Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@radosko1
@ivka0412
Ivka, ak sa to ťahá dlho, viac ako pol roka, určite by som už konala a nenechala to len tak....ak žiadne správy nepribúdajú v registri, ak neodpovedá na maily, prípadne písomné dotazy, tak netreba čakať...na čo čakať??? I keď v prvom počiatku je človek rád, že je ten OB konečne vyhlásený, chce to mať aj celé konečne za sebou, hoc sa medzitým nič na veci nemení (ak je nemajetný)....
@radosko1 nejaké čestné vyhlásenie správcovi nepostačuje...on má zákonné postupy a lustruje majetok v rôznych registroch...ako som tu už opakovane písala - cca 3 mesiace trvá, kým dostane odpoveď späť z tých registrov....preto aj toľko najmenej trvá OB u väčšiny nemajetných....
Veď on už skoro rok koná a nie a nie bankrot ukončiť 🙂
Ahojte potrebovala by som odpoved na par otazok uz som citala toho tolko ze som z toho iba zmatena prosim ten kto mal podobnu skusenost ozvite sa mi dakujeem .
Takze ked som v osobnom bankrote pomaly uz dva roky a teraz bola prva drazba za nehnutelnost druha by mala byt za dva mesiace priblizne. To neviem ze kym nepredaju tuto nehnutelnost ci mozem byt normalne zamestnana na trvaly pracovny pomer ci mi budu nieco strhavat z vyplaty ? Dakujem za odpovede😊
ZAJTRA idem na Min. spravodlivosti, odd. kde sa posudzujú zmluvy.... ak máte niekto nejaké otázky, napíšte mi do správy, spýtam sa Vám tam osobne. Idem riešiť tú sociálku.
@marusia12 ahoj,mam vypísané papiere do CPP,mám ísť teraz na súd pre výpis exekúcií a priložiť to k tomu?
@pablito555 ahoj... nieeee, na žiadne súd. Stačí ti priložiť JEDNU exekúciu alebo poverenie... na súdy chodiť netreba.
@radosko1 ahoj, riešim niečo obdobné, ja nemám dokonca vo vestníku okrem toho, že som bola oddlžená a bol ustanovený správca žiaden záznam...na stretnutí so správcom som bola, a nič som sa nedozvedela, iba že robí čo má, a že čo najskôr to ukončí, na stretnutie som čakala pol roka..nebol schopný sa so mnou spojiť ani telefonicky,ani meilom, až ked som pritvrdila..pred necelým mesiacom som podala podnet na prešetrenie postupu - nie sťažnosť, majú na to 60 dní, po predlžení 90, odpísali mi do troch dní, že postupujú vec dalej, a o také dva týždne mi preposlali doporučene, že sa tomu budú venovať a uvedené prešetria..tak čakám, dúfam,že sa to pohne..som nemajetná, splnila som všetky podmienky, a čakať, že budem mať dáky majetok niekedy je smiešne..každopádne aspoň mám svoju výplatu..takže už to len ukončiť.

@kicilanka správca je povinný súdu v určitej lehote poskytnúť..... presne tu je pes zakopaný! aké sú tie lehoty? Na niektoré úkony správcu, sú časovo neobmedzené...