Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@luckarisko74 áno - toho právnika, lebo on ťa rieši a on v tvojom mene podá návrh na súd 🙂
K OB nesmiem mať žiaden účet v banke? Mne teda dali termín v marci a pani mi povedala že žiadne dokumenty si vopred vypisovať nemusím ani nič nosiť, že je to iba konzultácia.
Čítala som tu veľa stránok dozadu, veľa som sa naučila a dozvedela za čo vám moc ďakujem no s tým účtom som akosi mimo...
Tak to je neskutocne. Skoro 3mesiace som oddlzena z mm a dnes prisiel uz v poradi 3list zo sudu. Uz 2pojednavania sme absolvovali a teraz bum 3tie. Nemam ludia na to slov. Sudcovia sa vyhovaraju na asistentky. Do kelu s nimi.
Ahojte. Uznesenie mi prislo 1.2. Cize prvu spkatku mam zaplatit az v marci alebo uz tento mesiac. Ano pisu,ze nasledujuci mesiac no radsej sa spytam. A cislo uctu je uvedene v zmluve o pozicke a dohode o spkatkch,ano ? Dakujem
@hhhviezdicka zalezi kedy si bola zverejnena vo vestniku nie kedy ti prislo uznesenie !!!!!!!!!
precital som si skoro celu diskusiu a mam z toho zmiesane pocity...ak by ste boli niekto tak dobri , bolo by fajn keby tu v jednom prispevku zhrniete ceyl priebeh OB od podania na CPP az po ukoncenie...stym ze ako dlho vam to cele trvalo..dakujem 🙂 ..nech sa viem nachystat co ma caka :D
Takze baby bracho dostal úžasnú spravkynu ...ktorá nám vysvetlila všetko perfektne a zašli sme aj za mzdarkou ,ktorá je našťastie v pohode dali sme jej kópiu rozsudku a tento mesiac už nič nestiahne brachovi prepošle uznesenie aj exekútorom tak ako aj mi ich informujeme o odlzeni písomne aj telefonicky ...sociálna poisťovňa dnes sama poslala pozastavenie vymáhania svojej pohľadávky ...čo sme boli prekvapený ...že nerobili problémy ..ak sachcete opýtať niečo ohľadom správcu kľudne napíšte rada odpoviem ...ja som ju vyspovedala ako keby bola má súde 🤗
@hhhviezdicka tak ako ti napísala @nifido - záleží kedy si uverejnená...a ak si stále nie si istá - na túto otázku ti najlepšie odpovie tvoj správca 🙂
@chucko3 niekoľkokrát som len ja dávala základný postup po podanie na súd...a doba trvania - u každého inak...záleží od toho ako rýchlo CPP pracuje...ak pred mesiacom pracovalo tvoje CPP rýchlo a podávali do 1 mesiaca, dneska to môže byť úplne inak a môže im to trvať 2 mesiace alebo viac...
..ak nemáš všetko poriadne vypísané, opäť sa ti môže proces predĺžiť...
v diskusii bola uvedená lebota +/- 1 mesiac od schválenia zastupovania až po cca 3,5 mesiaca...
potom je tu proces konkurzu ako takého---minimálna lehota je 45 dní a niektorým neskončilo ani po pol roku od ustanovenia správcu.....
takže nie je podstatné ako dlho to bude trvať, ale že ti to môže pomôcť a ak naozaj chceš riešiť svoj "problém" OB, tak sa zober a choď na CPP a rieš to....lebo v konečnom výsledku môžeš byť v akomkoľvek smere výnimka potvrdzujúca pravidlo....
kicilanka, ďakujem za odpoveď,
este ale cakam na prvu exekuciu,ktoru nemam,až potom mozem podat ziadost.Som nemajetny v exekucii a aj v konkurze by som nemal ziadny majetok...
@chucko3 áno, jednou z podmienok je že musíš mať aktuálnu 1 exekúciu....avšak podľa nového zákona sa dá pomerne dosť ľahko zastaviť exekúcia aj z dôvodu nemajetnosti (v porovnaní so starým exe zákonom) .... takže by som zvažovala skôr možnosť zastaviť exekúciu a osobný bankrot máš potom stále prístupný - nie až o 10 rokov ako to bude v prípade, že podáš teraz OB...
Avšak rozdiel je aj v tom, že pokiaľ by ti zastavili exekúciu z dôvodu nemajetnosti, do 10 rokov ju môže veriteľ opäť kedykoľvek podať znova....kdežto pri OB už nie ...
...avšak na zamyslenie je, či tvoj veriteľ bude 10 rokov striehnuť na teba, či sa mu opäť oplatí na teba podať tú istú exekúciu, kedže už raz podal a zaplatil predbežné trovy exe konania a riskoval by to ešte raz s ďalšími trovami???
Určite sa treba poriadne zamyslieť, ako zvoliť v danom momente správnu (výhodnejšiu) cestu...aj keď v tejto chvíli by bolo možno "úbohé" premýšľať nad nejakým ďalším bankrotom o 10 rokov, ALE život vie byť veľmi nevyspytateľný....
@nifido
Zle som to napisala. Vo vestniku som bola zverejnena 1.2.
@kicilanka
Spravca sa mi este neozval. Ale dik
@kicilanka prosim vas, z tohto som pochopila, ze mozem podat navrh na OB iba raz za 10rokov? Alebo byt oddlzena raz za 10rokov. Ide o to ze ked mi zamietnu bankrot sud tak ci to mozem poziadat aj o rok. Tomto som sa nikde nedopatrala. Ci oddlzenie raz za 10rokov alebo aj navrh. A co znamena presne zastavenie exekucie pre nemajetnost?
@hhhviezdicka tak platiš do 15.3 lebo do 15 nasledujuci mesiac po zverejneni v obch. vestníku .... v tvojom pripade do 15.3
Po
@nifido lebo som v nemecku na podpore a chcem sa vratit domov, a bojim sa ze centrum zaujmov mam inde. Ale som tam uz len preto ze mi tu vsetko zoberu. A bol uz pripad ze zamietli? Myslite ze ked to CPP zoberu zastupovanie tak je to 99percent iste ze to sud odklepne? Citala som niekde ze osobny bankrot sa da podat aj ked sa nachadzame prechodne v zahranici.
Chcem sa spytat, ja som vo vestniku od 28.12. V januari som mala este zrazku zo mzdy. Viem, ze by mi to asi mali vratit. Ale nie som si ista, ci to vracia spravca dlznikovi na ucet alebo to pouzije na uspokojenie veritelov ktori sa prihlasia? Mate niekto skusenost? Dakujem.

@marusia12 😍