Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Zdravím Vás, pracujem v CPP a riešim osobný bankrot od začiatku. Zaregistrovala som sa tu hneď po tom ako som si prečítala asi 10 príspevkov.... Nedalo mi, len tak si to prečítať a nereagovať... Treba si uvedomiť, že do centra príde denne cca 30 ľudí len na bankrot. Je nereálne aby sme každému vypisovali tlačivá a takisto aj tlačili CRE. A popri tom vypisovali rozhodnutia, lustrovali Vás, nahadzovali návrhy a podobne... Môžem Vás ubezpečiť, že to čo som sa tu dočítala není ani z polovice pravda... Preto každému jednému z vás odporúčam zájsť na konzultáciu pripadne zatelefonovať a opýtať sa na daný problém v príslušnej kancelárií... Prípadne mi napíšte email, ktorý som si pre túto stránku urobila a ja vám skúsim odpovedať aspoň takto. Prajem veľa šťastia každému!!! cppkancelaria@centrum.sk
@cppkancelaria no vítam ťa v tejto diskusii 🙂 a z ktorého CPP konkrétne si?
@cppkancelaria konečne niekto kompetentný a nie samozvaní odborníci 🙂
@cppkancelaria Vítajte👍🙂
@cppkancelaria Dobrý deň. bolo by asi lepsie kebyže pišete verejne tu nechodili by Vam tie isté otázky. Mňa konkrétne zaujima či je nutné poslať na súd zastavenie exekúcii. Ďakujem
@cppkancelaria určite 😀 Pracujete v CPP a máte mail na centrume?????? 😀
Dobrý deň,
chcel by som sa Vás spýtať ,či tu niekto nemá podaný osobný bankrot v Trenčíne. Chcel by som len vedieť ako rýchlo to tam momentálne vybavujú, resp. ako dlho sa čaká či už na CPP alebo už na súd. ďakujem
To, že mám email na centrume je preto aby som si nedávala svoje meno tu, keďže nemám v záujme zverejňovať svoje meno, ako som písala včera som si vytvorila email...
K tej exekúcii je najlepšie ak to každý dlžník pošle sám každému exekútorovi pripadne aj v práci na mzdové oddelenie ak Vám už sťahujú zo mzdy. Je to síce práca spravdu, ale každý správca je iný a väčšinou ak majú 500€ na účte tak nič na viac neurobia...
Dobry den 11.1.2017 som podavala ziadost do CPP.dnes mi prisli dva papiere jeden kde je rozhodnutie ze mam narok na zastupovanie ze mi prideluju advokata ale nie je tam ziadny kontakt na neho...je tam rozpis platieb po 14 eur to uz mam tento mesiac zaplatit prvu splatku?a druhy papier je zase udaje o mne a zivotopis vlastne podobne papiere ako sme davali do Cpp a tor mame do 15 dni zaslat spat....aj vam to tak prislo?dakujem za odpovede
@agness30 skus sa ist opytat na CPP do Nitry velmi ochotne panie su tam😁😁😁na dverach ze informacna kancelaria maju a ked sa ides nieco spytat ti povie ze oni su neni informacna kancelaria co od nich chcem😁😁😁
@luckarisko74 To máš ohľadom OB? Nie je to že advokát, ale právnik, ktorý bude riešiť tvoje podanie na súd 🙂 I keď zaujímavé, že máš uvedené meno, lebo ja som si sama musela zistiť, kto robí na mojom prípade 🙂Nepotrebuješ ho ani kontaktovať, ani nič riešiť, len čakať...
Splátky začínaš prevádzať nasledujúci mesiac po tom, čo budeš zverejnená v registri - to je po tom, čo súd vyhlási na teba konanie o konkurze a ustanoví ti správcu - jemu posiela za teba CPP tých 500€ a ty potom splácaš CPP...takže máš času viac než dosť...
Splátky na tých 500€ sa platia AŽ PO USTANOVENÍ SPRAVCU (!!!)
Najprv musia ešte len spracovať a podať za teba návrh na súd a to nejaký čas trvá...
"pani z CPP" @cppkancelaria
som sa pýtala, že z ktorého CPP konkrétne je (neodpovedala zatiaľ...) a možno by Ti vedela dať odpoveď, koľko "u nich" trvá od schválenia zastupovania po reálne podanie na súd...v KE je to necelé 2 mesiace aktuálne....
ale inak - toto všetko sú veci ktoré sme tu opakovane už v diskusii uvádzali.........
@cppkancelaria ako výhovorka trošku slabé, že jo? Ak by ste tu tak veľmi chcela pomáhať a ste z CPP, tak nevidím dôvod tu uvádzať svoj mail, keďže Vám môže chodiť pošta aj tu... ale ok...BTW.... aj mail ste mohli mať hocijaké meno, že jo? 😀
@marusia12 výnimočne s tebou súhlasím 😀 😀 😀
...nie som opozičný človek z nejakého princípu, ale toto mi tu nijako nehraje 😀 😀
JA pracovať na CPP, tak neexistuje že vo voľnom čase budem ešte kdesi niečo riešiť ..stačili mi návštevy na CPP a to dokonca ešte v časoch, keď sa OB ani neriešili 😀
...ale tak možno výnimka potvrdzuje pravidlo a občas sa stane, že aj motyka vystrelí 😀
V poriadku, vidím, že názor laika je dôležitejší... Chcela som iba pomôcť. Nevidim dôvod aby som tu zo seba niečo robila co nie som...
Kto bude mať nejakú otázku nech sa ozve emailom...
@cppkancelaria neviem, ale zatiaľ ste nám nič viac neozrejmila, ako sme tu vedeli...na včerajšiu a dnešnú moju otázku ste nedopovedala...
JA by som určite osobe, ktorá teraz zavítala na MK a do diskusie a prezentuje sa len jednoslovne že som z CPP a píšte mi na mail (mimo pošty na MK) určite NEPOSLALA žiadne ani dotazy ani informácie...lebo povedať že som ten a ten môže každý...ale pravdu zistíme sotva...
Nikto Vám nebráni sa tu prezentovať, veď ak si prečítate pár strán diskusie, je tu zopár nejasností, na ktoré nevieme nájsť odpovede - tak nám tu "sprezentujte" svoje vedomosti a urobíme si názor 🙂
@cppkancelaria presne tak, nerobte zo seba niečo, čo nie ste. Radiť môžete verejne, pomôže to tu kdekomu a nemusíte kdejak pofidérne cez mail na centrume. Škoda slov...
A určite by som niekomu nepísala na mail veci okolo bankrotu, už len z rizika, že tam VRAJ pracujete.
@cppkancelaria a ten názor laika je tu častokrát hodnotejší ako tie, ktoré tam v CPP pracovníci predvádzajú. Polovicu by bolo treba prepustiť, minimálne v BA. Radia úplne mimo... laikov by som teda nezahadzovali, veľa ich prešlo bankrotom, veľa ich kdekomu bankrot pomohlo urobiť a vie v tom chodiť... čo sa nedá povedať o pracovníkoch v CPP. Česť výnimkám.
@kicilanka dakujem za odpoved to meno mam napisene v druhom papieri ktory mi prisiel ze mi bol urceny pravnik centra pravnej pomoci a mam tam vypisat opat zivotopis dlznika aktualnu zivotnu situaciu a zoznam spraznenych osob...a to do 15 dni dorucit...jeden papier mam rozhodnutie ze mi priznavaju narok na poskytovanie pomoci....a druhy je ze vyzva doplnenie dokladov k podaniu navrhu vo veci osobneho bankrotu kde mam vypisat vyssie uvedene veci ktore budu prilohou navrhu na sud...rozmyslam ze ci som to nevypisala zle a preto to mam poslat este raz...
@luckarisko74 už je jedno či bolo alebo nebolo dobre vypísané, radšej vypíš ešte raz a pošli, aby ti neprerušili ešte nedajbože nejako konanie abo čo...bo jeden nevie čo si zmyslia....
....alebo ak trváš na princípoch, tak im tam zavolaj (ak ti dvihnú) - pýtaj si rovno toho právnika a opýtaj sa, prečo máš ešte raz dávať to, čo si už raz dala...
právnik nie je to isté ako advokát - preto som sa pýtala 🙂 ... ale tak máš aspoň meno, koho si pýtať až tam zavoláš 🙂
@kicilanka konkretne toto tam mam napisane
@kicilanka nepridalo mi foto nevadi....samozrejme ze to este raz vypisem a zanesiem...prepac tak je to pravnik😊a to mam zavolat do CPP a pytat si toho pravnika
Takze Babenky zajtra smer Piešťany brat ide k spravkyni ...ja idem snim potom podáme info čo a ako ...pekný večer
@luckarisko74 ani mne nepridalo foto😲
@saintlaurent pre mna ked pridávaš, prejde vždy :-d Akurát ho tu furt nejaká aktívna, čo ju svrbia prsty zmaže.

@kicilanka ďakujem, za info, tak sme sa pochopili 🙂