Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@dadka232 ja som bol vo vestniku 5.1. a utekal som hned s kopiou na učtáreň a 10.1.som mal už celú výplatu.bolo treba hneď konať.zrážku ktorú vam ztrhli z vyplaty išla exekútorom a od nich to dostať späť si myslím bude na dlhé lakte.kazdý akonáhle je vo vestníku šup šup k mzdarke 😉😉
@nifido
"len raz za 10 rokov a je to vsade pisane ked vam to sud zamietne tak o 10 rokov možte podať "
§ 166
(2) Dlžník je oprávnený opätovne sa domáhať oddlženia konkurzom alebo splátkovým kalendárom najskôr po uplynutí desiatich rokov od vyhlásenia konkurzu alebo od určenia splátkového kalendára podľa tejto časti zákona.
Zvlášť upozorňujem na formuláciu ..."desiatich rokov od vyhlásenia..."
@nifido
Dakujem
SZČO zamestnávajúci zamestnanca - vzniknuté dlhy na odvodoch (SP, DU, ZP) za zamestnanca SPADAJÚ pod oddlženie (!!!!) - mám to potvrdené od správcu 😎
Nespadajú pod OB len zamestnancovi nevyplatené mzdy a iné finančné záväzky priamo voči ZAMESTNANCOVI 😎
Dobrý deň, priateľ vyhlásil osobný bankrot formou konkurzu. Je nemajetný, ale má vysokú mzdu. Chcem sa informovať o ročnom príspevku pre správcu. V akej % výške zo mzdy ho súd určuje ? Viem, že je to max. 70% zo mzdy, ale aké sú Vaše skúsenosti ? Vďaka !
"Treba zaplatiť poplatok 500 € na odmenu a výdavky správcu, ak dlžník nemá 500 € na poplatok, môže požiadať Centrum právnej pomoci, aby poplatok uhradila (poplatok je však potrebné do troch rokov vrátiť)" ...tak o akých ďalších príspevkoch správcovi sa rozprávame?
@loana1 oháňať sa donekonečna neznalosťou nikoho neospravedlňuje, osobne som si bankrotom prešla, dalo mi to veľa času, kým som si všetko naštudovala,nikto vtedy oficiálne ešte bankrot schválený ani nemal. To je taký problém prečítať si základné otázky osobného bankrotu? To som otvorila náhodne teraz len google a hodila tam "osobný bankrot poplatok" a hneď prvý príspevok mi vybehol o tomto poplatku. Tak radšej to nazvime lenivosť a nie neznalosť. Už je to tu donekonečna o tom isto, je to tu priam prestreté ako na tanieri celý bankrot, všetky zákony, všetky zmeny, všetky potrebné dokumenty čo treba. Už sa nečudujem, že tu nechcú prispievať ľudia čo si tým reálne aj prešli.
Nechápem, čo takí múdri,vzdelaní, znalí a neomylní ľudia ako vy mohli skončiť v osobnom bankrote 🤔🤔🤔.
Ďakujem za Vaše "cenne rady" a prajem pekný zvyšok večera ...

@venika58 ja by som neudavala ze som mimo myslim ze je aj v zakone ze musis byt na Slovensku počas konkurzu .....poradia ti v cpp možeš aj mail skusit napisať alebo zavolať