icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

radosko1
19. máj 2018

@kicilanka správca je povinný súdu v určitej lehote poskytnúť..... presne tu je pes zakopaný! aké sú tie lehoty? Na niektoré úkony správcu, sú časovo neobmedzené...

kicilanka
19. máj 2018

@radosko1 každých 60 dní po uplynutí 15+45 dňovej základnej prihlasovacej lehote...

radosko1
19. máj 2018

@kicilanka no keď nekoná on, budem musieť asi ja... skoro rok čakám a výsledok v nedohľadne.

ivka0412
19. máj 2018

@radosko1 To je všetko o správcoch. Moja to ukončila po pol roku. A mm správca má čas. Ani bu ani mu. Neostáva nič iné len čakať.

kicilanka
19. máj 2018

@radosko1
@ivka0412
Ivka, ak sa to ťahá dlho, viac ako pol roka, určite by som už konala a nenechala to len tak....ak žiadne správy nepribúdajú v registri, ak neodpovedá na maily, prípadne písomné dotazy, tak netreba čakať...na čo čakať??? I keď v prvom počiatku je človek rád, že je ten OB konečne vyhlásený, chce to mať aj celé konečne za sebou, hoc sa medzitým nič na veci nemení (ak je nemajetný)....

radosko1
19. máj 2018

@ivka0412 skúsim mu v pondelok zavolať,ako mieni ďalej postupovať.ani by som sa tu neozval ale už mi to bolo divné, sledujem to tu od začiatku a ľudia čo vyhlásili bankrot dávno po mne ho už majú dávno ukončení....tak ako platia tie časové kritériá?!?

radosko1
19. máj 2018

@kicilanka áno som nemajetny, hneď na začiatku som mu posielal čestné vyhlásenie že nevlastným žiaden hnuteľný ani nehnuteľný majetok!

ivka0412
19. máj 2018

@kicilanka Ja som nemajetna ale mm má ornú pôdu aj staré auto. Však to už dávno mal niečo robiť. No uvidíme do kedy to potrvá.

marusia12
19. máj 2018

@radosko1 riešila by som to s CPP a nie na MK

radosko1
19. máj 2018

@marusia12 bol som tam osobne a že oni stým už nič nemajú.

marusia12
19. máj 2018

@radosko1 musíš podať podnet na nečinnosť správcu. To kto ti v CPP povedal, že oni s tým nič nemaju?

radosko1
19. máj 2018

@marusia12 zamestnankyňa cpp, že to už je úloha správcu, ukončenie konkurzu,vraj má zato zaplatené....

marusia12
19. máj 2018

@radosko1 treba podať podnet na jeho nečinnosť. O tom sa tu tiež X krát už písalo.

nellydick
19. máj 2018

@radosko1 v prípade že správca nekoná je potrebné podať návrh na zmenu správcu na súd. CPP vám s tým nepomôže - daj vám len vzor návrhu, pretože CPP vas zastupuje a poskytuje právnu pomoc len do ustanovenia správcu.

kicilanka
19. máj 2018

@radosko1 tak ak napísala @nellydick - od vyhlásenia správcu už CPP s OB nič nemá...nadriadený správcovi je súd, ktorý ho ustanovil...

kicilanka
19. máj 2018

@radosko1 nejaké čestné vyhlásenie správcovi nepostačuje...on má zákonné postupy a lustruje majetok v rôznych registroch...ako som tu už opakovane písala - cca 3 mesiace trvá, kým dostane odpoveď späť z tých registrov....preto aj toľko najmenej trvá OB u väčšiny nemajetných....

kicilanka
19. máj 2018

@nellydick vyššie som mu dala link, kde môže rovno podať elektronicky podanie ohľadom nečinnosti správcu 🙂

radosko1
19. máj 2018

Veď on už skoro rok koná a nie a nie bankrot ukončiť 🙂

nellydick
19. máj 2018

@radosko1 práve preto že sú pochybnosti že správca koná s odbornou starostlivosťou, je potrebné podať návrh na odvolanie teda zmenu správcu. Nech jeho činnosť resp. nečinnosť posúdi súd.

nicole80
19. máj 2018

Ahojte potrebovala by som odpoved na par otazok uz som citala toho tolko ze som z toho iba zmatena prosim ten kto mal podobnu skusenost ozvite sa mi dakujeem .
Takze ked som v osobnom bankrote pomaly uz dva roky a teraz bola prva drazba za nehnutelnost druha by mala byt za dva mesiace priblizne. To neviem ze kym nepredaju tuto nehnutelnost ci mozem byt normalne zamestnana na trvaly pracovny pomer ci mi budu nieco strhavat z vyplaty ? Dakujem za odpovede😊

marusia12
20. máj 2018

ZAJTRA idem na Min. spravodlivosti, odd. kde sa posudzujú zmluvy.... ak máte niekto nejaké otázky, napíšte mi do správy, spýtam sa Vám tam osobne. Idem riešiť tú sociálku.

marusia12
20. máj 2018

@kicilanka Nooo... ja som ale tiež v mojom prípade dávala k jednej veci čestné vyhlásenie, dokonca som jej to len tak písala rukou a posielala fotku mailom a zobrala to do spisu. Tak je to asi o každom jednotlivo, ako sa zachová.

nifido
20. máj 2018

@nicole80 ak mas vyhlasený bankrot po starom kedze pisese ze 2 roky tak ano po starom mas tak ak sa zamestnas budu ti strhavat .....

nicole80
20. máj 2018

@nifido a kolko percent by strhavali z vyplaty ?

nifido
20. máj 2018

@nicole80 tak ako exekutor beru ohlad na deti manzela muz ma 1000 e prijem sme 5 clenna rodina a nechali mu 540 cca kym sa neskonci spenazovanie majetku dovtedy budu tahat

nicole80
20. máj 2018

@nifido och to je velmi vela ..same nervy su toto

nifido
20. máj 2018

@nicole80 ja som rada ze sme to dali vyse roka tahali teraz cakame na rozvrh uz sme bez zrazok ... a radi za novy zaciatok

pablito555
21. máj 2018

@marusia12 ahoj,mam vypísané papiere do CPP,mám ísť teraz na súd pre výpis exekúcií a priložiť to k tomu?

marusia12
21. máj 2018

@pablito555 ahoj... nieeee, na žiadne súd. Stačí ti priložiť JEDNU exekúciu alebo poverenie... na súdy chodiť netreba.

bebemaly
21. máj 2018

@radosko1 ahoj, riešim niečo obdobné, ja nemám dokonca vo vestníku okrem toho, že som bola oddlžená a bol ustanovený správca žiaden záznam...na stretnutí so správcom som bola, a nič som sa nedozvedela, iba že robí čo má, a že čo najskôr to ukončí, na stretnutie som čakala pol roka..nebol schopný sa so mnou spojiť ani telefonicky,ani meilom, až ked som pritvrdila..pred necelým mesiacom som podala podnet na prešetrenie postupu - nie sťažnosť, majú na to 60 dní, po predlžení 90, odpísali mi do troch dní, že postupujú vec dalej, a o také dva týždne mi preposlali doporučene, že sa tomu budú venovať a uvedené prešetria..tak čakám, dúfam,že sa to pohne..som nemajetná, splnila som všetky podmienky, a čakať, že budem mať dáky majetok niekedy je smiešne..každopádne aspoň mám svoju výplatu..takže už to len ukončiť.