Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@michaela025 akonáhle si v registri úpadcov, tak je to platné 🙂
Ahoj všetci už som oddlžena a pridelili mi správkyňi dnes som bola prvý krát s nou na stretnutí. Mne je ešte teraz do plaču bavila sa somnou ako so psom kričala no to bolo čosi strašne. Ale... mam manžela a on ma firmu SRo a je jediný majiteľ a konateľ firmy. Naložil a mi ako vedela a ze som do svojho majetku mala uviesť aj toto. Prosím je to pravda ja ako fyzická osoba je môj majetok dákej firmy? Normálne chce po mne znalecký posudok na firmu akú má hodnotu a chce ju dat do toho súpisu. Však ja nemám toľko peňazí na dáky znalecký posudok a prečo ťahá firmu do toho s ktorou ja nič nemám prosím vie mi niekto poradiť.
@kicilanka
@ivka0412 manželov a firma vznikla počas manželstva samozrejme som uviedla manžela a ze ma firmu ako radili v CPP. Ale do majetku mi to nekázali písať to vyskytli. Preto som hotová znalecký posudok stojí 1000€volala som trom znalcom tak ako môže toto chcieť od ženy ktorá zbankrotovala práve z finančného hľadiska. ☹ Dá sa vymeniť správca?
@bankrot
Vyhlásením konkurzu zaniká dlžníkovo bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. Je dôležité uviesť, že do konkurznej podstaty patrí všetok majetok v dlžníkovom bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, ak ešte nedošlo k jeho vyporiadaniu.
Nie je to len tak hocijaka firma, je to firma, ktorá patrí tvojmu manželovi a pokiaľ ste nemali rozdelené BSM je to že sa správkyňa zaujíma o tú firmu relevantné (predpokladám, že si predtým pozrela finstat.sk )
@bankrot správkyna má majetok predať čo najrýchlejšie a bez zbytočných prieťahov,cenu si určuje sama,ak je majetok vyššej hodnoty musí si zavolať znalca ,ktorý to celé ocení.Náklady sa dajú do pohľadávok voči podstate.Nerozumiem prečo vám to v CPP vyškrtli,resp.prečo vás na to neupozornili,že to podlieha konkurzu.Momentálne už to ma v rukách správkyna a tento stav je nezvratný.Ona je povinna zistit tú cenu a ponúknut roznymi spôsobmi na predaj,bude to trvať veľmi dlho ☹
@loginexistuje ďakujem za odpoveď sme manželia a nemali sme Bsm ani sme to nikdy neplánovali.Toto CPP absolútne nekázali uviesť ako môj majetok. Hm a teraz prosím nevieš čo ďalej ako stým znaleckým posudkom finančné si ho neozem dovoliť.
@bankrot myslím,ak preštuduje zákon o odlžení tak je tam presne vypísaný postup správcu,ešte môže byť problém ,že ste majetok neuviedli do zoznamu a to môže viesť k zrušeniu oddlženia z dôvodu nepoctivého zámeru.Možno by som kontaktovala CPP nech sa vyjadria k tomu ked už to takto spravili ☹ a správca sa dá aj zmeniť v najhoršom prípade.
@bankrot vy ste mali pocas manzelstva sudom zrusene BSM ? ak ano dolozte to spravkyni ..
@loginexistuje píše ,že ho nemali
@timinka1 no ved to som nepochopila, že ako nemali bezpdielove spoluvlastnictvo manzelov a toto vzniká uzavretím sobáša nie je potrebný ďalší právny úkon, po sobáši ho mohli zrušiť ale len rozhodnutím súdu alebo zúžiť (notárska zápisnica)
Ak si nič takéto nemala, mala si tú spoločnosť uviesť pri OB. Manžel má k tomu aký postoj ? veď hodnotu spoločnosti sa dá odhadnú aj z výkazov a suvahy spolocnosti.
@timinka1
@loginexistuje neuviedli sme nakoľko sme o tom nemali ani len páru. Manžel je tiež z toho na nervy je to firma ktorá nevynasa veľa tak na mesačne výdavky je v nej auto na lízing nič viac. Čiže v podstate sa zmieril stým ze pôjde do bankrotu. Samozrejme ze sa to dá z tých papierov vyčítať no ja neviem ako argumentovať že ten znalecký proste nebude nemáme nato fin.prostriedky a aby mi za rešpektovanie nezruší la ten bankrot ☹Prosím ako sa dá zmeniť správca?
@bankrot neviem ako je to presne s podielmi na firme,ale ak tam máš podiel ,zistí sa posudkom akú ma hodnotu a mala by to ponúknuť na predaj,neviem si predstaviť kto by to kúpil.Myslím,že to nieje také hrozne ako to vypadá.Ak je to teda firma ako píšeš.A manžel v najhoršom prípade môže tento podiel odkúpiť si spät.
Tak bola som uz aj zo spravcom dal mi hned papiere zo sudu.mam ich prefotene a zajtra to odosiel exekutorom .spravca bol taky neprijemny ze som sa ho ani nepitala na nic. Vravel ze do 6rokou moze exekutor podat na sud. ....je to pravda aj vam sa stalo nieco podobne ze po 15dni od konkurzu sa exekutor domahal dlznej sumy?
Mozem niekomu napisat sukromnu spravu kto sa rozumne tymto veciam chcem sa este nieco opitat
@michaela025 exekútori sa budú nie že 15 dní domáhať, ale aj celé mesiace, kým nedôjde k zastaveniu exek konania....
@kicilanka fuuu a ako sa mam branit!!! Mam iba ich odbit tym ze som obdlzena aj sud mam oboznamit
@michaela025 prečítaj si pár strán dozadu ako ďalej postupovať 🙂
poradi mi niekto?chcem is do bankrotu kedze nezvladam splacat ale mam dom ktoreho som majitel ale na dom sme si brali hypoteku.Chcem sa vlastne spytat ci mi mozu predat dom ked pojdem do bankrotu.
@26zuzana12 Sama som v podobnej situácii v osobnom bankrote od r.2015, doteraz neprišlo oddĺženie. Zaujímalo by ma ktorý dlžník sa Vám ozval- nebankovka alebo banka.
Myslím, že nás bude viac nedoriešených zo starých OB.

Preco nie je obdlzenie v obchofnom vestniku nasla som to registry upadcov je tam nejaky iny rozdiel boze nie ze sa tesim zbytocne 😢