icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

muut
9. feb 2018

Zienky ako dlho je pohladavka podstupena vymahacskej spolocnosti, kym prejde k exekucii?

kicilanka
9. feb 2018

@muut u mňa vymáhačske spoločnosti ani v jednom prípade nepostúpili na exekúciu (vedia veľmi dobre prečo 😀 )

muut
10. feb 2018

No s bohom...Ja som zistila ze exe nemam, mam na krku iba vymahacov pritom uz je to dlha doba..Este minuly rok v praci prisla za mnou mzdarka a povedala ze jej prisiel papier aby mi strhavala ale nic take sa nestalo...
K exe predchadza sudne konanie vsak? Neda sa ich popohnat ze "dajte ma prosim na exe?" 😃

kicilanka
10. feb 2018

@muut
exekúciu môže podať len na základe nejakého súdneho rozhodnutia (platobný rozkaz, rozsudok, a podobné platné rozhodnutia relevantné na začatie exekúčneho konania)

otázka znie : ak to vymáhačska spoločnosť "rieši už dlho" - treba jednoznačne pozrieť, kedy začala plynúť premlčacia lehota u pôvodného veriteľa (!!!) lebo je to viac než pravdepodobné, že už je to dávno premlčané (!!!!)

To je aj jedným zo základných dôvodov, prečo vlastne vymáhačske spoločnosti nepostupujú veci na súd 🙂

hellgamer
10. feb 2018

Zdravím...

Chcem sa spýtať mám účet v Tatra banke ktorý je v mínuse plus k tomu nabehol exe ak teda bude po bankrote tak mi tb zruší účet? alebo ho môžem používať naďalej len budem musieť ísť do TB a poriešit to? z toho čo som tu čítal som z toho jeleň....

ivka0412
10. feb 2018

@hellgamer Mne sama banka zrušila účet. Lebo som v bankrote. A je tu nás viac či vďaka bankrotu porušili účty banky samé. Tá asi tak.

hellgamer
10. feb 2018

@ivka0412
ďakujem a rozumiem ale viem si ho otvoriť teda obnoviť? aby som mal účet

kicilanka
10. feb 2018

@hellgamer po vyhlásení OB môžeš si otvoriť účet kdekoľvek 🙂

hellgamer
10. feb 2018

@kicilanka
Ďakujem takže po OB si proste zájdem do TB a dám si účet obnoviť / otvoriť a nik už naň nemôže siahnuť? žiadny EXE šlaktrafenec? :D

kicilanka
11. feb 2018

@hellgamer presne tak
akurát by som nešla do tej banky- kde máš účet blokovaný, ale už do inej...aby nerobili obštrukcie s tým, že najprv musíš vyplatiť ten pôvodný...lebo NEmusíš...ale nie všade všetci TO VEDIA....

Poriešia ho síce aj samy, keď dostanú papier o OB, ale to väčšinou trvá...

hellgamer
11. feb 2018

@kicilanka
akože ten mínusový zostatok? Nie je veľký cca -45EUR to je v pohode takže tak, no rád by som mal TB. No uvidíme čo bude.... ale aj tak ďakujem za odpovede.

ivka0412
11. feb 2018

@hellgamer A Vám neprišlo z banky,že Vám rušia účet? Ja som podpisovala 31.8 zmluvu s CPP a hneď v septembri prišiel list, že rušia účet. A to som ešte nemala vyhlásený bankrot.

hellgamer
11. feb 2018

@ivka0412
Nie ešte mi nič neprišlo tak čakám stále na listy 🙂

draik
11. feb 2018

@hellgamer
Už je len otázne, ako sa banka postaví k Vašej žiadosti o otvorenie účtu.

hellgamer
11. feb 2018

@draik
akože ako sa tomu postaví banka? veď nejdem žiadať o úver ale o obnovenie účtu s tým, že mínusový zostatok vyplatím.... myslíte si, že aj tak banka bude robiť problémy? veď potrebujem účet na výplaty... a cez rodinu alebo známych nebudem riešiť účet takže nejak sa k tomu musím dostať aby som mal vlastný účet no najlepšie cez TB

draik
11. feb 2018

@hellgamer
Vlastniť bankový účet nepatrí medzi základné právo a banky si vyhradzujú možnosť zrušiť účet. Je teda na banke, ako postaví k možnosti, že problémový klient sa znovu snaží využiť jej služby. To pre prípad, aby ste neboli prekvapený, ak by k tomu náhodou došlo.

hellgamer
11. feb 2018

@draik
No uvidíme ako sa to vyrieši ak budem vedieť viac tak sa určite zo skúsenosťami podelím... 🙂 Najdôležitejšie je, že sme dostali každý šancu na nový začiatok takže si to užívam 🙂

kicilanka
11. feb 2018

@hellgamer presne z týchto dôvodov ( ako hovorí draik) som hovorila o účte v inej banke....

chucko3
11. feb 2018

chcel by som sa Vas spytat , ci to mal niekto problemy s exekutormi alebo vymahakcymi spolocnostami...myslim zle praktiky ako vydieranie a vyhrazanie sa.. resp. ci nejaka nebankovka predala svoj dlh vymahacskej spolocnosti ktora zasla aj za medze zakona.dakujem

agness30
11. feb 2018

@chucko3 no ak by take nieco hrozilo tak bet vahania podat trestne oznamenie na polociu

chucko3
11. feb 2018

nehovorim ze hrozi...ale este som stym nastastie nemal skusenosti a dufam ze ani mat nebudem... chcem len vediet ci sa to uz stalo..alebo sa to stavalo len v minulosti a teraz uz snad nie...

agness30
11. feb 2018

@chucko3 take fyzicke napadanie a vyhrazky to si myslim ze su skor domenou nejakych fyzickych uzernikov a nie spolocnosti. oni skor posielaji sms-ky alebo v minulosti radi dopisy s viditelnym oznacenim, aby vsetci videli co postarka nesie..

agness30
11. feb 2018

@chucko3 alebo otravovali susedov, rodinu v mieste bydliska--teraz su uz len smsky..vsak ale nech podaju na sud..nik im v tom nebrani

muut
11. feb 2018

A vymahaci ako napr. Consumer mozu posielat zamestnavatelovi navrh na zrazky zo mzdy?

kicilanka
11. feb 2018

@muut vyššie som o tom písala...

muut
11. feb 2018

Pardon trosku som mimo

V tom pripade k exekucii nemusi dojst snad nikdy, ked sa zamestnam a vymahaci si to budu brat z platu i tak...

agness30
11. feb 2018

@muut vymahaci si nemozu brat z platu nic, pokial to nepodaju na sud a sud to neodobri..kedze na sud to nedaju, pretoze asi uz je premlcana doba, tak z plaatu ti nic nemozu strhnut..jedine sud moze rozhodnut..pokial by sa tak stalo, ze by nejakym zazrakom obisli sud, tak ja by som dala trestne oznamenie

draik
11. feb 2018

@agness30
Čo taká dohoda o zrážkach zo mzdy?

agness30
11. feb 2018

@draik ja by som jedine pristupila na splatkovy kalendar..ale ziadne dohody o zrazkach na mzde..ked splatkovy nedodrzis, tak nech daju na sud..ale treba zistit ci nie je premlcana doba

kicilanka
11. feb 2018

@agness30
@draik smeroval svojou odpoveďou k tomu asi, či @mutt nepodpísala DOHODU o zrážkach -
vtedy samozrejme zamestnávateľ na základe nej je oprávnený zrážky prevádzať aj bez súdneho rozhodnutia...takáto dohoda je prejavom dobrej vôle...

...tiež treba dávať pozor na formuláciu, ktorú zvyknú vymáhači zakomponovať do dohody a to je UZNANIE záväzku, ktoré de facto potom predlžuje lehotu premlčaciu až na 10 rokov (!!!!)