Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@lenkaadodik každá exekúcia môže byť v inom meste...zoberieš si doma papiere od exekútora a tam máš napísané, ktorý súd mu vydal poverenie...a na ten posielaš...
jednoduchšie a vlastne aj právne správne podľa starého zákona to urobíš, ak pošleš každému exekútorovi a on dá na súd kam to patrí 🙂
prepáč, ale nebola som na nete, tak nemôžem vždy odpovedať rýchlo.......
..a ked posle exek.a aj na sud?? ..aby sa nemuselo cakat, pokym sa im uraci..?
@majanet samozrejme, môže...ide to potom rýchlejšie...ale ak nevie napr. nájsť papiere Upovedomenie o začatí exekúcie kde je uvedené ktorý súd ho poveril, tak nevie na ktorý súd to má poslať...zastavenie podľa starého zákona musíš posielať na ten súd, ktorý vydal poverenie, lebo tam je celá agenda...Podľa starého zákona sa dáva zastavenie exekútorovi a ten to má postúpiť aj s vyjadrením na súd...
Podľa nového zákona vydaná exekúcia už prišla z Banskej Bystrice a tam aj ide zastavenie potom...exekútorovi nie je potrebné v tomto prípade písať nič - súd to s ním odkomunikuje....
Som taka stastna som obdlzena😀😀😀😀 dnes je najstastnejsi den...konecne budem mat cele vyplaty.prosim vas ako dalej postupovat volala som na pravnu pomoc vravela ze mi pride papier s netu mam si stiahnut obdlzenie a zaniest na mzdovu.. mam pobednu tak idem to nejak vytlacit aj ked neviem ako😢 zas na mzdovom ze to jej musi prist tiez papier tak dufam ze uz aprili nebudem mat zrazku dakujem za radu
Akurat citat hore napisane mam tiez na sud zaniest obdlzenie aby upovedomili exekutorou
@michaela025 vytlačiš si z obchodného vestníka tvoje oddlžnenie a zanesieš na účtareň.a učtovníčka ti už automaticky nemôže nič zrážať,ona nemá čo čakať na niečo iné
@kicilanka zbytočne komplikovaná odpoveď. Po oddĺžení som automaticky poslala na súd žiadosť o zastavenie exekúcií a vôbec som nečakala na to, či to pošlú exekútori. To by som čakala dodnes. Mám už prakticky skoro všetky zastavené... a čuduj sa svete, pár extra exekútorov dodnes žiadosť na súd neposlalo.... lebo vedia, aký je v súdnictve bordel a nie každý v tom vie chodiť.
Bol tu prípad, keď sociálka aj napriek oddĺženiu sťahovala ďalej a čakala až na zastavenie exe súdom.
Odporúčam na nič nečakať a žiadať súd obratom o zastavenie.
Ahoje prosim o radu ked sa ide cez splátkový kalendár je prideleny pravnik je jeho povinnosť obvolávať zoznam veritelov dlžníka alebo moja ze ja si to mam zistit a jej robota je aka dakujem za odpoved
Ahojte...baby poradte mi prosim vas... mama ma dlhy a chcela by ist do osobneho bankrotu nakolko je na dochodku a pobera 158,60€ nedokaze to splacat...vlastny starsie auto a polovičku bytu na ktorom už je tarcha...viete mi poradit co by mala urobit???chcela by som jej nejako pomoct len neviem ako...prosim poradte
@maartinaa82 ak je spoluvlastníčkou bytu, tak tu asi jedine splátkovým kalendárom.
@timka1978 povedala ze ked mi prode zo sudu papier
Akurat mi volal spravca mam sa k nemu dostavit koli tomu obdlzeniu nepitala som sa preco viete mi povedat aj vas volali dakujem
@michaela025 ja som oddľžnený od januara a papier mi ešte odnikial žiadny neprišiel.ona ti musí zastaviť zrážky akonáhle si v obchodnom vestníku.
@michaela025 správca sa ťa v podstate opyta to čo v CPP,ja som tam bol 15 min.nieje to nič strašné,a práve spravca mi tiež povedal že mi už nikto nič nemôže zrážať keď som vo vestníku ak tak tvoja účtovníčka urobí tak poruší zákon a v konečnom dôsledku ti strhnuté peniaze musia vrátiť.milujem tieto aktívne účtovníčky,čítal som tu prispevky od ludí čo s nimi maly tiež problémi.ja som 5.1. doniesol na učtaren vytlačok s obch.vestnika a 10.1 som mal celu vyplatu.nedaj sa odbiť ,už ti nemôže nič zrážať
@timka1978 v obchodnom vestniku to este nebolo ale register upadcov .tak sa mam tym branit ze nemozemi zrazat idem jej volat lebo vcera sme spolu len telefonovali a vytlacrne papiere s o obdlzeni som jej tam nehala
@lenkaadodik to ti dal kto? Správca?
@lenkaadodik aj moj muz to dostal ale tiez neviem co z tym zrejme treba prefotit vyplnit a kazdemu exekutorovi poslat zvlast
HURAAA!!! tak uz aj ja som vo vestniku a mam vyhlaseny konkurz..vcera som bola na pohovore do prace, a vyzera to, ze ma zoberu..takze dufam, ze to vsetko dobre dopadne a uz sa nic nepototo..🙂

Takze mamine papiere 1.3 odišli na sud už len čakať na uverejnenie vo vestníku 🙏☺️
@marusia12 zas tu oxiduješ a trepeš kraviny?? ??? Keď sa ľudia slušne pýtajú, tak im buď odpovedz, alebo sa k tomu nevyjadruj a zdrž sa svojích hlúpich a nepodstatných komentárov. Nechaj to na odborníkov, ako je tu @kicilanka!!! Znova to isté??? Znova sa tu hráš na najmúdrejšiu??? Už po X krát ti píšem, že nie si a na rozdiel od teba, sú tu aj študovaní ľudia. Tak zdrž sa blbích komentov a DÝCHAJ DIEVČA!!!
PS:

A mimochodom @marusia12, pre tvoju informáciu lebo si blbá a logika nepustí.... tak ak niekto žil pred 10 rokmi napr. v Trenčíne a mal tam trvalý pobyt a vznikla mu exe, potom sa presťahoval do Trnavy a tam mal znova trvalý pobyt a ak aj tam mu vznikla exe, tak je logické, že "musí" mať aj z týchto súdov potvrdenia o exekúciach. Tak naozaj ak máš tu trieskať kraviny, tak buď ticho a nepleť tu ľudí 😁😁😁

@kicilanka proim ta