Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ja si citam diskusiu pravidelne od zaciatku, ale ako som uz pisala, nie je mi jasne, co mam poslat na sud..pretoze neviem sa docitat, ci sud posle domov uznesenie tak ak je uvedene vo vestniku, alebo posle domov uznesenie o ukonceni konkurzu az to bude uplne dokoncene, alebo co vlastne posiela a este aj na aku adresu..pretoze ja mam napriklad trvale uvedene na mesto ako bezdomovec korespondencnu mam 80 km od trvaleho bydliska..preto som sa pytala, ze ci mozem poslat na sud uznesenie vytlacene vo vestniku na zastavenie exekucii, ktore si moze vytlacit aj dnes a hned poslat, aleboo cakat original uznesenie a potom to poslat sudu kvoli exe, len to by som sa nemusela dockat az by mi to dorucili na mesto..to totiz v odpvediach tuna nie je jednoznacne..
@polaa
joooj...nemala som už nervy naozaj včera reagovať na ňu...Maruška si myslí že je najmúdrejšia...budem jej dokazovať, že JA osobne mám až z 3 rôznych súdov??? na čo?? však ona všetko vie a ja len trepem....čo ti poviem...
Ja odpoviem - podľa nej zbytočne veľa
Ona odpovie - debili - neviete čítať??
ale ona je tá múdra a neomylná...
škoda slov - Múdry pochopí a debilovi nikdy nevysvetlíš...
@agness30 tak ako ti povedala @agness30 - nikto ti nebude akceptovať len z netu vytlačené - potrebuješ od správcu, to prefotiť a priložiť....
ja mám rôzne skúsenosti s exekútormi...niektorí už aj zastavili, niektorí poslali len vyúčtovanie a stojí to zatiaľ, niektorí ma stále vyzývajú na splatenie...a dokonca niektoré veci čo mám už u exekútora si spoločnosti predávajú a súd im ten predaj schválil.....
Takže ak sám niektorý neurobí čo treba, tak je lepšie napísať aj na súd, aj exekútorovi...urobiť radšej viac a bude aspoň nejaký výsledok, ako len čakať a nedočkať sa....
Tak CPP má asi nejaký nový postup...došlo aj mne dneska doporučene tlačivo: Návrh na zastavenie exekúcie...
v texte sprievodného listu je napísané:
Je potrebné, aby ste si tlačivo skopírovali podľa poštu Vašich exekúčnych konaní a po jeho vyplnení zaslali na príslušný súd a na vedomie príslušnému súdnemu exekútorovi.
...takže je tam jasne napísané, čo s tým treba robiť 😉
Zároveň je v prílohe priložený aj výpis z obchodného vestníka.
@ivka0412 ani môj správca tam nič nepíše..a možno aj píše, ale na súde nemajú čas to tam dopĺňať...mne správca povedal, že nech mu ani skôr ako o 3 mesiace nevolám...lebo on ma dal lustrovať a síce úrady majú 30 dňovú lehotu na vyjadrenie sa, či mám nejaký majetok teda evidovaný, ale že v priemere to trvá aj 2-3 mesiace...takže po 3 mesiacoch ak mi on nenapíše, že dáva na súd že ukončuje z dôvodu nemajetnosti, tak mu mám napísať ja....
@kicilanka včera som bol u správcu a pytal som sa či ja musím niečo rozposielať exekutorom alebo súdom a on mi povedal že nie,no a po tomto tvojom príspevku som bol v CPP sa informovať a pani mi povedala citujem,,keď je správca lajdák musíte si to sami,keď je správca úplný lajdák tak to posielame my aby ste to rozposlali ,vo vašom pripade urobil správca všetko za vas,,a ked sa opytala koho mam spravcu a povedal som meno tak odpovedala aj som si myslela,pretože s nim majú dobré skusenosti.takže kazdý tu zažíva iné situácie pravdepodobne preto,že každý správca sa chová inak
@marusia12 Ty omyl ľudstva... preto ty v práci nevydržíš ani pol hodinu a odvšadiaľ ťa vyhodia pre tvoju hlúposť a papuľu. Inak to, že píšem na tvoju adresu viac krát za sebou, to pteto, aby si pochopila, lebo ty si naozaj si sprostá a skrachovaná hlúpaňa. Počula som, že si alkáčka a feťáčka. Tak sa láskavo zdrž svojích hlúpich komentov. Už ťa vidím

.a tak teraz co, poslat si zastavenie sama alebo cakat na spravcu...kedze clovek nevie ci bude akcny alebo lajdak? ...niekto tu pisal, ze sa mu spravca ozval aj po mesiaci....aby zas nebolo zle ze posle aj on...i ked cakat na uznesenie s peciatkou od neho sa musi..to je jedna vec...a zasielanie ziadosti o zastavenie druha....
@majanet kľudne pošli...nič nebude zlé, ak pošleš aj ty...inak neviem či správca posiela doslovne zastavenie exekúcie...lebo môj mi povedal, že informuje všetkých mojich exekútorov, nie že im posiela zastavenie...a niektorý zareagovali sami, a tých čo nereagujú - posielam ja oznámenie 🙂
..ok, tak poslem vsetkym exek.ja a aj na sud na vsetky exekuciee zastavenie..kedze sa mi nechce cakat...pokym poslu exekutori na sud...dik
..a hlavne pokym sa dozviem odpovedou zo sudu.o zastaveni..teda ak by nahodou exekutori poslali
Ahojte,
Môj príbeh chcem iba povedať aby tu nikto nikoho nesúdil. Myslím si že som až nedpriemerne zodpovedná a predsa som sa dostala do finančných problémov. Vďaka môjmu mužovi. Prišla som o dom o rodinu o auto. Úplne o všetko. A prečo? V tej dobe som chcela zachrániť dom, ktorý môj muž prehajdakal dodnes neviem kde. Platila som jeho exekúciu za exekuciou až som sa hlbšie a hlbšie topila ja sama. Až bolo neskoro. O dom som (sme) prišli tak či tak. Nikdy som nemala žiadnu exekúciu. Všetko som platila do momentu kým mi právnička nepovedala že už nesmiem. Už tri mesiace som oddlzena. Trvalo to cele 2,5 roka. Bola doba kedy mi brali všetko nechali mi 330 EUR na život. Trvalo to asi rok. Ťažko sa na to spomína keď len nájom som mala 250eur. Za tento rok som dokonca ušetrila asi 500eur. Neviem ako sa mi to podarilo. Lebo teraz neviem ušetriť nič. Snažím sa žiť a trochu si užívať lebo tých 2,5 roka boli neskutočne ťažké. Verte mi nik nechce zažiť doma nabuchaneho vypalnika z nebankovky so slovami ste jeho žena všetko budete platiť vy. Za dverami sa mi hral môj trojročný syn. Alebo vydieranie vlastného muža “ak ti záleží na synovi tak mi tie peniaze daj”. Možno si niekto povie že je to trúfalosť ale dúfam že jedného dňa budem mat vlastný dom alebo byt. Že to predsa len stalo za to. Že má vymažú a ja so synom dostaneme druhu šancu. Je strašne ťažké keď človek na sebe maká a darí sa mu ale aj tak nemôže nič. Držím palce všetkým, ktorí ste do toho išli. Pre druhu šancu. Pre nový začiatok. Marika.

@polaa no, mne príde, že má psychické problémy, normálny človek nemá dôvod nonstop štekať do ľudí ....ale že skoro celú diskusiu, veď kto by chcel takto negatívne nonstop prispievať? Veď ako normálna žena na to predsa nemôžeš mať čas. Ja tak ľutujem tento typ ľudí, rozosievajú svoju negativitu, nie aby sa pozbierali, usmiali sa a mysleli pozitívne, samy seba brzdia, mám radšej pozitívnych ľudí a tým, ktorí sem prospešne radili bez prímesy negativizmu, Ďakujem!