Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte, prosím o váš názor (nepredpokladám, že o už niekto rieši). Myslíte si, že po oddĺžení, môže veriteľ napadnúť rozhodnutie súdu o oddĺžení pre nepoctivý zámer s argumentom, že dlžník bol dlhodobo schopný si platiť paušál od telekomunikačného operátora a z toho dôvodu mal prostriedky aspoň na pomerné splácanie dlhov, alebo proste zvýhodňoval nejakého veriteľa oproti inému?Ďakujem za odpoveď.
@nifido Od kedy sme oddlzeny boli sme z mm na 2pojednavaniach.Jeden sme vyhrali lebo bol preplateny. A vtedy mm ukazal uznesenie zo sudu, ze je oddlzeny a sudca to neakceptoval. Lebo to bolo bez peciatky iba stahnute. Teraz na druhom mm zasiel za spravcom a presvietil mu uznesenie zo sudu z peciatkami a sudca to akceptoval ihned ako mu ukazal. Tak ze to je nasa skusenost.
@marusia12 v cpp opýtať sa,ako to vidia,kedy mi to podaju na sud,vraj sa mi ozve pravnik do konca mesiaca a zas nic
@marusia12 prosím ta a ako mám o zastavenie požiadať? Ďakujem
@lenkabalcova napíšeš na súd doporučený list, že žiadaš zastaviť všetky exe pod svojim r.č. a IČOm, ak máš, z dôvodu oddĺženia... uvedieš číslo a dátum zverejnenia vo Vestníku. Nič viac sa nikam už neposiela. Následne súd zastaví tie exe.... mne niektoré zastavovačky chodia na môj podnet a niektoré na podnet exe.... aspoň vidím, ktorý exe na to kašle. Faktom však je, že na súdoch je katastrofálna situácia, nestíhajú v ničom.... a nástupný plat zapisovateľky je 497€, tak sa ani nečudujem.
ahojte, dlhšie som tu nebola pýtať sa na rady, ale opäť musím za kamoša. Kamoš mal uznesenie o oddlžení ešte 30.08.2017. A furt to nemá ukončené! pred Vianocami volal správkyni, že dokedy ešte a povedala mu, že po novom roku mu vezme auto, speňaží a ukončí to. Včera sa jej dovolal a správkyňa úplne mimo mu povedala, že ona si nevie rady a že musí platiť všetkým exekútorom odmeny a trovy. Skoro som odpadla! poradila som mu len nech hneď zavolá do svojho CPP a pýta radu. Mali ste niekto niečo takéto? ja tak viem, že po oddlžení už žiadne splátky ani nič.
@marusia12 tiež si myslím, už len preto, že to tak dlho naťahuje. Ešte ani auto nespeňažila. Doslova mu povedala, že ona nevie čo a ako a vyzerá to tak, že musí platiť. Snáď bude múdrejší keď sa dovolá na CPP. Väčšina exekútorov mu poslala, že je dlžný 0€, tak zatiaľ nepotreboval posielať na súd uznesenie. Vďaka za odpoveď!
@marusia12 správkyňa mu povedala, že nič nemusí nikam posielať. Dvaja exekútori si ho našli vo vestníku a poslali mu doklad o tom, že už nie je nič dlžný. Väčšinu exekúcií má už zastavených bez toho aby posielal žiadosť na súd. Ale asi bude musieť, lebo niektorí sa ešte neprihlásili. Uvidím čo mu povedia v CPP.
@mirkatrnava14 no krása tak nie len v TN to tak dlho trvá......priateľ volal začiatkom decembra povedali mu, že koncom januára sa dostane na rad a keď volal teraz mu povedala, že si ešte 2 mesiace počká........začínam mať pocit, že v tom majú dobrý bordel :/
@zazalienkas bordel je v celom zákone
21.decembra mi prislo zastupovanie cpp a od vtedy nic cakam a nic pozeram vestnik tam nic uz som na nervy
@ivka0412 dnes ma dali do vestniku... co mam dalej robit?
@maartinaa82 Cakat. Bude Vas v najblizsiej dobe kontaktovat spravca.
@michaela025 ak prišlo 21.12 o zastupovani tak o cca mesiac to podaju na súd,súd má 15 dni nato aby rozhodol no a 4-5 dni pokial je to vo vestniku.takže by som sa hladal vo vestniku od polovice februára
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu nejaká z Vás čo podávala na zastavenie exekucií nemáte nejaký vzor univerzálny, ktorý súd uzná, vďaka 🙂
@marusia12 takže som čítala už ten papier čo mu prišiel zo súdu. Bolo tam jasne napísané, že je zbavený všetkých dlhov, exekúcie zastavené a ďalej, že dvaja exekútori nemajú nárok na náhradu trov a ďalší dvaja majú a kamoš je povinný ich uhradiť do troch dní od právoplatnosti. Nezdá sa mi to, na CPP mu nedvíhajú, tak tam skúsi osobne.
Chcem sa opýtať,dnes sa mi dostala informácia,že k decembru sa rušía osobné bankroty,že sa to stoplo na desať rokov...je niečo na Tom pravdy?čakám na exekútora,má sa mi čochvíľa ozvať,a teraz neviem či začať sa trápiť opäť so splácaním alebo vydržať a podať na osobný bankrot o dva tri mesiace cca.dakujem za odpovede
Ja som dával žiadosť pred 2 týždňami a nič podobné mi na cpp nepovedali

@ivka0412 mne poslalo cpp z peciatkou spravca poslal bez peciatky .... sudca by predsa mal brat do uvahy obchodny vestnik , nie???? je pravda ze uznesenie bez peciatky je na nic no nie v tomto pripade a este ked to konanie malo byt zastavene ,nie? ako ste vlastne dopadli?