Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
žiadna hranica na vymáhanie exekúciou neexistuje....môže byť exekúcia aj kvôli 5€...ale nemôže exekútor kvôli 5€ zobrať hnuteľný majetok ako voľakedy---
čo sa týka DRUŽSTEVNEHO BYTU - vyhlásením OB sa rušia všetky členstvá - teda prestanete byť členom...je to zo zákona...nie je možnosť že sa to obíde...tým že nie ste členom, družstvo s vami ruší nájomnú zmluvu.....lebo tá môže byť uzatvorená len s členom........
takže ak OB pri družstevnom byte - tak jedine tak, že členstvo previesť na iného dospelého rodinného člena....iná možnosť nie je...a vzťahuje sa na obe formy OB - aj na splátky.....
@jana6699
Správca - jemu neprináleží posudzovať nepocitvý zámer....
...nemá to s tým ani nič spoločné...nie je to majetok...aj keď z iného uhla je to majetok - ale to nebudeme rozoberať zbytočne.....podstatné je, že pre OB toto nie je majetok...treba to prepísať pred podaním - najneskôr začatím OB...inak ostanete s veľkou pravdepodobnosťou bez bytu...nebudete mať žiaden právny nárok na byt....družstvo bude mať naopak právny nárok na vypratanie bytu..........
Ak správcovi nepoviete vy osobne pri návšteve, že ste boli vlastníkmi členského bytu, tak on o tom nevie, nemá ani ako vedieť....
@nifido môžete tvrdiť obaja čo chcete....písala som tu, že som oddialila svoj OB práve z toho dôvodu a nenechala som nič na žiadnu náhodu...preto viem veľmi dobre čo a ako hovorím..............
neriskovala som, maximálne som si všetko vopred zistila a z viacerých strán.....
akože aká blbosť? predať byt za trhovú cenu??? viete ako je to predávať družstevný byt? a potom ostať pod mostom????? tak to je mi veru rada....a vyplácať dlhy, ktoré človek nedokázal vyplatiť predtým????
Ak by to bolo také jednoduché ako si myslíte, tak už dávno by exekútori tieto členské podiely predávali na dražbách...a áno - viem o prvotných takýchto pokusoch zo strán niektorých exek.....
@katka48 ja nie že tebe neverím, že neverím tomu čo si napísala.... nie že ty si vymýšľaš 🙂
ja normálne nemôžem uveriť, ako v tomto našom štáte to funguje, ako sa tu nič nikde nedodržiava....preto že si nemajetná, tak ti štát cestou CPP požičiava tých 500€ pre správcu...
iná situácia je, ak si firma a vyhlásiš konkurzné konanie na seba...tam si v niektorých prípadoch povinná sa podieľať do určitej výšky na nákladoch spojených s konkurzným konaním aj nad rámec súdneho poplatku súvisiaceho s vyhlásením konkurzného konania..
...avšak stále platí, že správca pokrýva svoje náklady súvisiace s výkonom konkurzného konania z výťažku - teda z predaja majetku úpadcu...ak majetok nepokrýva predpokladané náklady konkurzného konania, správca musí konkurz ukončiť z dôvodu nemajetnosti....
ja som sa pýtala svojho správcu priamo, že ak teda nemám majetok a mám 17 exekúcii a 23 veriteľov a on musí všetkým poslať informáciu a vyzvať ich, tak tých 500€ mu nestačí ani na poštovné, tak teraz čo? budem niečo platiť???? NIE...on musí vystačiť s tým čo má - teda tých 500€ a v prvom rade zisťuje majetok - väčšina ide poštou....exekútorov informuje už len mailovou komunikáciou...PO nie je povinný informovať - majú sledovať vestník...ale ak má mailovú adresu, alebo stránku - informuje ich...fyzické osoby informuje poštou...takže sa v pohode vôjde do tých 500€..........
@kicilanka no mna tym sokoval , este si to podmienil tym,ze po podpisani papiera;ze mu to budem splacat , budem vo vestniku. no co som mala robit. ale zavolala som na druhy den do centra a tam sa teda tvarili,ze to je v poriadku. nechcela som robit okolo toho halo, bola som rada,ze to bude vo vestniku . a s tym asi pocitaju.
https://ru.justice.sk/ru-verejnost-web/pages/se...
hore do prázdneho okienka si zadáš svoje meno...

@dankagirl takže v tom prípade nemôžem požiadať o OB ?...alebo splátkový kalendár ?