Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@26zuzana12 ja už mám konkurz zrušený ešte koncom roka 2016, ale veru nič dobré neočakávam
@26zuzana12 nie nič sa nedeje, ani splatky, ani oddlzenie je to na mrtvom bode, sud o nicom nerozhodol
@marusia12 nejak sa tu zamotavam. 8.1.2018 som bola v LM kde sa spisovali všetky papiere. neviem či som spravne pochopila,ale vo februari mi mali prisť papiere ktore podľa môjho sedliackeho rozumu zastavuju sťahovanie peňazi ktore teraz mi sťahuju z dôchodku. je marec a mne sa stale sťahuje z dôchodku :( neviem ako si pomôcť viete mi pomôcť,alebo poradiť kde sa dopatram konca? v januari som začala splacať uverdenu sumu 14 eur ktora mi bola CPP vystavena.dakujem
Dobry den zienky. Prosim Vas o radu. 9.3.2018 mi bolo vydane uznesenie z Okr.sudu v Nitre o vyhlaseni konkurzu, stanoveni spravcu, a dalsim dokladom z CPP ze som bola oddlzena. Jedna sa mi teraz o to, lebo tomu nechapem, v zozname veritelov som mala uvedene prebiehajuce exekucie, a aj dlhy veritelom-ktory este nevedu voci mne exekucie , ODDLZENIE spada aj na to?? a teraz ktory papier mam poslat exekutorom , podnet na zastavenie,, alebo rozhodnutie zo sudu, a mam to poslat aj tym veritelom, ktory nevedu este exekuciu voci mne-uvedeny v zozname veritelov boli, dalej v zozname sa nachadzal aj obec.urad-komunalny odpad, aj na to sa vztahuje oddlzenie???, a v liste z CPP je uvedene, ze mam zaslat na sud ku kazdej exekucii podnet, staci ked to podam na okresny sud v mieste bydliska, alebo musim zvlast na kazdy sud od ktoreho exe prisla. (ked som ziadala o vypis vedenych exekucii, stacilo mi ist na okres.sud v mieste bydliska)
dufam ze som to napisala zrozumitelne, prepacte ak to tu uz bolo uvedene, ale je tu vyse 160 stran a listujem tu uz 2 den a neviem najst odpovede na tieto moje otazky. Vopred dakujem a drzim vam vsetkym palce 🙂
@lorelai82 och joj ja mam presne to iste :( aj mne by sa zišla pomoc snad nam obom niekto poradi 🙂 prajem krásny večer
@adela201155 áno na všetky dlhy vzniknuté pred bankrotom a pozor po vyhlásení nič neplatiť, zrušia Vám bankrot ...to sú špinavé ťahy tých veriteľov .... Skúšajú a môžu ešte 6 rokov
@lorelai82
- Oddlženie sa vzťahuje na všetky dlhy pred vyhlásením OB
- čo sa týka exekútorov a súdov - zastavenie exe - písala som to tu pár strán dozadu - pozri si
- ostatných veriteľov odporúčam informovať listom s priloženým Uznesením o OB
- stačí čítať (s porozumením) cca 50-70 strán dozadu a nájdeš všetky relevantné informácie
- oddlženie sa nevzťahuje len na dlhy, ak by ti vznikli ako zamestnávateľovi, na výživnom.....
- dane a ostatné záväzky voči štátu, daňovému úradu a iným štátnym org. pod to spadajú
- nebankovky, vymáhači budú ďalej skúšať a skúšať...ak máš prebiehajúce súdne konanie, môže prísť predvolanie - pozri posledných cca 50-60 strán - rozoberali sme to......
Dakujem krasne zienky ❤❤👍
Prosim vas. Poziadala som v CPP o bankrot. Otazka je. Surne potrebujem auto kvoli detom a tak. Mam moznost zobrat cez notarsku zapisnicu auto ale napise sa na moje meno mesacne po 50e so zaloznym pravom. Ked sa bude riesit osobny bankrot tak mozu mi ho zobrat? Bude na moje meno ale splacat ho budem. Dakujem za odpoved.
Dnes kontaktovala banka moju mamu,ze im neberiem telefon ohľadom splácania,je to vobec v poriadku? Maju pravo banky kontaktovat rodinnich prislusnukov za tymto ucelom?
@venika58 Veronika až nieč potrebujete tak nič neberte na seba všetko pri bankrote musite napisať čo vlastnite! tym by ste si pilila haluz sama pod sebou. na to si davajte veľky pozor
Dobrý večer! Prosím vás vedel by my niekto poradiť,ak dotyčný už má rozhodnutie od CPP o zastupovaní pri osobnom bankrote len nevie ešte či je to už podané na súd, exekúcia je platená a prišlo mu od exekútora oznámenie o návšteve aj z políciou na súpis hnuteľných vecí na trvalé bydlisko a ešte k tomu 30.03. ( veľký piatok ) ak nebude do tej doby celá suma na raz splatená, ako by sa mohol tejto návšteve vyhnúť? Alebo by mal informovať a požiadať CPP či mu v tom poradia? Len že ho asi bez objednania ne príjmu do tej doby. Ešte dodám že exekútor nedvíha telefon. Ďakujem za informácie.
@shushu
skús na fb https://www.facebook.com/groups/centrumspravnej... určite poradia ohľadne exe.
nie,nie je to Krutý ale jemu podobný a ešte k tomu žena
Moja skúsenosť za 9 rokov exekúcií so 17 exekútormi - ani jeden nikdy neprišiel reálne ako to oznámil listom...list majú asi všetci rovnaký....došiel len 1 jediný a to na hotové - teda pre auto čo zablokoval v noci pod oknami...o nič iné nemal záujem.....všetci vždy posielali pred Veľkou nocou,pred Vianocami a prázdninami....
poslal obyčajne list, alebo doporučene??
aaa Veľký piatok je sviatok a pochybujem že reálne bude nejaký zamestnávateľ platiť zamestnanca, aby v tento deň šiel vykonať nejaký súpis majetku.......
@shushu
obyčajne do schránky hodený
ale behom 2 týždňov dva papiere,najprv mu dal lehotu na zaplatenie 10 dní a teraz 5 dní
Jaj, až teraz som si všimla že to je len o zastupovaní, no tak bohužiaľ, ťažko ....ale bývaš u seba? Lrlebo trvalý pobyt môžeš mať aj u známeho a majetok nemusí byť tvoj, čo sa tam nachádza,okrem napr. Auta a pod. Majetku na tvoje meno
Od uverejnenia v OV sú dlhy nevymáhateľné, čiže potom už exekútor nemôže, dovtedy nič
Čaute ľudkovia..ja som v bankrote už mám aj skončený konkurz a neviem čo to presne znamená.. nikto odomna nič nechce nikto ma ani nekontroluje že čo robím z peniazmi..ste už niekto po konkurze? Ako to prebieha u vas? A chcem si nájsť podnájom len neviem ako to je keď som v bankorte bude s tým njaky problém zo strany centra alebo príslušného súdu? Neviete niekto poradiť?
ak sa chceš dozvedieť ako je to po prebehnutí OB - máš na cca posledných 50 stranách popísané čo sa (ne)deje, čo sa odporúča urobiť, ako sa zariadiť v niektorých prípadoch...takže ak sa naozaj chceš aj niečo dozvedieť, tak si nájdi čas a prečítaj diskusiu...

@26zuzana12 za tie posledne 2.5 roka sa mi nikto neozval, tak som prekvapená, že sa niečo deje, tu v Bratislave sú súdy preťažené, tak neviem, či sa oddĺženia dožijem, keďže mám dosť rokov a zlý zdravotný stav