icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
31. jan 2018

@ivka0412 mne poslalo cpp z peciatkou spravca poslal bez peciatky .... sudca by predsa mal brat do uvahy obchodny vestnik , nie???? je pravda ze uznesenie bez peciatky je na nic no nie v tomto pripade a este ked to konanie malo byt zastavene ,nie? ako ste vlastne dopadli?

maiodee
31. jan 2018

Ahojte, prosím o váš názor (nepredpokladám, že o už niekto rieši). Myslíte si, že po oddĺžení, môže veriteľ napadnúť rozhodnutie súdu o oddĺžení pre nepoctivý zámer s argumentom, že dlžník bol dlhodobo schopný si platiť paušál od telekomunikačného operátora a z toho dôvodu mal prostriedky aspoň na pomerné splácanie dlhov, alebo proste zvýhodňoval nejakého veriteľa oproti inému?Ďakujem za odpoveď.

ivka0412
31. jan 2018

@nifido Od kedy sme oddlzeny boli sme z mm na 2pojednavaniach.Jeden sme vyhrali lebo bol preplateny. A vtedy mm ukazal uznesenie zo sudu, ze je oddlzeny a sudca to neakceptoval. Lebo to bolo bez peciatky iba stahnute. Teraz na druhom mm zasiel za spravcom a presvietil mu uznesenie zo sudu z peciatkami a sudca to akceptoval ihned ako mu ukazal. Tak ze to je nasa skusenost.

kicilanka
31. jan 2018

@maiodee naštuduj si zákon v odseku nepoctivý zámer 😀 😀 😀

maiodee
31. jan 2018

@kicilanka super, dík za odpoveď 🙂

mirkatrnava14
31. jan 2018

@marusia12 v cpp opýtať sa,ako to vidia,kedy mi to podaju na sud,vraj sa mi ozve pravnik do konca mesiaca a zas nic

lenkabalcova
31. jan 2018

@marusia12 prosím ta a ako mám o zastavenie požiadať? Ďakujem

marusia12
1. feb 2018

@nifido Mne napr. súd BA jedna poslal papierovu formu ešte skôr, ako to bolo vo Vestníku... o jeden deň. Takže ja Súd BA 1 chválim :_D Aspoň za niečo...

marusia12
1. feb 2018

@lenkabalcova napíšeš na súd doporučený list, že žiadaš zastaviť všetky exe pod svojim r.č. a IČOm, ak máš, z dôvodu oddĺženia... uvedieš číslo a dátum zverejnenia vo Vestníku. Nič viac sa nikam už neposiela. Následne súd zastaví tie exe.... mne niektoré zastavovačky chodia na môj podnet a niektoré na podnet exe.... aspoň vidím, ktorý exe na to kašle. Faktom však je, že na súdoch je katastrofálna situácia, nestíhajú v ničom.... a nástupný plat zapisovateľky je 497€, tak sa ani nečudujem.

luna303
1. feb 2018

ahojte, dlhšie som tu nebola pýtať sa na rady, ale opäť musím za kamoša. Kamoš mal uznesenie o oddlžení ešte 30.08.2017. A furt to nemá ukončené! pred Vianocami volal správkyni, že dokedy ešte a povedala mu, že po novom roku mu vezme auto, speňaží a ukončí to. Včera sa jej dovolal a správkyňa úplne mimo mu povedala, že ona si nevie rady a že musí platiť všetkým exekútorom odmeny a trovy. Skoro som odpadla! poradila som mu len nech hneď zavolá do svojho CPP a pýta radu. Mali ste niekto niečo takéto? ja tak viem, že po oddlžení už žiadne splátky ani nič.

marusia12
1. feb 2018

@luna303 neviem teda čo má za správcu, ale evidentne nejakú rúru. Nikomu nič platiť nemusí. Vyhlásením vo Vestníku to pre neho skončilo. Rovnako tak žiadne odmeny a trovy platiť nebude. On sám mal dávno podať na súd žiadosť o zastavenie exe, ak mu teda ešte nič neprišlo.

maxxx87
1. feb 2018

@ivka0412 Dobrý deň, riešili ste žalobu o bezdôvodné obohatenie?

ivka0412
1. feb 2018

@maxxx87 Nie.

marusia12
1. feb 2018

@ivka0412 aj napriek oddlženiu máte nárok na ten preplatok

marusia12
1. feb 2018

@maxxx87 to nemáš mať akú obavu. Už som to tu viackrát písala. Bezdôvodné obohatenie sa prakticky nedá dokázať..

luna303
1. feb 2018

@marusia12 tiež si myslím, už len preto, že to tak dlho naťahuje. Ešte ani auto nespeňažila. Doslova mu povedala, že ona nevie čo a ako a vyzerá to tak, že musí platiť. Snáď bude múdrejší keď sa dovolá na CPP. Väčšina exekútorov mu poslala, že je dlžný 0€, tak zatiaľ nepotreboval posielať na súd uznesenie. Vďaka za odpoveď!

marusia12
1. feb 2018

@luna303 ako nepotreboval? Asi ďalší, čo v tom nemá jasno...

luna303
1. feb 2018

@marusia12 správkyňa mu povedala, že nič nemusí nikam posielať. Dvaja exekútori si ho našli vo vestníku a poslali mu doklad o tom, že už nie je nič dlžný. Väčšinu exekúcií má už zastavených bez toho aby posielal žiadosť na súd. Ale asi bude musieť, lebo niektorí sa ešte neprihlásili. Uvidím čo mu povedia v CPP.

marusia12
1. feb 2018

@luna303 no to sa chlapec prebudil dosť skoro. Ale aký prístup, taký výsledok.

zazalienkas
1. feb 2018

@mirkatrnava14 no krása tak nie len v TN to tak dlho trvá......priateľ volal začiatkom decembra povedali mu, že koncom januára sa dostane na rad a keď volal teraz mu povedala, že si ešte 2 mesiace počká........začínam mať pocit, že v tom majú dobrý bordel :/

desire1971
1. feb 2018

@zazalienkas bordel je v celom zákone

michaela025
1. feb 2018

21.decembra mi prislo zastupovanie cpp a od vtedy nic cakam a nic pozeram vestnik tam nic uz som na nervy

maartinaa82
1. feb 2018

@ivka0412 dnes ma dali do vestniku... co mam dalej robit?

ivka0412
1. feb 2018

@maartinaa82 Cakat. Bude Vas v najblizsiej dobe kontaktovat spravca.

timka1978
1. feb 2018

@michaela025 ak prišlo 21.12 o zastupovani tak o cca mesiac to podaju na súd,súd má 15 dni nato aby rozhodol no a 4-5 dni pokial je to vo vestniku.takže by som sa hladal vo vestniku od polovice februára

nelllynka
1. feb 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu nejaká z Vás čo podávala na zastavenie exekucií nemáte nejaký vzor univerzálny, ktorý súd uzná, vďaka 🙂

luna303
2. feb 2018

@marusia12 takže som čítala už ten papier čo mu prišiel zo súdu. Bolo tam jasne napísané, že je zbavený všetkých dlhov, exekúcie zastavené a ďalej, že dvaja exekútori nemajú nárok na náhradu trov a ďalší dvaja majú a kamoš je povinný ich uhradiť do troch dní od právoplatnosti. Nezdá sa mi to, na CPP mu nedvíhajú, tak tam skúsi osobne.

sissi86
2. feb 2018

Chcem sa opýtať,dnes sa mi dostala informácia,že k decembru sa rušía osobné bankroty,že sa to stoplo na desať rokov...je niečo na Tom pravdy?čakám na exekútora,má sa mi čochvíľa ozvať,a teraz neviem či začať sa trápiť opäť so splácaním alebo vydržať a podať na osobný bankrot o dva tri mesiace cca.dakujem za odpovede

ivka0412
2. feb 2018

@sissi86 A to prosím Vás kde ste počuli? Ja som osobne o takom nepočula.

gouda0
2. feb 2018

Ja som dával žiadosť pred 2 týždňami a nič podobné mi na cpp nepovedali