icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

emer1
11. jan 2018

@marusia12 To je pravda, mne sa spravca ani este neozval a som po bankrote uz od oktobra.

mawka
11. jan 2018

K tej dôvere a možno aj sociálke... Raz, keď som oddlzena, tak som oddlzena, čiže zbavená dlhov a tým pádom by sa dlh mal zmazať v zozname neplatičov. Lebo načo som bola oddlzena, keď tam ten dlh svieti? Povedztei, čo toto je za kktinu? A v dôvere je bordel. Síce nie som podsvietená na červeno, uvoľnili mi zdrav. starostlivosť full, ale tým, že ten dlh tam je, tak mi to robí problém u lekárov. Lebo oni vidia v elektronickej podobe všetko inak. Na jednej strane mám nárok na full starostlivosť a na druhej všade vyskakuje dialogove okno, že som dlžník. Minule som na to pozerala v práci, skoro ma prekotilo. A to som oddlzena. Písala som do dôvery, aby ma vymazali. Som oddlzena a bodka. Pretože čo je to za kraviny, že ťa štát oddlzi ale dlh ti ostane? Šak to nemá žiadnu logiku.

mawka
11. jan 2018

Chystám sa na plánovanú operáciu varixov a nechcem aby došlo k tomu, že mi ju neschvália lebo som de facto dlžník aj keď už nie som. Alebo mi príde faktúra a pod.
Čistý bananistan toto, musím súhlasiť s @marusia12 že sa tu ignorujú zákony, uznesenia, rozhodnutia súdov všeobecne a zákon o konkurze si každý vykladá po svojom. Fakt mám toho dosť už aj ja. Toto bude veľmi na dlho. Presne ako sme písali na začiatku, oddlzenim sa nič nekončí. Začne kolotoč byrokracie a neustáleho dokazovania, že sme oddlzeni. Nehovoriac o tom, že mi vyvolávajú vymahacske spoločnosti, ktoré aj napriek tomu, že vedia, že som oddlzena, tak stále pokúšajú dlhý vymôcť. A áno, toto je už na trestné oznámenie.

korbelka1
11. jan 2018

@kicilanka
@kicilanka ja som bola uverejnená v oblasti 18.10 a ešte stále nemám ukončené prihlasovanie. A dnes som hovorila s mojou pani advokátkou a vraj ešte budú spisovať majetok ( nemám žiadny) predtým mi vravela o splátkovom kalendári. Neviem či má vedomosti o bankrote konkurzom.

mawka
11. jan 2018

dnes mi prisla odpoved od dovery:

Dňa 9.1.2018 ste obchodnej spoločnosti DÔVERA zdravotná poisťovňa,a. s. (ďalejlen "zdravotná poisťovňa")doručili Vašu námietku k zverejneniu v zozname dlžníkov.
Po preverení Vami podanej námietky si Vám dovoľujeme oznámiť, že ukončenie
úpadkového konania sme zapracovali do nášhoinformačného systému. Pohľadávku si
vysporiadame na základe vnútorných predpisov zdravotnej poisťovne.
Zo zverejneného zoznamu dlžníkov poistného bolo Vaše meno odstránené ku dňu
11.1.2018.
Za pochopenie ďakujeme.

yes... konecne niekto pochopil, aspon jedna spolocnost. idem teda riesit socialku..

marusia12
11. jan 2018

@mawka Ja som sa dnes po diskusii s R. rozhodla podať na Dôveru trestné... síce tým získam len vymazanie a poriadok pri svojom mene, ale zároveň vyšlem energiu do informačného poľa...pre iných.

Po mne chce Dôvera vyplatiť dlh, akože exekučná amnestia... chumaji. Takže čisté nerešpektovanie zákonov, bordel, fašizmus v praxi.

marusia12
11. jan 2018

@emer1 😀 a máš už v RU aspoň nejaký pobyt pri svojom mene?

mawka
11. jan 2018

@marusia12 bordel vsade. som zvedava ako sa k tomu postavi socialka. podla mna oni budu robit problemy a nebudu ma chciet vymazat zo zoznamu dlznikov. rovnako idem zaslat informaciu o oddlzeni a ukonceni konkurzu do SBCB, nech ma vymazu. bankove registre interne dalej neriesim. nebankovy som mala a mam cisty. cre mam vynulovane hned po oddlzeni. pomaly kazdy den mi chodia listy od exe - vyuctovania a ukoncenia exekucii. raz ukonci sud, inokedy ukonci sam exe a su to vsetko stare veci, cize aj v tom je bordel neskutocny.

serus125
11. jan 2018

@mawka tak gratulujem ja len čakám čakám a nič

mawka
11. jan 2018

@serus125 cakas na co? kym budes vo vestniku ci na to, ze ta vymazu zo zoznamov dlznikov? lebo po oddlzeni treba byt velmi aktivny a riesit si taketo veci. aj co sa tyka zastavenia exekucii, ukoncenia, vymazy zo zoznamov dlznikov, pripadne ak su mzdarky vadne kozy ako tie nase, ze musis dokolecka vysvetlovat a povyhrazat sa im, pripadne to riesit s firemnym pravnikom, atd. proste neni to len o tom, ze cloveka oddlzia a zhasla fajka. niekedy mam pocit, ze som administrativna pracovnicka. vypisovat kade tade, obvolavat, zistovat, studovat...

serus125
11. jan 2018

@mawka ja čakám na podanie na súd predpokladám že tak to postupuje prišlo mi ze ma CPP bude zastupovať a odvtedy žiadne správy volal som tam že je to u právnika a ten to ma podať na súd tak čakám kým sa mi niekto ozve neviem kde by som to mal ešte naháňať lebo zevraj právnik nemá žiadny časový strop nato.

mawka
11. jan 2018

@serus125 to moze trvat aj do 3 mesiacov. lebo CPP si robia co chcu.

mmkn
11. jan 2018

Ahojte, vedel by niekto ako zistím ktoré exekúcie sú voči mne začate alebo je to na výpise čo si výpýtam na súde? Vďaka

serus125
11. jan 2018

Sak toto keby aspoň viem aký právnik že sa spojim sním. A ako som čítal v diskusii tak v NR sa už vôbec neponahlaju. 🤔

draik
11. jan 2018

@serus125
CPP nemá lehotu, vzhľadom ku kope podobných prípadov čakáte v poradí.

draik
11. jan 2018
serus125
11. jan 2018

Čakám čakám nič iné nám nezostáva

marusia12
11. jan 2018

@draik CPP hlavne porušuje viacero zákonov 😀 Paradox, čo? 😀 Jaaaj, už nech tento demokratický systém narazí na svoje dno... neviem sa dočkať.

@mmkn Ďalšie zbytočné otázky. Čitajte tu tie diskusie aspoň 5 strán dozadu... práve táto vaša otázka tu bola tuším aj včera... a furt dookola, veď načo by som hľadal, keď môžem natrčiť ruku... že jo?

polaa
Odpoveď bola odstránená
tinaholeckova
12. jan 2018

@catherinah to sú rady! Na to by sama asi neprišla 🙄

marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
polaa
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
polaa
Odpoveď bola odstránená
maxxx87
Autor odpoveď zmazal
paulina111
autor
12. jan 2018

@maxxx ja by som zas potrebovala poradiť ohľadom toho bezdovodneho obohatenia. mám už osobný bankrot ukončený a mám tam jednu leAsing zmluvu ktorú dom skoro dvojnásobne pReplatila. chcela by som to dát Na sud ale neviem ako mám postupovat a či vôbec môžem po bankrote žiadať vrátenie peňazí z tejto zmluvy. A posúdiť zmluvu mám dát ma ministerstvo? Dakujem

maxxx87
12. jan 2018

@paulina111 tak to gratulujem, vedeli by ste mi niečo viac o tom povedať a hodiť na email eses@centrum.sk inak si myslím že u Vás to pôjde podať žalobu o BO

michaela025
12. jan 2018

@timka1978 pisem spravu

tom101010
12. jan 2018

@maminenka12 ahoj mam otazku