Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@tinkasp
@nifido niesom si istá, či správcovi? Zas mám pocit, že každá mame iné info.. Mne správkyňa povedala, ze si to mám odsledovat a žiadať ich naspäť v prípade, že mi ich stiahnu ale pre mňa, žiadnemu správcovi.. Tak isto tie návštevy som správcom, mne bolo povedané, že stretnutie ani nieje potrebné, keďže ona býva odomna 90km..že budeme všetko cez telefón riešiť..
Ked ste volali do CPP, kedy vam dali termin? My sme objednani na konzultaciu az na konci novembra, neviem si celkom dobre predstavit, co bude dovtedy. No, snad najdem niekde na zemi vyherne loto, nech to vsetko vyplatime a mame pokoj. 😊
@marusia12 ano určite by som to aj ja tak urobila,, prve sedenie mi prišlo zbytočne,čakala som naň 2 mesiace a bola som tam 5 minut ,len mi dali papiere a kazali donies na druhý den vypisane . :D
@maminenka12 dávam si to dokopy a podám to sama, potom napíšem...
@marusia12 to je rozumné 🙂
ahojte baby ja som tam volala,ze mam zaujem o osobny bankrot a ma chcela ta pani objednat az o 3 meaiace nejak koncom septembra na konzultaciu. ale mala som vsetko nastudovane dokonca aj ten novy zakon o osobnom bankrote a restrukturalizacii ak mate 5 minut casu google vam to najde a tam mate komplet cely postup a aj vyklad zakona. ja som jej povedala,ze to ovladam a mam znalosti a mam vytlacene a vypisane tlaciva co su na stranke CPP.sk na stiahnutie a objednala ma ani nie tyzden na to co som volala. este som aj dostala pochvalu,ze jeden normalny clovek co to vsetko ovlada a vie do coho ide. lebo ta pani bola mila a zacala mi to vysvetlovat ale ked zacala rozpravat a ja som jej zacala doplnat to co chela povedat tak aj skoncila a povedala ano ste pripravena na to vsetko a viete co vas caka.takze ak Pán Boh dá za ten cas co by som isla na tu konzultaciu co je o nicom tak uz budem mozno davno oddlzena a budem mat za sebou uspesne aj konkurz a spenazenie majetku. ak nieco chcete chodte do toho naplno. prajem vela stastia a dufam,ze to stastie budem mat aj ja
Ahojte, mňa hlavne zaujala citácia zo zákona, že je potrebné na začatie konkurzu splniť okrem iných 2 podmienky: 1) byť platobne neschopný, čiže mať v omeškaní aspoň 1 záväzok min. 180 dni + 2) musí byť na mňa vedená exekúcia. Zatiaľ ani jednu z týchto podmienok nespĺňam, avšak z titulu straty zamestnania a začatia podnikania to je viac ako isté. A zaujímalo by ma u tých z vás, ktorý už podali návrh na oddlženie (čiže máte reálnu skúsenosť s exekúciou), za aký čas od neplatenia splátok spotrebných úverov vám zablokoval exekútor účet a sťahoval mzdu, čiže ste boli de facto bez príjmu? Ďakujem.
@maiodee ahoj,tak mne nabehla exekucia po asi 6 mesiacoch neplatenia splarok o ktorych rozhodol sud
@janka456janka
A islo o spotr.uver v banke, alebo nebankovku. Lebo ta je mozno rychlejsia. Aj ked si tiez najimaju dlhove firmy na vymahanie, az potom to riesia exe..☹
Dobry den, nove pravidla osobneho bankrotu funguju od marca. Vela ludi vnima negativne terminy na konzultaciu, ktore dostanu od centra z dovodu velkeho zaujmu ludi o osobny bankrot. V pripade, ak by ste mali otazky, ktore neboli zodpovedane v tomto fore, alebo neboli zodpovedane dostatocne, napiste nam sukromnu spravu.
Uz vopred uvadzame, ze nerobime ziadnu reklamu, nie sme ziadna vymahacska alebo oddlzovacia spolocnost, nikoho nezastupujeme a nerobime ziadne navrhy na vyhlasenie konkurzu. Pre pomoc ludom sme vytvorili volne dostupne a bezplatne video, v ktorom su zhrnute zakladne informacie pre kazdeho kto ma záujem o osobny bankrot. Niektore otazky boli odkonzultovane priamo s centrom.
@tim_tvojpravnik to je skvele, ale bolo by fajn sa pytat tu a tu aj odpovedat, aby ludia mali informacie na jednom mieste, v tejto diskusii, ktora je aktualna.
@tim_tvojpravnik jasnééé... a radíte zadarmo len tak 😀
Baby, ešte teda otázka, lebo to som tam nikde nenašla.... ak podám napr. k 1.10 a prejdem tým oddĺžením, čo v prípade, ak mi naskočí exekúcia až po tom termíne????
Dobrý deň,
všimla som si v obch.vestníku,že správca ruší konkurz pre nedostatok majetku,avšak uznesením súd úpadcu odĺžil už na začiatku.
Je odĺženie súdu ,proti ktorému je neprípustné odvolanie,platné a úpadca je odĺžený,aj keď správca zrušil konkurz pre nedostatok majetku?
@nifido nie to nieje po starom!
@mawka
@lejaky
áno normálne to takto musí prebiehať..po 45 dňoch čo sa všetci veritelia prihlásia do obchodného vestníku, správca konkurzné konanie "zruši" pretože nemá čo rozpredať..a koniec..ak ste si naštudovali, a bolo už písané niekde v prvých komentároch tak zákon neustanovuje aká minimálna suma musí byť veriteľom zaplatená, tak sa môže stať , že nedostanú vôbec nič...

@slada69 ak by k vymazu z registra prislo, je jedno ci si bol dlznik alebo nie, lebo aj za normalnych okolnosti clovek neplatic s negativnym zaznamom, ktory splati horkotazko a v tej dobe mu kvoli neg. zaznamu nikto nic nechce uz dat, tak po 5 rokoch je z registra vymazany. mam kopec ludi takto okolo seba, ktori neplatili alebo halabala a po 5 rokoch su vymazani a funguju na novej hypo. alebo mam zopar ludi v okoli, ktori mali exekucky, kadeco, dokonca sa dostali k uveru - nedlzil zdravke, socke, predtym banke, dokonca mal neg. zaznam v jednej splatkovej spolocnosti a makler vybavil hypoteku, mal cim rucit, sice dostal vyssi urok, ale dostal sa k peniazom, dlhy vyplatil, partnerka v tom bola s nejakym rucenim. proste nechapacky. v podstate keby som ja nemala dlh na socke, zdravke a mala cim rucit, tiez by som kedysi mohla vyriesit vsetky dlhy americkou hypo a bol by pokoj. no usiel mi vlak.