icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katkaba1
2. feb 2018

@luna303 To naozaj? Je to zvláštne, v celej diskusii som sa nič takéto podobné nedočítala. A keď človek nemá peniaze - čo v pripade exekúcii je samozrejme, lebo ostáva dotyčnemu minimum - tak začina po bankrote zase kolobeh? Že nestiha zaplatiť do troch dní trovy a je tam kde na začiatku..?
Dajte potom vedieť ako kamoš dopadol. Ja tiez pomaham kamaratke s bankrotom a zaujima ma ako postupovať ak by sa jej niečo podobne pritrafilo. Znamemu držim palce - logicky mi ale vyplýva, že by mali prikaz na úhradu v jeho prospech zrušiť.

lenkabalcova
2. feb 2018

@marusia12 a prosím ešte ns ktorý súd? Kde mám trvale bydlisko a spadal pod ten alebo na každý odkiaľ mi prišla exe?

hhhviezdicka
2. feb 2018

Mozem sa spytat koho riesilo CPP Ba akeho spravcu ste mali ?

mawka
Odpoveď bola odstránená
marusia12
2. feb 2018

@katkaba1 toto sme tu písali X krát tak nepíšte, že nejaké trovy do 3 dní... nič také nie je

@lenkabalcova exe Vám príde len zo súdu, kde máte trvalý pobyt, zo žiadneho iného.

marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
2. feb 2018

@luna303 ale tak si to prečítajte ešte raz. Neviem čo mu zo súdu prišlo, ale evidentne to čítal zle. Náhradu trov má uhradiť VERITEĽ, nie dlžník.... nech to pozrie fešino ešte raz. Mne sa toto stalo pri Orange... tam je jasne napísané, že trovy exekúcie má uhradiť exekútorovi Orange. Pane BOŽE občania, rozlišujte kto je veriteľ a hlavne, čítajte tie rozhodnutia PORIADNE.

marusia12
2. feb 2018

@nelllynka Ďalšia čo nič nevie 😀 Ako súd neuzná? Čo neuzná? X krát sme tu písali, že ak prejdeš cez CPP, prešla si aj na súde....

marusia12
2. feb 2018

@desire1971 BORDEL je v celom štáte, zákon s tým nemá nič 😀

@sissi86 nič také sa nedeje, zas jedna baba povedala a ty hlavne podaj čím skôr, evidentne ti pod riťou nehorí, keď máš ešte čas zvažovať, či podáš teraz alebo v lete.

nelynka
2. feb 2018

Ahojte
Včera sme dostali rozhodnutie z CPP že nás budú zastupovať. Viem nejak zistiť na ktorý súd a kedy sa bude žiadosť podávať? V CPP mi nevedeli povedať, vraj na to majú 60dni.
A keď súd rozhodne by som sa mala objaviť v tom obchodnom vestníku?
Ďakujem

marusia12
Odpoveď bola odstránená
katkaba1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
nelynka
Odpoveď bola odstránená
katkaba1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
katkaba1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
katkaba1
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
kicilanka
2. feb 2018

@sissi86 je to blbosť, nič sa nemení, OB bežia ďalej....

kicilanka
Odpoveď bola odstránená
nelllynka
Autor odpoveď zmazal
saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
nelynka
Odpoveď bola odstránená
saintlaurent
3. feb 2018

@nelynka doporučujem vypichnúť si zopár ľudí, čo to ovládajú a majú reálne skúsenosti, a sledovať len ich. napr. @mawka alebo aj tú, čo ste jej tu vynadali... len si prečítajte, čo radí, a emócie nabok😉

nifido
3. feb 2018

@nelynka sleduj vestník trvá im to dlhšie kým podajú.... po podaji súd má 15 pracovných dní na rozhodnutie vydá uznesenie a čakáš dalších cca 3-7 dní na zverejnenie vo vestníku požeš si aj zavolať do cpp či podali niekedy na konci februára 😉

marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
Odpoveď bola odstránená
kicilanka
3. feb 2018

@nelllynka
pýtala si sa 1.2 toto:
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu nejaká z Vás čo podávala na zastavenie exekucií nemáte nejaký vzor univerzálny, ktorý súd uzná, vďaka 🙂

takže aký je teda problém???

napísala som ti aj ja, aj marusia, aby si si prečítala diskusiu...kebyže si ju čítala, tak:

***** len cca 3 príspevky nad tebou v ten istý deň napísala marusia stručne ako má vyzerať taká žiadosť....

***** v tejto diskusii sa opakovane uvádza link na stránku CPP - kde nájdeš všetky základné a potrebné informácie, a je tam aj vzor žiadosti o zastavenie exekúcie....síce nie úplne detailne k OB, ale bez problémov využiteľný....
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/wp-content/u...

***** a nebudem spätne hľadať, ale v tejto diskusii niekto už načítal aj vzor žiadosti na zastavenie....

a okrem iného ešte aj pán google ti vyhodí vzory na niekoľkých stránkach...