icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

anitaka
4. júl 2017

@maiodee
Sme v podobnej situacii a ked sme sa boli davnejsie pytat v cpp, konkr.na splatkovy kalendar, lebo sme vedeli, ze o nehnut.nechceme prist, pani v cpp nam povedala, ze preco nejdeme do konkurzu, vraj by banka zo zakona do konkurzu vobec nemala ist, pokial sa hypo splaca ako treba. Doslova nam to odporucala, ale aj tak neviem, ci by som to riskovala. Ako sa tu pise vo viacerych prispevkoch, v kazdom cpp hovoria asi nieco ine☹

m1976
5. júl 2017

Som oddlžena😅 , už len čakam na spravcu kedy sa ozve a čo ďalej

anicka232
5. júl 2017

@m1976 Ako dlho to trvalo kým ti prišlo že si oddlzena ja idem zajtra odniesť do cpp žiadosť

janka456janka
5. júl 2017

@m1976 aho to by aj mna zaujmalo ako dlho ti to trvalo od podania ziadosti az kym ti to prislo zo sudu. a ktore CPP ta riesilo a ktory okresny sud ta mal na starosti. Dakujem

romana19861986
5. júl 2017

@anicka232 no nam to trvalo od konca marca do konca júna od podania az po oddlzenie skoro na den 3mesiace v ccp sme boli v Ba a súd bol v trnave

maiodee
5. júl 2017

Ďakujem za odpovede, môj plán bol ísť do konkurzu, nie do splátkového kalendára, pričom by sa hypotéka založená rodičovským bytom naďalej splácala, tak verím, že by ju banka nemala prihlásiť do konkurzu a spustiť realizáciu záložného práva dražbou aj v prípade, že je hypotéka pravidelne a načas splácaná, len preto, lebo som v konkurze.

maiodee
5. júl 2017

@draik
Dakujem za odpoved.Ano tato pohladavka je nedotknuta,ale moze si ju banka prihlasit do konkurzu a realizovat vykon zalozneho prava aj ked ju splacam,ked napriklad u nich mam spotrebny uver,ktory bude riesit v konkurze?Dakujem.

draik
5. júl 2017

@maiodee
Môže.

10081987
6. júl 2017

som oddlžená 🙏 volala mi moja správkyňa 🙂

mawka
6. júl 2017

@10081987
@romana19861986
gratulujem, kocky 🙂

iveska
6. júl 2017

@10081987 ako dlho to trvalo ? Srdečne gratulujem

10081987
6. júl 2017

@iveska ďakujem.. myslíš teraz celkovo ?

janka456janka
6. júl 2017

@10081987 hej hej celkovo od podania ziadosti az po dnes

10081987
6. júl 2017

@janka456janka
@iveska
nebude to presne na dátumy ale okolo 24. apríla som podala žiadosť kompletnú do CPP, okolo 21. mája mi prišlo rozhodnutie, že ma budú zastupovať...a viem, že bolo 20. júna ,keď CPP podal návrh na súd, lebo som im vtedy volala, že ako to vyzerá..a dnes mi volala správkyňa, že som oddlžená ale vo vestníku ešte niesom.

m1976
6. júl 2017

Od 8.3 do 30.6:wink:

anicka232
6. júl 2017

Baby čo ste oddlzene veľmi vám to prajem ja tiež verím a dúfam že sa to podarí aj mne no bojím sa lebo ak nie neviem čo spravím...mohli by ste mi napísať v akej ste situácii aby som vedela či mám šancu aby aj mňa oddlžili...dik

slada69
7. júl 2017

@anicka232 ahoj, ja co mam informacie, najlepsi osobny bankrot je pre ludi, ktori nemaju ziaden majetok, nieco z hnutelnych veci co clovek nepotrebuje k zivotu spravca spenazi a uspokoji veritelov, ale ty co maju aky taky majetok alebo maju majetok tak sa preda a prerozdeli veritelom. Pocas 6tich rokov si potom sledovana ci nahodou neziskas nejaky majetok alebo nejake financie z toho musis polovicu poskytnut veritelom.

mawka
7. júl 2017

@slada69 nie si sledovana. akurat do 6 rokov mozu veritelia namietat.

10081987
7. júl 2017

opäť pridávam moju skromnú skúsenosť, dnes som v práci dala uznesenie zo súdu 😅 , aby mi prestali zrážať exekúciu, pozerala na mňa , že čo jej to dávam, v živote sa s tým nestretla, absolútne nevedela čo stým, nevadí niekto opäť raz musí byť prvý 😅 moja správkyňa jej musela volať, a písať, že odo dňa zverejneného v OV moja mzda už nepodlieha exekúcií. A ešte som sa dnes dozvedela, že do OV by sa malo zverejniť meno do troch pracovných dní od vydaného uznesenia..ale aj to je nereálne pretože moje bolo vydané 30.6.2017 a spravkyňa mi podala info, že až 10.7.2017 to tak bude...

slada69
7. júl 2017

@mawka ako ze niesi sledovana, ved odkial by potom veritelia vedeli, ze si ziskala nejaky majetok, alebo financu hotovost na take veci si treba davat velky pozor !!!

slada69
7. júl 2017

@10081987 to absolutne nevadi, aj keby ti stiahla uctovnicka peniaze pre ex. tak on ti ich musi vratit

janka456janka
7. júl 2017

@slada69 Ano mal by ti ich vratit,ale kolko to zasa bude trvat.to mas to iste ako zablokovat ucet ti zablokuju rychlo ale odblokovanie cakas aj 2 tyzdne. to uz maju kopec casu fesaci

slada69
7. júl 2017

@janka456janka no tak to je pravda🙂

slada69
8. júl 2017

Caute, chcem sa opytat, vy co mate stretnutie so spravcom za sebou, ako to vlastne prebieha co sa zistuje, alebo co hovori dakujem

mawka
8. júl 2017

@slada69 sledovana v akom zmysle? ked vyhras alebo nieco podobne, mala by si aspon polovicu rozdat medzi veritelov. tak povedali v cpp. neviem co myslis pod pojmom byt sledovana. mas pocit, ze spravca bude k tebe chodit kazdy mesiac na navstevy? a sledovat aky mas majetok? lebo nie je majetok ako majetok. ty ked si kupis novu pracku, tak ti ju nemozu zobrat. ani sporak, chladnicku a veci tak ako su uvedene v exekucnom zakone. to, ze niekto si kupi zrazu plazmovy neviem aky drahy televizor je uz na zvazenie kazdeho. neviem, ci niekto po oddlzeni bude taky macher a kupi si zfleku drahe auto alebo barak. jednak sa nebude mozne dostat k uveru skor ako za 5 rokov, kedy vymazu cloveka z registrov, ak vobec. ludia po oddlzeni budu radi, ze mozu normalne fungovat. a nie vymyslat s nakupmi majetku vysokej hodnoty.

nifido
8. júl 2017

@mawka pocuj myslis ze po 5 rokoch ta vymazu z registra ze nebude zaznam odkial mas info?

slada69
8. júl 2017

no ved ja som myslela veci mimo exek. poriadku , ze na to si treba davat pozor no ale netusim ako to bude s tym spravcom, ako casto bude chodit na navstevy a suhlasim s tym co pises

nifido
8. júl 2017

@slada69 na navstevy chodit nebude mozno raz rocne kukne kataster a policiu ci nemas auto a to je tak vsetko.....

slada69
8. júl 2017

@mawka a o tom zazname viem, no neviem presne na aku dobu urcite viac ako 5 rokov ale uz si pre veritelov rizikovy klijent

mawka
8. júl 2017

@nifido neviem, preto som napisala "ak vobec"... ale ked som hovorila s pravnickou, v starom systeme sa to vraj dalo 5 rokov, vymaz a znovu sa na teba hladelo ako keby na "cistu" osobu. ako to bude teraz netusim. to podla mna netusi nikto. ani sudy, cpp ani spravcovia. ved je tolko nevypovedaneho... tato novelizacia posobi ako ryhclo zbuchana na kolene a podla toho to aj tak vsetko vyzera. informacie ma kazdy ine, len zaklad je nejak spolocny, kazda cpp povie nieco ine, co bude po oddlzeni nevie nikto... ved sama sledujes tu v diskusii.