icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

iveska
11. júl 2017

@marusia12 nemôžeš podať návrh hneď ťa stopnú v cpp. Exekúcia je hlavná podmienka.

maxidiki
11. júl 2017

@marusia12 ked budeš vypisovať papiere na cpp, tak tam treba uviesť všetky dlhy,ktore máš aby neboli v buducnosti vymahane exekúciou

marusia12
11. júl 2017

@iveska prosím ťa, čítaj s porozumením....

marusia12
11. júl 2017

@maxidiki ale to predsa dopredu nevieš, či niekto niečo nebude vymáhať exekúciou... Podľa výkladu právnika, čo som dnes zisťovala, tak sa exekúcie počítajú len tie, ktoré už reálne prešli súdom, zvyšné bohužiaľ.

nifido
11. júl 2017

@marusia12 tak to si nejak zle pochopila podmienka je mat exekuciu ostatne dlhy v exekucii nemusia byt a tiez spadaju do oddlzenia ....

marusia12
11. júl 2017

@nifido ty dopredu nevieš, či ti nejaké exekúcie hrozia.... ako teda môžu byť oddĺžené aj tie? Tie ešte len vzniknú.... takže asi mi to dáva zmysel aj logicky... a aj právnik to tak pochopil... ale na MK je to asi inak...

nifido
11. júl 2017

@marusia12 tak asize vies kde mas dlhy nie? a do papierov davas vsetky dlhy !!!!!! neda sa ze toto platim toto nie odkial mas take info z cpp? vsetky dlhy ktore mas do vyhlasenia oddlzenia tam spadaju ci je na ich exe alebo nie okrem tych ktote su vynate vyzivne atd atd a veritelua su povinny vedtnik sledovat cize aj ked na niekoho zabudnes prihlasi sa sam to je ich povinnost fyzicke osoby ak dlzis aj im mas upovedomit respektive spravca .....

iveska
11. júl 2017

@marusia12 tak ty píš s porozumením!!! Že tu na Mk máme iné info. Bola som v cpp a mám aj skvelého právnika . Takze asi viem viac ako ty. A keď sa ti nepáči a máš svoje názory lepšie tak sa tu nepýtaj ale rieš si to po svojom. Každý kto ti napisal dobre odpoveď si ho hneď ,,čítaj s porozumením,, akoze čo to má byť. Načo sa pýtaš keď všetko vieš ????

iveska
11. júl 2017

@marusia12
Osobným bankrotom sa rušia všetky dlhy nie len ten na ktorom máš exe. VŠETKY !!!!!

mawka
11. júl 2017

ked aj zabudnes uviest veritela, ten ma sledovat vestnik a prihlasit sa. s vynimkou fyzickej osoby nepodnikatela. tu ked neuvedies ako veritela, tak sa jej oddlzenie netyka. zvysok si musi sledovat vestnik. a co sa tyka dlhov, tak napr.: oddlzia ta k 1.8. 2017, tak si oddlzena zo vsetkych dlhov vratane tych, ktore vzniknu v tomto obdobi, ale este nie su zname - priklad socialka. bordel neskutocny a oni si najdu, ze ti vznikol dlh za obdobie co ja viem 10/2013, ale pridu na to az po tvojom oddlzeni, tak to nemozu vymahat. lebo sa jedna o dlh, ktory vznikol pred tvojim oddlzenim. ty si akurat zacnes po oddlzeni odznova a budes zit tak, aby si si ziadne dalsie dlhy nevyrabala. to je vsetko. a toto je od pravnika. asi tak.

slada69
11. júl 2017

@marusia12 funguje to asi takto, ak mas nejake exekucie aj vymahatelske spolocnosti treba ich vsetke napisat, ak prebehne sud a budes oddlzena a nasledne jedna z vymahatelskych spolocnosti posle na sud o exekucnych zrazkach tak sud to zamietne, lebo uz ta maju v sisteme

vil311
12. júl 2017

A keď mi prídu papiere zo súdu že som oddlžený. Mám ich preposlať exekútorovi aby mi odblokoval účet ? Alebo ako sa on dozvie že mi má odblokovať účet? Ďakujem.

nifido
12. júl 2017

@vil311 spravca by ich mal upovedomit ...... no vsetky ucty su bloknute tym ze je konkurz vyhlaseny cize asi najlepsie ucet na ine meno .....

tinkasp
12. júl 2017

@vil311 oni by mali sledovat vestník, ale správca mi odporučil poslat uznesenie exekutorovi doporucenou zasielkou a on je povinny podla zakona bezodkladne zastavit zrážky a odblokovat ucty

mawka
12. júl 2017

@tinkasp no len ta ich rychlost niekedy.... kocka tu pisala, ze to dala na mzdove ako prve, to je podla mna super napad a medzitym poslat exekutorom. ak ma oddlzia, ze sa podari, tiez to tak spravim. najprv na mzdove.

marusia12
12. júl 2017

@mawka super,diky moc...

tim_tvojpravnik
12. júl 2017

@marusia12 Áno, predstavte si, že áno.

marusia12
12. júl 2017
oznacenaskolanoci2
12. júl 2017

dobry den.prosim vas neviete mi niekto poradit.Ked je niekto v konkurze a preda sa mu majetok(byt) do kolkych dni sa musi vystahovat ? alebo ako to funguje? dakujem za kazdu radu

nifido
12. júl 2017

@oznacenaskolanoci2 nehnutelnost pojde do drazby nieje to z dna na den a samozrejme po dohode so spravcom ..... nehnutelnost sa nemusi predat v prvom kole drazby ....

oznacenaskolanoci2
12. júl 2017

Nehnutelnost sa uz predala.Niekto mi povedal ze 3mesiace mozem byvat vtom byte niekto zas ze 15dni..Sama neviem.Na internete otom neni pisane.

nifido
12. júl 2017

@oznacenaskolanoci2 vsak treba komunikovat so spravcom on je v tomto pre vas hlavny nieje dane kedy sa musite vystahovat .... majetok podliehal konkurzu predal sa a preto by ste sa vystahovat mali no neviem o lehote nam bolo povedane ze je to na dohode so spravcom ....

tinkasp
12. júl 2017

@mawka ja som tiez hned dala na mzdové a sucasne aj exekutorovi, mzdové zastavilo zrážky, a exekútor este nic... Ale je dovolenkové obdobie...

slada69
12. júl 2017

Caute, chcem sa opytat tych co nemaju ziaden majetok, ci bol u vas spravca na kontrole kde byvate, zistovat aky mate hnutelny majetok a co vam z toho moze vziat na predaj dik za odpovede 🙂

draik
12. júl 2017

@oznacenaskolanoci2
Termín odovzdania nehnuteľnosti býva určený v oznámení o dražbe.

gretula1975
12. júl 2017

@slada69
ahoj v pondelok som sa po 4mesiacoch dockala pobdruhý krat toho ze som bola v obchodnom vestniku.prvý krát vznikla technická chyba preto my konkurz nepresiel takto mi to vysvetlili v CPP ale po druhý krá ktásne rozpiisaný list od súdu ze som odĺženaa.pre tie baby čo tu hysterčia a vyvolávaju paniku že čo ked im to nevíde alebo ze budú musiet splácat aj po vyhlásení konkurzu.Par krát to tu bolo napisané aj tak tu histerčia niektoré.Sú 2 druhy osobného bankrotu.jeden je konkurz kde ak máte majetok ten sa rozpredá a ste odlžený potom neplatíte alebo osobný bankrot formou splátkového kalendára pre tých čo nechcú príst o svoj celý najetok.Dúfam ze ste to pochopili a nehisterčite.prajem všerkím co podávajú osobný bankrot nech im to výjde.

janka456janka
13. júl 2017

@anitaka ahoj bola to banka,tie vedia byt rychlejsie ako nebankovky. Nebankovky skor vymahaju cez tie spolocnosti,lebo vedia ze na sude moc neuspeju kedze maju v zmluvach neprijatelne podmienky a 90% ich požiadavok sudy zamietnu

kikatka1
13. júl 2017

@mawka a nie su dlhy zo socialnej a zdravotnej poistovne vynate z osobneho bankrotu? tak ako hypo napriklad....

luna303
13. júl 2017

@kikatka1 určite nie 😉

luna303
13. júl 2017

žienky, ešte otázočka... kamošovi už prišlo rozhodnutie, že ho CPP bude zastupovať. Mal tam už aj splátkový kalendár na tých 500€ pre správcu. Bolo tam napísané, že prvá splátka sa platí až nasledujúci mesiac po zverejnení jeho mena v obchodnom vestníku... a kedy môžeme čakať, že sa tam objaví? čo viem, prvý krát by sa tam mal ukázať keď správca podá návrh na súd. Alebo keď už bude oddlžený? vďaka?