Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
mam v blizkom okoli cloveka co sa ide pokust podat o osobny bankrot....nevie ci je vhodny adept...podmienky sice splna. Co bolo dovodom vas co to mate uspesne za sebou?
@kicilanka Myslím si,že všetci veritelia sú povinní sledovať OV. Aj keby úpadca na niektorého veriteľa zabudol,nie správca,aj tak je odĺžený a nemôže skúšať pokračovať v exekúcii.Inak tí,ktorí pôjdu za chvíľu do dôchodku budú mať zrážané ex z dôchodku a kým to vybavia tak prejde aj rok,kým sa to zastaví.
Ak mzdová učtáreň /čiže zamnestnávateť musí na základe uznesenia súdu o odĺžení prestať zrážať tak u dôchodcov je zamestnávateť ako keby Soc. poisťovňa a ona by tiež mala prestať zrážať na základe uznesenia a nie až keď doručia exekútori zastavenie. Môže to naozaj trvať niekoľko rokov,kým sa prestanú zrážky z dôchodku zrážať. Nie je to domyslené v zákone a každý sa bráni len aby zrážal.
@lejaky áno, ale teraz toto čo sa týka @romika7 , tak tam exe odmieta prestať, lebo veriteľ určite namietal a uviedol §, ktorý sa týka FO...PO je jedna vec a iné je zas u FO ako veriteľa...takže ak by sa jednalo o FO, tak to by bolo reálne na posudzovanie...
Avšak exekútor je stále bývalý advokát, ktorý následne robil skúšky na exekútora a teda túto základnú vec musí v podstate ovládať....a v tomto prípade tu ž doslovne "smrdí" úmyselným konaním a obohatením sa...
Ak by každý kto prešiel OB poslal poctivo aj sám nie len exekútorovi, ale aj súdu Návrh na zastavenie Ex konania, tak to nebude tak všetko dlho trvať....
@kicilanka veĺmi správne ako píšeš.Len brániť sa znamená ďalšie zrážky /myslím z dôchodku/a čas. Ja som zasielala v 12/2017 na súd a exekútorom a nič. Odpísala mi exekútorka,že 10.1.2018 podala na súd na zastavenie a zatiaľ nič zo súdu nemá. No vidím to na dlho .,možno aj niekoľko rokov.
@lejaky stále je tam §, ktorý pojednáva o tom, že začatím OB sa musia zastaviť všetky zrážky...tak napíš že žiadaš o dodržanie zákonného ustanovenia tohto §....treba jej poslať Uznesenie o začatí OB a zvýrazniť práve tento §.....a upozorniť na to, že podávaš návrh na prešetrenie jej postupu na Komoru SE....
chcem sa spytat ci je mozne aj oddlzenie osoby konkurzom, ktora ma viacero uverov a jeden je zabezpeceny nehnutelnostou ale byt nepatri tej osobe len je ruceny ,ale ten sa plati a ostatne sa nezvladaju uz platit. bude taky byt predany alebo bude ho nadalej splacat rucitel? dakujem.
@kicilanka dakujem pekne za odpoved. Ide o to, ze brat ma vela uverov ktore nezvlada platit a mama mu ruci bytom na jednom uvere s tym, ze ten sa plati. Bude mat exekuciu a zaujima sa o OB konkurzom. Ja som si citala, ci nemoze dojst k nepoctivemu zameru alebo zvyhodneniu veritela. Preto sa na to pytam aby som sa nebala, ze mamka pride o byt. Byt nepatri jemu ale mame na LV.
ahojte, s malou dušičkou, kto má skúsenosť s výmenou správcu pre nečinnosť? už som písala, aj sťažnosť, resp.preverenie konania správcu, no majú na to 60 dní, resp. dá sa to predlžiť ešte o dalších 30dní..správca so mnou nekomunikuje meilami, raz sa so mnou stretol ale nič som z neho nevytiahla, iba že robí čo je v jeho silách.., vo vestníku z pred pol roka iba info zo súdu, že som bola odlžená a je na mna vyhlásený konkurz..žiadne iné záznamy, exekútorov som si povybavovala sama..dakujem za každú radu
Sikovné ženičky. Prosim o radu, mamina vyhlasi bankrot, ale nikde som sa nedocitala co bude s jej platom - kedze je zamestnana? vdaka za odpovede.
Dobrý deň,prosím Vás nemáte iný kontak na exekútora Krutého okrem toho ,ktorý je na nete ..alebo na nejakého jeho pomocníka ....ďakujem
@kika1441 podľa tvojich otázok je úplne jasné, že nevieš základné informácie o OB...ak máš teda záujem riešiť niečo, prečítaj si cca 100 strán tejto diskusie a budeš úplne v obraze, čo treba robiť, kde, ako to prebieha, ako dlho to cca trvá...vo vlastnom záujme venuj tomu čas - ide o tvoje peniaze a tvoj život...
Dobry den, mate niekto skusenosti z OB po starom? Som v OB od februara 2017 a stale sa nic nedeje, veritelia nechodia na schodze a pravny zastupca mi povedal ze sa to takto moze tahat aj 10 rokov. Z vyplaty mi strhavaju urcitu sumu ale sud stale nekona. Viete mi poradit ako ste postupovali? Posledna schodza mala byt 20.8.2017 ale nik z veritelov sa jej nezucastnil, a od vtedy sa nic nedeje. Dakujem
Nieje to pravda ze po vyhlaseni konkurzu sa zastavuju zrazy zo mzdy.Exekutor zastavi exekuciu a prestane vykonavat zrazky, az po rozhodnuti sudu ktory zrusi exekuciu. A ma na to pravo ,to mi potvrdil aj CPP.Mam nadalej zrazky a musim cakat na sud.
@ivex123 mne povedali v CPP aj u môjho správcu že akonáhle si vo Vestníku nikto ti nič nemôže zrážať,a tak to aj v mojom prípade je.4 mesiace celá výplata,tak čakajte na súd pol roka a možno viac.jasne máte napísane v tom vyhlásení súdu v Obchodnom vestníku že pohladávky samôžu uspokojiť len v konkurze
Ahojte. Pomaham znamej s osobnym bankrotom. Mala nehnuteľnosť ale nevedela platit tak jej ju zobrali. Predali ju inej isobe ale za nizsiu cenu.Banka jej napisala ze ma rozdiel zaplatiť. Kedze uz nema dom je mozne podat osobný bankrot a ta suma sa tam zahrnie? Ide okolo 40 000 eur. Takze by jej to moc pomohlo.
Dalsia otazka je ci musite mat exekuciu alebo staci ze od vas vymahaju za dlh peniaze vymahacske spolocnosti? Netýka sa to teraz tej nehnuteľnosti
@bambula919 Známa má smolu, tam kde sa ručí nehnuteľnosťou osobný bankrot nepomôže. A aj ten rozdiel čo zostal predajom nehnuteľnosti bude musieť zaplatiť, Nestačí aby niekto peniaze vymáhal, musí byť aspoň jedna exekúcia.
Dobrý večer. My sme mali tento istý problém,banka nám predala pod cenu dom,rozdiel tam bol ešte vysoký na zaplatenie a zahrnulo sa nám to do OB a sme oddlžený a aspoň 1 exekúcia musí byť na podanie o OB.

@nelllynka budú skúšať koľko sa im len dá...
pre všetkých opakujem ešte raz: posielajte okamžite po vyhlásení OB Návrhy na zastavenie EK!!! len tak sa vyhnete problémom a s tým súvisiacim stresom.....teraz po novom už aj CPP automaticky každému posiela vzorové tlačivo so sprievodným listom, že treba upovedomiť každého exekútora aj sám a nie len čakať na konanie správcu...je síce pravda, že zo zákona je to jeho psia povinnosť...ale akože ktorý z nich bude tak poctivo makať za 500€? (česť výnimkám), kedže z tejto odmeny hradia ešte aj všetky poštovné náklady oni....
@romika7 Home credit skúša, koľko sa dá...
odst 1. hovorí presne to, čo sme tu už viackrát hovorili....je rozdiel PO a FO...
PO je Home credit a spadá pod oddĺženie...
FO by bol napríklad sused, ktorý by vám požičal peniaze, vy by ste to neuviedli do zoznamu a teda správca nevie upovedomiť veriteľa - teda toho suseda o tom, že prebieha konkurz....teda ide o úmyslené zamlčanie záväzku voči susedovi...
ja by som postupovala takto:
exekútorovi by som napísala Oznámenie o ukončení OB a zároveň Návrh na zastavenie EK...
...to celé by som poslala aj na súd, ktorý vydal poverenie exekútorovi...
...v sprievodnom liste by som jasne uviedla, že máte podozrenie na úmyselné zavádzanie s úmyslom získať neoprávnený finančný prospech, kedže ten § jasne hovorí o tom, že sa to týka výhradne FO a tou HC nie je (!!!), zároveň by som uviedla, že uvažujem nad podaním žiadosti o posúdenie postupu exekútora na komoru EX
...tento list by som poslala aj HC...
netreba sa báť a nechať sa zatlačiť do kúta....v televízii už bolo opakovane viacero príspevkov o tom, ako exekútori aj nebankovky robia všetko pre to, len aby dotlačili dlžníka aj po prebehnutí OB k plateniu....lebo ak niečo začnete plniť dobrovoľne, nikto Vám to zakázať nemôže...a psychický nátlak nie je nijako zakázaný v tomto štáte...a budú si dovoľovať, kým rázne nedáte najavo, kde končia ich možnosti....