icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katkaba1
24. máj 2018

@marusia12 To je jasné ale po tom čo som tu čítala aké výkvety sa občas nájdu aj medzi správcami tak dúfam, že dostane normálneho aby jej to prebehlo hladko.

pablito555
24. máj 2018

@marusia12 ahoj,tak v pondelok som poslala papiere do CPP doporučene,včera to prevzali a do 30 dní by mi mali odpovedať?

kicilanka
24. máj 2018

@pablito555 do 30 dní by ti malo prísť buď schválenie zastupovania, alebo zamietnutie...niekedy sa stane, že sa aj lehota predĺži, ak niečo nie je v poriadku papierovo a teda sa konanie pozastaví....

marusia12
24. máj 2018

@saintlaurent to je pre mňa, že? 😀 diiiky

marusia12
24. máj 2018

@pablito555 len ťa budú volať na podpis

marusia12
24. máj 2018

@bebemaly a prečo čakať 5,5 roka? Fakt nerozumiem, čo sa tu furt tak stresujete? Cieľom bankrotu nie je Vás dostať na kolená ale zmeniť Vám život.

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
bebemaly
24. máj 2018

@marusia12 6 rokov má môžu napadnúť pre nepoctivý zámer, nestresujem sa 😉

marusia12
25. máj 2018

@bebemaly nenapadne :-d

majanet
25. máj 2018

ahojte, tak ako je to s tymi opetatormi? aj ja som uvadzala medzi veritelov orange( mala som dlhy po ex.a pokym sme sa nerozviedli neviem ci aj tam porobil dlzobu, tak som radsej aj orange uviedla) ale pred rokom som si brala mobil na pausal a ten splacam...teraz som v konkurze...orange ma nekontaktoval este....neviem teda, mam to splacat, nebude to teda uprednostnovanie veritela? so spravcom som o tom nehovorila...nenapadlo ma to...az teraz ked tu o tom pisete....

nifido
25. máj 2018

@majanet aj my mame orange dlhy tam neboli splacame dalej mame nizky pausal orange to neriesil

kicilanka
25. máj 2018

@majanet kým tu jedna osoba nezačala toto zbytočne rozpytvávať, neboli žiadne dohady...

takže ešte raz a treba si uvedomiť
1. nejaké posudzovanie poctivého zámeru a uprednostnenie veriteľa sa SKÚMA jedine až po podaní na súd jedným z veriteľov na posúdenie poctivého zámeru...inak sa neskúma nič (čo sa tejto veci týka)!!!
2. celé mesiace (roky) ste nesplácali niekomu nič a napriek tomu ste si platili nájom, elektriku, plyn, telefony, paušaly, televízny príjem, obedy deťom v škole, družinu a podobne....to nebolo uprednostňovanie veriteľa??? Akonáhle ste nevedeli splatiť nejakú splátku niečoho, nemali ste čo platiť ani iné platby, hoc aj ten mobilný telefon....

zbytočne sa začínate motať v niečom čo nie je vôbec potrebné priebežne riešiť...

marusia12
25. máj 2018

@kicilanka Robím pre ľudí bankroty a teda som sa stretla s kdečím. A 80% je skutočne takých, čo sú špekulanti.

marusia12
25. máj 2018
majanet
25. máj 2018

viem, ze az vtedy sa to skuma..ked nejaky veritel poda
a ja som cele roky SPLACALA jednu exekuciu (za moju dvoveru byvalemu debilovi) zostavalo mi len minimum, a druha cakala v poradi...pokym sa splati prva...! co sa tyka vody elektr.atd...mi pomahaju rodicia...a obycajny telefon potrenujem ako kazdy, asi tak....dakujem za odpoved

marusia12
25. máj 2018

HLAVNE sa tu prestaňte všetci stresovať a triasť a báť.... bankrot napadnú zväčša len špekulantovi... poctivému človeku NIE. Karma si aj v tomto smere vie vyberať. 😃 Treba si uvedomiť, čo skutočne viedlo štát k zavedeniu Osobného bankrotu 😃

kicilanka
25. máj 2018

@marusia12 však presne o tom hovorím...zbytočne sa tu stresujú vzájomne a riešia či oriešková čokoláda je plnená veľkými, alebo malými kúskami orieškov... a myslím že "nepoctivcov" bude pribúdať, lebo už sa dostáva bankrot do povedomia ľudí...

marusia12
25. máj 2018

@kicilanka ale ono sa teraz prišlo na to, že je bankrot jeden veľký podvod 😀

nellydick
25. máj 2018

@marusia12 netreba veriť všetkému čo si prečítate na internete 😁 a už vôbec nie rôznym špekuláciám aby štát zastavil všetky exekúcie. Je to nereálne. Treba sa na to pozerať triezvo a nepobadat ľudí aby neplatili svoje dlhy. Niektorí takto prestali platiť napríklad sociálnej poisťovni lebo verili v exekucnu amnestiu.....a zatiaľ nič také nie je schválené. Je super že máme takú úpravu OB akú máme 😎

marusia12
25. máj 2018

@nellydick taaaaaaaaaakže, špeciálne pre teba:

Tiež Vám odporúčim, aby ste neverili všetkému, čo čítate na internete... to teda platí aj pre Vás. Po ďalšie.... evidentne ste článok nečítala... a ak čítala, tak vôbec nechápete, čo sa tu teraz stalo. A kedže nerozumiete, tak Vaše odpovede sú len zastrašovaním.

Nikde sa tam nepíše, že štát bude zastavovať hromadne exekúcie.... kde to tam presne vidíte? Poprosim doplniť... linkom.

Videli ste tam niekde, aby sa tam nabádalo na neplatenie dlhov? Poprosím doložiť link, kde ste to presne videla.

Ano... OB je skvelá vec a zároveň jedno veľké klamstvo na občanov. Ono totiž v tom bankrote spláchnete aj dlhy nebankoviek, ktoré vlastne vôbec neexistujú... že? Legálne teda bankrotom premeliete aj tieto neoprávnené pohľadávky, o ktorých aj vy v CPP veľmi dobre viete.... že?

A týmto sa stalo to, že týmito neoprávnenými pohľadávkami exekútori roky zbedačovali tento národ.... ešte furt vám to nedochádza?

marusia12
25. máj 2018

@nellydick Nemalo by len tak nááááhodou, CPP neprepustiť do bankrotu nebankovky, lebo tieto dlhy reálne vôbec nie su????

Tuším, že sa na Vašej odpovedi pobavím... čakám s pukancami v ruke...

marusia12
Autor odpoveď zmazal
marusia12
25. máj 2018

@nellydick Prečo sa v bankrote už nepreveruje príjem žiadateľov????

nellydick
25. máj 2018

@marusia12 už som vám písala minule, že na vaše komenty budem reagovať len keď napíšete hlúposť . Keďže sa tak stalo, vyššie som vám napísala moje vyjadrenie ktoré nebudem zbytočne opakovať. Pozrite si odsek 9, 10 článku ktorý ste zdieľali a dozviete sa odpovede na vaše otázky.

nellydick
25. máj 2018

A ešte ma baví ako ste si vzali do hlavy že pracujem v CPP 😁 neviem kde ste na to prišla ale je to vtipné. Dobrú chuť k pukancom 😎

marusia12
25. máj 2018

@nellydick Opäť ste pobavili....

nellydick
25. máj 2018

@marusia12 a nerozumiem otázke aký príjem sa má reso. nemá preverovať u žiadateľov o bankrot?

marusia12
26. máj 2018

@nellydick Na moje komenty nechcete odpovedať možno preto, že nemáte odpovede, lebo NEVIETE.... alebo VIETE a tvárite sa, že tu ďalej budeme oblbovať občanov... že? Furt čakám na tie odpovede... inak som názoru, že v tejto skupine nemáte čo robiť... tu sa totiž NEKLAME.

nellydick
26. máj 2018

@marusia12 mám urcite viac skúseností s poskytovaním pomoci ľuďom v osobnom bankrote než vy. Takže určite tomu rozumiem. A keďže táto debata s vami ma nebaví a určite nie je zaujímavá pre ostatných členov tejto skupiny, tak odmietam v nej pokračovať. Osočovať a urážať ludi, ktorí majú iný názor než vy....to vám ide dobre.

nellydick
26. máj 2018

@marusia12 Ak budem chcieť a budem vedieť rada ostatným pomôžem radami v osobnom bankrote. Bez ohľadu na to či sa vám to páči alebo nie😁😎