icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

sissi86
3. feb 2018

Viete čo ťa osoba to poplietla...malo to byť ze raz za desať rokov môže človek podať na osobný bankrot...nie,že na desať rokov stopli osobný bankrot🙂 ospravedlňujem sa za mylné informácie.

agness30
3. feb 2018

@nelynka zaujimave je, ze ja som si diskusiu precitala tiez a bolo mi vsetko jasne..asi treba citat pozornejsie..a co som nevedela, tak som si to overila telefonatom alebo emailom na CPP, alebo priamo navstevou osobne..na internete je stranka CPP kde su uvedene vsetky pobocky na Slovensku s cislami, emailovymi adresami..tu len vdaka par ludom, ktori sa snazia pomoct, tato diskusia funguje, a marusia bola medzi prvymi..takze to, ked zostra zareaguje, tak ju plne chapem, pretoze nikto nie je povinnny davat komukolvek odpovede...a ked sa dokolecka opakuje to, co tu bolo 100x napisane, tak to pohne aj mne zlcou..

nelllynka
Autor odpoveď zmazal
saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
e123j
4. feb 2018

Zdravim diskutujucich.
Chcel by som sa predsa opytat. Ciastocne som o tom tu v diskusii cital ale nedozvedel som sa nejaky zaver.
Mam vyhlaseny konkurz avsak ucet vedeny v prima banke je blokovany sumou 500000 eur. Kto ma podobnu skusenost a ako to riesil. Ci mu banka odblokovala ucet az po ukonceni konkurzu ale zasiahol spravca. Ved ked mi tam chodi mzda neviem sa dostat k ziadnym peniazom.
Dakujem za odpoved.

sissi86
4. feb 2018

@marusia12
Však ja už čakám na exekútora☹ teda vymahacia že podala na súd,a ďalej čakám čo sa ide diať a tak podám na osobný bankrot

nifido
4. feb 2018

@e123j peniaze posielať inde na účet !!!!! banka može aj zrušiť účet .... idealne na účet niekoho iného

sissi86
4. feb 2018

@maiodee Ahoj, môžem sa opýtať,či si sa o tomto niekde dočítala ohľadne toho paušálu?Tiež som to pár dní dozadu riešila s jednou,no zhodli sme sa,že nemal by to byť problém,lebo telefón dnes treba každému, či zavolať deťom atď...ďakujem za info ak mi vieš poskytnúť ako to je teda.🙂)

maiodee
4. feb 2018

@sissi86 Ahoj , áno, telefonovať treba každému, ale zároveň u mnohých je s tým spojená platba za paušál, ale zároveň v platbe je aj splátka mobilného telefónu, ktorý bol v rámci paušálu, pričom väčšinou sa jedná v podstate o nebankový úver z Consumer Finace Holding, alebo z Home Credit, cez ktorý je financovaný samotný telefón. Takže ak nesplácaš iné pohľadávky, ale paušál splácaš, pričom sa jedná v podstate o telefón na splátky, je možné to považovať za uprednostňovanie veriteľa. Toto ma zaujímalo, názor diskutujúcich, ale na tomto fóre už nečakám nejaké normálne reakcie, od určitých ľudí.

nifido
4. feb 2018

@maiodee orange nemá cez žiadnu splatkovu spoločnosť

kicilanka
4. feb 2018

@maiodee čítala som minule tvoju otázku, ale pochopila som ju úplne inak ako si ju podal teraz...

myslím že na toto ti ani nikto neodpovie, lebo toto nikto nerieši...
to by si nemohol platiť ani za nájomné, ani elektriku, ani plyn, ani internet....

skôr otázka znie, či tebe ( aj iným čo prechádzajú OBankr.) nejaká spoločnosť povolí uzatvoriť zmluvu, kedže ste v registri dlžníkov.... poznám presne takýto prípad a mobil nakoniec zobral na meno dcéry....tak isto ako aj účty v bankách si väčšina aj po konkurze dáva na iné meno - niekoho z rodiny komu dôveruje.......

marusia12
5. feb 2018

@maiodee ja tiež nečakám normálne otázky 😀

marusia12
5. feb 2018

@e123j s tými nulami si to nejak prešvihol, nie?
Na tvoju žiadosť ti banka každý mesic vyplatí nejakú pevnú sumu, neviem koľko je to teraz, kedysi to bolo okolo stovky.

joza1
5. feb 2018

ahoj, ked mám zrušený konkurz pre nemajetnost oddlženie ostáva?

kicilanka
5. feb 2018

@joza1 to je ukončený proces osobného bankrotu...to je stav, ktorý je najlepší pri OB 🙂 a zároveň je to aj pre exekútorov, že si nemajetný a kde nič nie je, ani exekútor nemá čo brať 😀

...ale aby sme nedošli k omylu tak jednoducho: máš ukončený bankrot a tým si definitívne oddlžená...

nifido
5. feb 2018

@marusia12 neprešvihol prima banka blokuje účet hneď po vyhlaseni konkurzu na 500 000 € 😉😉😉😉 je jedno aké vysoké máš dlhy

marusia12
5. feb 2018

@nifido 😃 jaj, to je nádhera žiť v tomto štáte.

Ja sa snáď konca toho nešťastného bankrotu nedočkám.

nifido
5. feb 2018

@joza1 po akej dobe spravca ukončil konkurz???

joza1
Autor odpoveď zmazal
joza1
5. feb 2018

@nifido po dvoch mesiacoch a ani som sa sním nestretla iba vo vestníku som to našla

joza1
5. feb 2018

@kicilanka super ďakujem za odpoveď

saintlaurent
5. feb 2018

mne dnes správkyňa povedala, že mi to ukonči tak za dva - tri týždne /asi keď na mňa nezabudne, ako zabudla.../
A ďalej - dnes mi pristál v schránke dopis z proficreditu - Vážený klient, ak nebudete splácať podľa pôvodného splátkového kalendára vystavujete sa hrozbe atď.
Váženého klienta skoro j...o
to sú také tupé, drzé k...y

marusia12
5. feb 2018

@saintlaurent Mne povedala, že uzavrela 15.1. a furt nie som vo Vestníku 😃 Pred Vianocami zas výhovorky, že idú Vianoce a nestihne... a tak... milujem tento štát, všetko je tu také pozitívne a hlavne... vtipné.
Tiež mi až DNES odpísali z nejakej vymáhačskej, že oni s tým bankrotom nič nemajú 😃 Čo to tam zamestnávajú za kreténov? 😃 .......... jaaaj vieeem, kamošova sestra u jedných robí, tak chápem.

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
dadka232
5. feb 2018

@joza1 ty si s nim vobec ani nekomunikovala? Ani telefonicky? Lebo ja som teraz tiez v stadiu, ze cakam, ze sa mi ozve spravca a zatial nic. A tiez by mi vyhovovalo keby mi to ukoncil bezo mna a nemusela by som sa za nim trepat ☺

saintlaurent
5. feb 2018

@dadka232 prečo sa vzdať takého zážitku, veď je to len raz za život😀

marusia12
Odpoveď bola odstránená
dadka232
5. feb 2018

@saintlaurent vies co ja kludne tento zazitok ozeliem 😄

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená