Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@kicilanka tak to moozu skusit, ale ako dokazu ze sa clovek dostane do situacie ze prestane splacat predtym splacany dlh ked jednoducho nemal prostiedky na jeho splacanie ak chorel, mal nizsi alebo ziaden prijem, stratil pracu a pod?v prvom rade si kazdy clvek musi zabezpecit strechu nad hlavou a zakladne zivotne potreby a az potom je splacanie dlhu..to je zabezpecene ustavou..neviem s tym majetkom , to je pripad od pripadu..ale ked to prejde cez CPP tak snad by to malo byt v poriadku..urcite v pripade napadnutia treba sa dat zastupvat CPP
Sa dohadujem s kamaratkou.... poprosim nejaku relevantnu odppved😁 ked manzel ziada o OB a manzelka ma dom,nadobudnuty pred manzelstvom,je jeho vylucnou vlastnickou mozu jej na to siahnut,ci nie.
@maciatkolulu speňažiť sa môže len majetok vlastný....
@kicilanka takze ked ma manzelka dom,ktory mimochodom.nespada do bsm,kedze je nadobudnutu mimo manzelstva a este k tomu v zahranici,tak sa to nerata do majetku manzela? Moze v klude poziadat o OB. Sa so mnoundo krvi hadaju ze nenoze z3 manzelka je povinna pomoct muzovi atd...
Dobry den, chcem sa spytat niekoho kto ma za sebou navstevu u spravcu. Nakolko znama bola u spravcu na predvolani , a pri vypocuvani mu vsetko povedala, ze neziskala ziadny majetok, ani nevyhrala ziadne peniaze, ze ma len prijem ,ktorý jej po oddlzeni zostava cely nakolko jej po konkurze nestahuju exekutori, oddlzenie bolo v roku 2017 v juli, a on sa jej spztal aky ma mobil, a ked videl, ze ma novy mobil, ktory jej kupil syn na vianoce, pretoze jej predtym ukradli tak jej ho chcel zobrat, a takisto na nu robil natlak, ze kedy mu posle peniaze, ze co si mysli , ze ako uspokoji veritelov a ona, ze ved mam osobny bankrot a som oddlzena a som takisto aj vo vestniku vedena, ze ake peniaze od nej vlastne chce. tak zostala v pomykove nechapala, ved mu vravi, ved nic navyse nema len plat. a tak sa chcem spytat ci ma spravca narok pytat nejake peniaze zo mzdy, lebo jej este prizvukoval, ze ked nebude sucinna tak ju moze dat na sud za nesucinnost a potom jej zrausia bankrot. ona prisla taka vystrasena, mala som co robit aby som ju ukludnila. ale vsade kde som sa docitala tak tam nie je napisane, ze mu ma z platu davat nejake peniaze, zaraba nejakych 500 eur. vopred dakujem za odpoved.
@maciatkolulu nie nemôžu ..ani keď ste manželia je to výlučne len jej majetok
@gabriela23 správcovi nemáte čo platiť ..podajte na neho sťažnosť ,že sa nezákonne chce obohatiť a vyvíja na vás nátlak ..žiadajte nového správcu
@dankagirl dakujem
@maciatkolulu ako som ti napísala - majetok manželky je majetok manželky...nepatrí pod BSMko
@gabriela23 to toto čo má byť akože?!?!?!?!?!?!?!?!
okamžite píšte na súd že žiadate zmeniť správcu konkurznej podstaty a uve´dte presne to čo si tu napísala!!!!
To je čo toto??? vydieranie? nátlak? veď to je na trestný čin toto!!! zneužitie právomoci!!!!
NIČ nemôže správca žiadať okrem tých 500€ čo mu dalo CPP (štát) a ktoré splácame CPP....
Majetok môže speňažovať, ale LEN TEN, ktorý sa získal PRED OB!!!!!!
Môže požadovať minimálne polovičku z dedičtva, alebo výhry - to sú jediné 2 veci ktoré si môže nárokovať aj po vyhlásení OB!!!!!!!
treba zmeniť identitu. napr. z 🐧 na 🐻
Ahojte všetci , som šťastná , podala som žiadosť na CPP ... 22.2.2018 ešte som im poštou posielala exekučný príkaz 23.2.2018 to znamená že ho tam mali až 26.2 a 1.3 mi prišla odpoveď že ma zastupujú. Takže už len čakať na súd .....
Dobrý deň! Tak môj muž dnes u správcu (cca 20 minút) nič ho nezaujímalo sme bez majetku,nič nikomu neposielal iba povedal že už nikomu nič neplatiť,máme nejaké orné pôdy v hodnote asi 300 eur že sa stým ani zaoberať nebude,hlavne aby sme sledovali vestník keď sa tam niekto (veriteľ) prihlási tak mu máme dať vedieť že sme oddlžený! Bol príjemný a ešte si aj zanadával na tie nehorázne úroky a navýšenia ktoré sme museli platiť.
žiadosť podaná 21.11. v NR tri ( krát prerušené) a 16.2. bol vo vestníku
@shushu čo správca - to iný prístup....zákon hovorí o speňažení majetku nie nezanedbateľnej hodnoty...len nikto nikde neuvádza čo je tá hodnota nezanedbateľná 🙂 ...pre niekoho 1000€ a pre niekoho 10€....
zo zákona správca má riešiť takéto veci...ale jeho je povinnosť informovať veriteľov a zistiť majetok na speňaženie a následne ho speňažiť...ale ak nemáme majetok, za tých 500€ čo dostane a z toho ešte hradí aj poštové poplatky, papier, tlačiareň atď...no čo sa bude on s tým zaoberať 😃
stále platí - ak chceme mať čo najskôr pokoj od veriteľov, treba vlastnú iniciatívu a informovať o OB každého veriteľa, ktorý nedal ešte na exe a tam kde dal, tak exekútora informovať a požadovať ukončenie exekúcie....
Podľa starého zákona o exekúciach sa zastavenie Exe podáva cez exekútora...ale kedže im trvá všetko dlho, nič sa nestane, ak podáme návrh na zastavenie exekúcie priamo na súd...len sa musí smerovať na ten súd, ktorý vydal exekútorovi poverenie.......súd následne vyzve exekútora na splnenie si povinnosti....
Kto má exekúciu už podľa nového Exe poriadku, tak tam sa priamo dáva na súd v Banskej Bystrici - to je už jediný súd ktorý má exekúčne spravovanie...
..a kedy zacal platit ten novy zakon o exe??
..myslela som....takze...ja ked mam stare ex.posielam na sud ktory vydal exekut.poverenie...nie do BB...toto mi nebolo jasne...
@majanet áno, máš staré exekúcie, tak musíš ku každej poslať presne na ten súd, ktorý vydal exekútorovi poverenie na výkon exekúcie.....
vyššie som predtým písala - staré exekúcie podľa starého zákona na súdy ktoré vydali poverenie
nové exekúcie do BB - stamade bolo aj vydané poverenie
Ahojte. Mozte mi niekto poradit ako napisat ziadost na sud o zastavenie exekucii? Urcite to tu uz bolo pisane len som si to neulozila. Len ma za to neukamenujte. Vopred dakujem
@hhhviezdicka ani veľa listovať nemusíš...pár príspevkov vyššie som písala - na stránke CPP medzi tlačivami to máš....
Zdravím, dnes kamoška náhodou našla info - keďže rieši zrovma daňové priznanie za rok 2017 - že u daňovníka, u ktorého prebieha konkurz, v čase od vyhlásenia konkurzu do zrušenia konkurzu za daňovníka pri správe daní koná správca v konkurznom konaní.
Teraz otázka - kamoške vyšiel preplatok dane cca 200€. Aktuálne čaká na podanie z CPP na súd. Znamená to, že ak by do mesiaca bola vo vestníku tak ten preplatok dane jej nepošlú ale bude ho spravovať pridelený správca ako "majetok"?
Ďakujem.
@katkaba1 toto je veľmi ošemetná otázka..lebo predpokladám že je to danový preplatok z príjmov zo závislej činnosti a nie z podnikania....
domnievam sa - na základe pohľadu účtovníka - ak je to zo závislej činnosti, tak na tú daň máš nárok, ak je to z podnikania, tak patrí správcovi....

@nifido SUPER 🙂