icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

lui22
10. apr 2018

@marusia12 Dobrý deň.Chcem sa opýtať na vašu skúsenosť,lebo už fakt neviem čo treba....Ďakujem

10081987
10. apr 2018

@marusia12 tak, že nechceli od teba potvrdenie zo súdu o exekúciach, neznamená, že ho v inej CPP nebudú vyžadovať, mňa tiež poslali po dané potvrdenie a musela som ho doložiť do troch dní..

dankagirl
10. apr 2018

@lui22 jasne som Vám písala čo budete potrebovať radila som 7a všetci to potrebovali a bolo tam aj cpp ba radšej mat dane papiere ako dodatočne dokladovať

lui22
10. apr 2018

@dankagirl Jednoznačne máte pravdu.Radšej mať tie papiere,ako potom pobehovať hore dole....

kicilanka
10. apr 2018

@lui22 odpovedala Vám presne @dankagirl....

...marusia tvrdila aj že exekúcie máme len z 1 súdu a že píšem blbosti ak píšem že z viacerých a nakoniec včera sama napísala, že z jedného jej ich ukončili a z iného nie...
...to že niekde (predtým) netrebalo mať čerstvý exe doklad, neznamená že teraz ho od vás nebudú pýtať...stačí si prečítať túto diskusiu a dozvieš sa, že čo platí niekde, nemusí inde....

...v tlačive je jasne napísané, že nie starší ako 30 dní...pritom v niektorých CPP to nepožadovali...niekde pýtajú všetky exe vymenovať, niekde im stačí len jednu uviesť...

lui22
Autor odpoveď zmazal
lui22
10. apr 2018

@kicilanka Skúseností je tu habadej...No predsa je lepšie zaobstarať si všetky papiere.Na škodu to určite nie je....

kicilanka
10. apr 2018

@lui22 veď toto som potvrdila, že dankagirl dobre poradila - radšej všetko ako potom dopĺňať a strácať čas 😎

lejaky
10. apr 2018

Moja mama je dnes v OV odĺžená má však 80 rokov a z dôchodku jej strhávajú exekúcie.Vie niekto poradiť,kedy soc.posťovňa prestane zrážať ex.z dôchodku? Až keď zašlú exekútori zastavenie do SP?Ďakujem

dankagirl
10. apr 2018

@lejaky áno z keď pošlú exekútori zastavenie do soc .poistvne...tak ako u mojej mami ..len vy musíte poslat každému exekútorovi uznesenie súdu

lui22
10. apr 2018

Vie mi niekto poradiť či sa v životopise v bode 8.2 uvádzajú všetci súrodenci?Ďakujem

dankagirl
10. apr 2018

@lui22 áno všetci súrodenci ktorých máte aspoň ti vlastný

lui22
10. apr 2018

@dankagirl Ok,ďakujem 🙂 To že to ručne píšem asi nebude vadiť,že?

didi35
10. apr 2018

@lejaky tvoja mama môže do SP oznámiť oddlženie a oni to hneď zastavia, netreba čakať na exekútora. Info o oddlžení je verejne dostupná, SP si to na podnet preverí v OV a hotovo

kicilanka
10. apr 2018

@lui22 všetci sme to vypisovali ručne 🙂

lui22
10. apr 2018

@kicilanka OK....super 🙂

nelllynka
11. apr 2018

Takže idem len napísať, že bankrot podávaný v auguste, vyhlásený vo februári, ukončili pred dvoma dňami - dokopy 8 mesiacov ....a dva od podania vo vestniku, OB konkurzom, tak som sa toho bála nakoniec veľmi jednoduchá záležitosť...🙂

kicilanka
11. apr 2018

@nelllynka gratulujem 🙂

romika7
11. apr 2018

netešte sa zbytocne!!odlzenim sa nic neskoncilo!!Som on juna 2017 oddlzena a dnes mi prisiel list ze pohladavka zs roku 2012 sa bude nadalej vymahat ze exekucne konanie pokracuje aj po oddlzeni pretoze ide o nedotknutu pohladavku, podla zakona 166c odstavec 1 a) spravca neupovedomil o vyhlaseni konkurzu veritela. volala som exekutorovi co to ma znamenat ze ja som veritela uviedla do zoznamu pri podavani navrhu na konkurz a povedal ze moj spravca ich pisomne o tom neupovedomil tak dalej budu pokracovat vo vymahani dlhu!!Viete mi s tym poradit?Ja predsa nemozem za to ze ze spravca si neurobilsa svoju pracu!

dankagirl
11. apr 2018

@romika7 maly ste ich upovedomiť vy sama a nie čakať na správcu (Radim to každému odloženému)a tým pádom to nie je vaša chyba ale ..chyba správcu ..treba ho ihneď kontaktovať ,že sú nesplnil svoju povinnosť a podať má neho oficiálnu sťažnosť na príslušný sud ,ktorým Vám bol pridelený a nedotknuteľná pohľadávka je len vyživovacia ovinnost Atd sú rozpísané na stránke ...cpp a môžem Vás poprosiť o akú pohľadávku- spoločnosť ide...ďakujem

kicilanka
11. apr 2018

@romika7 nedotknuté pohľadávky sú presne špecifikované...takže treba uviesť o akú pohľadávku sa jednalo....tiež je dôležitý fakt, či sa jednalo o Váš záväzok voči PO, alebo voči nejakej súkromnej osobe....

romika7
11. apr 2018

@dankagirl len tak je to naozaj definovane v. tom zakone co mi exekutor poslal 166c odst 1 a)
poslem prilohu

romika7
11. apr 2018

@dankagirl http://www.epi.sk/zz/2005-7#p166c tu su uveden mne napisali v liste hned tu prvuje 166c 1 a)

romika7
11. apr 2018
romika7
11. apr 2018

@romika7 ja mam 1. a) volala som exekutorovimirovi a vraj spravca ich neupovedomil o konkurze

romika7
11. apr 2018
romika7
11. apr 2018
romika7
11. apr 2018

@kicilanka poslala som vam dve prilohy..je to pohladavka voci PO Home credit ,,klasika nesplacanie,, ide o to ze ich spravca neupovedomil a kvoli tomu exekucia pokracuje

nelllynka
11. apr 2018

@kicilanka ďakujem 🙂

nelllynka
11. apr 2018

Samozrejme, že exekútori budú skúšať, ja sa nebojím 🙂 chvalabohu mám krásne zariadený život a môžu mi fúkať práškový cukor do zadku, vštkým som posielala od začiatku maily, že podávam osobný bankrot