Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
No s bohom...Ja som zistila ze exe nemam, mam na krku iba vymahacov pritom uz je to dlha doba..Este minuly rok v praci prisla za mnou mzdarka a povedala ze jej prisiel papier aby mi strhavala ale nic take sa nestalo...
K exe predchadza sudne konanie vsak? Neda sa ich popohnat ze "dajte ma prosim na exe?" 😃
@muut
exekúciu môže podať len na základe nejakého súdneho rozhodnutia (platobný rozkaz, rozsudok, a podobné platné rozhodnutia relevantné na začatie exekúčneho konania)
otázka znie : ak to vymáhačska spoločnosť "rieši už dlho" - treba jednoznačne pozrieť, kedy začala plynúť premlčacia lehota u pôvodného veriteľa (!!!) lebo je to viac než pravdepodobné, že už je to dávno premlčané (!!!!)
To je aj jedným zo základných dôvodov, prečo vlastne vymáhačske spoločnosti nepostupujú veci na súd 🙂
Zdravím...
Chcem sa spýtať mám účet v Tatra banke ktorý je v mínuse plus k tomu nabehol exe ak teda bude po bankrote tak mi tb zruší účet? alebo ho môžem používať naďalej len budem musieť ísť do TB a poriešit to? z toho čo som tu čítal som z toho jeleň....
@hellgamer presne tak
akurát by som nešla do tej banky- kde máš účet blokovaný, ale už do inej...aby nerobili obštrukcie s tým, že najprv musíš vyplatiť ten pôvodný...lebo NEmusíš...ale nie všade všetci TO VEDIA....
Poriešia ho síce aj samy, keď dostanú papier o OB, ale to väčšinou trvá...
@draik
akože ako sa tomu postaví banka? veď nejdem žiadať o úver ale o obnovenie účtu s tým, že mínusový zostatok vyplatím.... myslíte si, že aj tak banka bude robiť problémy? veď potrebujem účet na výplaty... a cez rodinu alebo známych nebudem riešiť účet takže nejak sa k tomu musím dostať aby som mal vlastný účet no najlepšie cez TB
chcel by som sa Vas spytat , ci to mal niekto problemy s exekutormi alebo vymahakcymi spolocnostami...myslim zle praktiky ako vydieranie a vyhrazanie sa.. resp. ci nejaka nebankovka predala svoj dlh vymahacskej spolocnosti ktora zasla aj za medze zakona.dakujem
nehovorim ze hrozi...ale este som stym nastastie nemal skusenosti a dufam ze ani mat nebudem... chcem len vediet ci sa to uz stalo..alebo sa to stavalo len v minulosti a teraz uz snad nie...
A vymahaci ako napr. Consumer mozu posielat zamestnavatelovi navrh na zrazky zo mzdy?
Pardon trosku som mimo
V tom pripade k exekucii nemusi dojst snad nikdy, ked sa zamestnam a vymahaci si to budu brat z platu i tak...
@muut vymahaci si nemozu brat z platu nic, pokial to nepodaju na sud a sud to neodobri..kedze na sud to nedaju, pretoze asi uz je premlcana doba, tak z plaatu ti nic nemozu strhnut..jedine sud moze rozhodnut..pokial by sa tak stalo, ze by nejakym zazrakom obisli sud, tak ja by som dala trestne oznamenie
@agness30
@draik smeroval svojou odpoveďou k tomu asi, či @mutt nepodpísala DOHODU o zrážkach -
vtedy samozrejme zamestnávateľ na základe nej je oprávnený zrážky prevádzať aj bez súdneho rozhodnutia...takáto dohoda je prejavom dobrej vôle...
...tiež treba dávať pozor na formuláciu, ktorú zvyknú vymáhači zakomponovať do dohody a to je UZNANIE záväzku, ktoré de facto potom predlžuje lehotu premlčaciu až na 10 rokov (!!!!)

Zienky ako dlho je pohladavka podstupena vymahacskej spolocnosti, kym prejde k exekucii?