marusia12 ja som podávala osobne,27.9., 25.10. mi prislo vyrozumenie o zastupovaní a stale vo vestníku nie som :(

marusia12
10. jan 2018

@mirkatrnava14 fuuu ha, tak volaj do CPP.

dankagirl
10. jan 2018

Aj mojej mamine prišla vyrozumenie o zastupovaní 8.12 a od vtedy čakáme ...včera som volala do CPP nitra a že má čakať ale pani povedala že +|- do mesiaca by mala vedieť ,respektíve dostať odpoved zo súdu ...

mirkatrnava14
10. jan 2018

@marusia12 pôjdem tam zajtra osobne

katkaba1
10. jan 2018

@marusia12
Možno tresnem mimo - ale nemal by správca ukončiť bankrot 45 dní po rozhodnutí súdu? Od 19.10. je to už strašne dlhá doba..

Kamarátka posielala žiadosť do CPP BA niekedy koncom decembra a zatial nič. Čakáme..som zvedavá ako a čo bude ďalej. Snáď bude všetko ok.

kicilanka
10. jan 2018

@katkaba1 nie je vôbec zákonom stanovená presná lehota do kedy to má skončiť...je len fixná lehota 45 dní na prihlasovanie pohľadávok...

nifido
10. jan 2018

@katkaba1 nieje lehota su len lehoty na ukony po vyhlaseni plynie 45 dni na prihlasenie pohladavok .....

katkaba1
10. jan 2018

@kicilanka
@nifido
Rozumiem, nesprávne som to pochopila. Ďakujem 🙂

mmkn
10. jan 2018

Možem sa ešte raz opýtať, je jedno kde zijem ked chcem OB, jedná sa oto aby súd neprihliadal na to ze žijem v inom štate a nechám tu veritelov.

kicilanka
10. jan 2018

@mmkn práveže ja som niekde čítala, že musíš žiť tu, tu musíš mať trvalý pobyt, prácu...niekde som to aj čítala a ak pozrieš cca 50 strán spätne - niekde to aj niekomu vysvetľoval, alebo odpovedal ako to presne je....

draik
10. jan 2018

@mmkn
Na Slovensku musíte mať tzv. centrum hlavných záujmov, teda miesto obvyklého pobytu.

penelope10
Autor odpoveď zmazal
marusia12
10. jan 2018

@katkaba1
Je to tak ako pise @nifido. Správca má lehotu 45 dní, kedy prijíma podania do konkurzu. Potom ďalších 15 dní na niečo a až potom má voľné pole bez lehoty, kedy ti to ukončí. Nemáš ho prakticky ako donútiť, pretože on ti môže vraj hľadať majetok aj dlhšie, keď má podozrenie, že si manipulovala z majetkom.Ak ti to nemá stále chuť uzatvoriť, každého pol roka o tom podáva správu súdu. Takže takáto je to sranda... ten bankrot 😀