Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 tak asize vies kde mas dlhy nie? a do papierov davas vsetky dlhy !!!!!! neda sa ze toto platim toto nie odkial mas take info z cpp? vsetky dlhy ktore mas do vyhlasenia oddlzenia tam spadaju ci je na ich exe alebo nie okrem tych ktote su vynate vyzivne atd atd a veritelua su povinny vedtnik sledovat cize aj ked na niekoho zabudnes prihlasi sa sam to je ich povinnost fyzicke osoby ak dlzis aj im mas upovedomit respektive spravca .....
@marusia12 tak ty píš s porozumením!!! Že tu na Mk máme iné info. Bola som v cpp a mám aj skvelého právnika . Takze asi viem viac ako ty. A keď sa ti nepáči a máš svoje názory lepšie tak sa tu nepýtaj ale rieš si to po svojom. Každý kto ti napisal dobre odpoveď si ho hneď ,,čítaj s porozumením,, akoze čo to má byť. Načo sa pýtaš keď všetko vieš ????
ked aj zabudnes uviest veritela, ten ma sledovat vestnik a prihlasit sa. s vynimkou fyzickej osoby nepodnikatela. tu ked neuvedies ako veritela, tak sa jej oddlzenie netyka. zvysok si musi sledovat vestnik. a co sa tyka dlhov, tak napr.: oddlzia ta k 1.8. 2017, tak si oddlzena zo vsetkych dlhov vratane tych, ktore vzniknu v tomto obdobi, ale este nie su zname - priklad socialka. bordel neskutocny a oni si najdu, ze ti vznikol dlh za obdobie co ja viem 10/2013, ale pridu na to az po tvojom oddlzeni, tak to nemozu vymahat. lebo sa jedna o dlh, ktory vznikol pred tvojim oddlzenim. ty si akurat zacnes po oddlzeni odznova a budes zit tak, aby si si ziadne dalsie dlhy nevyrabala. to je vsetko. a toto je od pravnika. asi tak.
A keď mi prídu papiere zo súdu že som oddlžený. Mám ich preposlať exekútorovi aby mi odblokoval účet ? Alebo ako sa on dozvie že mi má odblokovať účet? Ďakujem.
@marusia12 Áno, predstavte si, že áno.
dobry den.prosim vas neviete mi niekto poradit.Ked je niekto v konkurze a preda sa mu majetok(byt) do kolkych dni sa musi vystahovat ? alebo ako to funguje? dakujem za kazdu radu
@oznacenaskolanoci2 nehnutelnost pojde do drazby nieje to z dna na den a samozrejme po dohode so spravcom ..... nehnutelnost sa nemusi predat v prvom kole drazby ....
Nehnutelnost sa uz predala.Niekto mi povedal ze 3mesiace mozem byvat vtom byte niekto zas ze 15dni..Sama neviem.Na internete otom neni pisane.
@oznacenaskolanoci2 vsak treba komunikovat so spravcom on je v tomto pre vas hlavny nieje dane kedy sa musite vystahovat .... majetok podliehal konkurzu predal sa a preto by ste sa vystahovat mali no neviem o lehote nam bolo povedane ze je to na dohode so spravcom ....
Caute, chcem sa opytat tych co nemaju ziaden majetok, ci bol u vas spravca na kontrole kde byvate, zistovat aky mate hnutelny majetok a co vam z toho moze vziat na predaj dik za odpovede 🙂
@oznacenaskolanoci2
Termín odovzdania nehnuteľnosti býva určený v oznámení o dražbe.
@slada69
ahoj v pondelok som sa po 4mesiacoch dockala pobdruhý krat toho ze som bola v obchodnom vestniku.prvý krát vznikla technická chyba preto my konkurz nepresiel takto mi to vysvetlili v CPP ale po druhý krá ktásne rozpiisaný list od súdu ze som odĺženaa.pre tie baby čo tu hysterčia a vyvolávaju paniku že čo ked im to nevíde alebo ze budú musiet splácat aj po vyhlásení konkurzu.Par krát to tu bolo napisané aj tak tu histerčia niektoré.Sú 2 druhy osobného bankrotu.jeden je konkurz kde ak máte majetok ten sa rozpredá a ste odlžený potom neplatíte alebo osobný bankrot formou splátkového kalendára pre tých čo nechcú príst o svoj celý najetok.Dúfam ze ste to pochopili a nehisterčite.prajem všerkím co podávajú osobný bankrot nech im to výjde.
@anitaka ahoj bola to banka,tie vedia byt rychlejsie ako nebankovky. Nebankovky skor vymahaju cez tie spolocnosti,lebo vedia ze na sude moc neuspeju kedze maju v zmluvach neprijatelne podmienky a 90% ich požiadavok sudy zamietnu
žienky, ešte otázočka... kamošovi už prišlo rozhodnutie, že ho CPP bude zastupovať. Mal tam už aj splátkový kalendár na tých 500€ pre správcu. Bolo tam napísané, že prvá splátka sa platí až nasledujúci mesiac po zverejnení jeho mena v obchodnom vestníku... a kedy môžeme čakať, že sa tam objaví? čo viem, prvý krát by sa tam mal ukázať keď správca podá návrh na súd. Alebo keď už bude oddlžený? vďaka?

@marusia12 nemôžeš podať návrh hneď ťa stopnú v cpp. Exekúcia je hlavná podmienka.