Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Citujem sociálnu poisťovňu : Z uvedeného vyplýva , že exekučne konanie sa nezastavuje priamo zo zákona vyhlásením konkurzu , ale o zastavení exekúcie.konania musí rozhodnúť príslušný orgán.Socialna poisťovňa je preto povinná pokraçovať vo vykonávaní zrażok z dôchodku dovtedy , kým nebude ex.konanie právoplatné zastavenē orgánom , ktorý výkon zrážok nariadil , teda súdom alebo súd.exekutorom. Podotýkam oddlžena som bola v júli 2017 no naďalej mám strhávane z dôchodku , takže súdy a exekútori majú čas !!!!!!😣
@m1976 Neexistuje!!! Treba sa odvolať, treba im dať doslovne výhražný list o medializácii - porušujú zákon o Konkurze!!!!!! Treba sa brániť!!
Nenechaj to tak - už si mala dávno byť naspäť na CPP - budú ťa opäť zastupovať - predpokladám že máš len dôchodok, teda stále spĺňaš podmienky na právnu pomoc štátu!!!! právnici ti tam napíšu všetko čo je potrebné - nenechaj to tak!!!!!
V súlade s ust. § 166 ods. 1 a ust. § 166e ods. 1 ZKR rozhodol súd zároveň o oddlžení dlžníka
tak, že ho zbavil všetkých dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v konkurze v rozsahu, v
akom nebudú uspokojené v konkurze.
Akýkoľvek dlh - teda aj voči sociálnej poisťovni môže byť vysporiadaný UŽ LEN z konkurzného výťažku....
Už si mala aj ukončený konkurz úplne z dôvodu nemajetnosti? Ak by si aj mala nejaký majetok, ktorý sa speňaží, tak SP musí čakať na to, čo sa im z toho újde!!!!!
A už si mala písať aj tomu exekútorovi ktorý vykonáva exekúciu sťahovanú sociálnou poisťovňou!!!
Na čo čakáš?????
Na majetok podliehajúci konkurzu nemožno počas konkurzu začať
ani viesť exekučné konanie alebo obdobné vykonávacie konanie. Ak
bol vyhlásený konkurz, ide o dôvod, aby sa bez zbytočného odkladu
rozhodlo o zastavení konania, v ktorom sa vymáha pohľadávka, ktorá
môže byť uspokojená iba v konkurze alebo sa považuje za
nevymáhateľnú. Výťažok exekúcie, ktorý ešte nebol vydaný
oprávnenému, exekútor po odpočítaní odmeny a svojich trov, vydá
oprávnenému. (§ 167f ods. 1 a 2 ZKR)
toto sú všetko citácie ktoré sú uvedené aj v tvojom Uznesení!!!
prezne ako píše kicilanka,čudujem sa že to niekto od júla nechá tak,ach jaj.a všetko čo strhli by som pýtal späť,pretože od dňa uvedenia vo vestníku nemôže nikto nič zrážať,sťahovať
Zienky vyskrtnut treba pen prazdne miesta v papieroch o majetku?
Dakujem pekne
Taaakže spoločnosť BENCON začala napádať bankroty... zatiaľ sú na súdoch 4 podania... uvidíme, ako sa to bude vyvíjať.
Včera som sa bola informovať na cpp Humenné , je to tak , musím otravovať exekútorov aby nečakali a zasielali na základe uznesenia na sudy zastavenie Exekúcie z dôvodu nemajetnosti , aj keď som bola právoplatné oddlžena 😣😣😣😣psychiatria jediné diazepam pomôže
@marusia12 https://hnporadna.hnonline.sk/poradca/458027-od... pokial je to tato firma, tak na nete su niektore uznesenia zo sudov ktore tato firma zastupovala pri odvolaniach a co som par precitala tak neboli uspesni
@agness30 ja ti poviem ako ľahko dokážu nepocitvý zámer:
ak ich spoločnosti daný dlžník platil stále dlh - poctivo každý mesiac a zrazu prestal po medializácii informácii o OB platiť a vzápätí podal žiadosť na CPP - je to spochybniteľný poctivý zámer....
aby teraz niekto nebral, že to čo som napísala, že je nejako právne jasné - to bude na ich dokazovaní a súdnom rozhodnutí...ale faktom je, že ak tá spoločnosť hocikomu tento zámer na súde namietala, že sa im oplatilo za to zaplatiť súdny poplatok, tak pre dlžníka je to veľmi zlé, nakoľko dňom začatia tohoto konania sa dlžníkovi celý bankrot ruší a je tam kde bol predtým až do skončenia súdneho konania....a to môže trvať roky rokúce...
Spoločnosť sa zaoberá vymáhaním a skupovaním pohľadávok...takže ak majú záznamy z toho, že dlžník mal majetok, ktorý poprevádzal a tak podal návrh na OB, tak toto mu ľahko dokážu...
Určite to bude zaujímavé dosledovať, lebo sa rozhodnutie súdu môže stať mediálnym precedensom (v prípade ich úspechu) a potom sa toho môžu chytať kadejaký "magor".......
Ahojte hlásim sa k tým čo to majú za sebou 😊😊😊😊😊 vyhlasený konkurz 6.12 ukončený 1.3 Košice

@kicilanka dakujem za odpoved...