Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ved to ze v registri dlznikov nefigurujem ked som si to zadavala cez sms v komore exekutorov ale mam spisovu znacku a exekutora co mi povedali v banke kde mam blokovany ucet
@marusia12 To mi je jasne, ze nemam povinnost im posielat ziadne rozhodnutia. Poslala som im to len preto, lebo som chcela mat uz konecne pokoj od ich obtazujucich telefonatov a sms. Oni totiz volavali aj mojmu synovi, pretoze pausal ktory pouziva je na moje meno. Aj sms mu posielali. S nimi sa neda nijako. Uz ich nebudem ani zdvihat. Naposledy som uz naziapala na tu operatorku, tak odvtedy nevolali. Zatial. 😄
@marusia12 pises, ze pozicky pohotovosti boli vyhlasene za neplatne v roku 2015. Raz som sa ta to uz pytala, ale skusim znovu. Vtedy si mi odporucila Ulmanovu, ale nekontaktovala som ju. Mne exekutor Kruty postahoval asi 2400 eur z pohladavky 100 eur. Nebolo mozne sa branit , lebo to islo cez platobny rozkaz, nie cez rozhodcovsky rozsudok. V tom case to sudy este odklepavali, aj taketo uzernicke uroky. Myslis, ze by som mohla vymoct tie peniaze naspat, ci bez sance? Nehovoriac o tom, ze exukucia bola ukoncena ako splatena a pohotovost mi stale neda pokoj, ze tam mam este dlh. Ja to nechapem uz.
@dadka232 K peniazom sa už NIKDY nikto nedostane. Bohužiaľ... môžeš žalobu vybrať, ale prakticky zbytočne. Takto tisíckam ľudí zničili životy... platili sa úroky na pôžičkách, ktoré boli od samého základu zle urobené a teda neplatné. Dosah toho všetkého si vie málokto predstaviť.... a najlepšie na tom je, že najväčší podvodník je tu Kiska 😀 Ten tu zotročil tisíce rodín úplne neoprávnene.
Ked si chcem ist po potvrdenie ze mam exekuciu do slovenskej komory exekutorov tam mozem ist kazdy den? Neviem to nikde najst alebo maju strankove dni? Poradte prosim
@jarmilar treba žiadať písomne, sídlo majú v Bratislave www.ske.sk
@tereza123456789 o OB môžte požiadať aj keď podáte návrh na odklad exekúcie. Pri odklade je totiž exekúcia stále "živá" nezastavuje sa. Treba si však uvedomiť že konanie o oddlzeni trvá niekoľko mesiacov od podania žiadosti v závislosti od toho v ktorej kancelárii CPP podáte žiadosť. Vás odklad exekúcie nemusí trvať tak dlho.
@tereza123456789
@nellydick
mám osobné skúsenosti s odkladom exekúcie...
skôr ako do 3 mesiacov mi nedošlo ani jedno schválenie odkladu...
v jednom prípade mi prišlo zo súdu po 2 rokoch (!!!) zamietnutie odkladu 😅😅
ale za pokus to stojí, najmä ak je to už exekúcia podľa nového zákona, beží to pod jedným súdom a teda sú tam na to zamestnanci 🙂
avšak sú presne stanovené vymedzenia, kedy môže žiadať o odklad.....
@tereza123456789 ja by som to zo strany CPP považovala za podvod. Vy jednoducho chcete prejsť bankrotom a tak špekulatívne žiadate odklad... je tak? Myslíte si, že v CPP žeru seno?
@nellydick Ak dlžník menil trvalý pobyt, tak má súd vždy v mieste trvalého pobytu zoznam exekúcií... Dávajte prosím úplné info... jo?
Žiadosť o odklad exekúcií je špekulatívna... a v našom súdnictve prakticky nezaujímavá, že? Lebo takáto žiadosť ešte ani neprejde z podateľne do kanclu a už je v realite po bankrote....
Bavíte ma...
@kicilanka v nových exekuciach čiže po 1.4. minulého roku o odklade exekúcie rozhoduje exekútor. Takže ide to rýchlejšie a je to celkom dobrý spôsob oddialiť napríklad výkon zrážok a zároveň ísť do bankrotu. Samozrejme ako píšete, musí byť na to jeden z dôvodov uvedených v zákone.
Dobrý večer,
chcem sa spýtať ak budete vedieť poradiť, po tom ako banka posunie nezaplatený dlh na vymahanie vymahacskej spolocnosti alebo pripadne po zacati exekucie, pride niekto aj osobne na adresu trvaleho pobytu ohladom tychto dlhov? alebo sa to riesi vylucne cez postu telefon a sms? Vopred vďaka za vaše skúsenosti.
A ešte jedna otázočka aj keď nesúvisí priamo s OB. Dokáže si exekútor, banka alebo vymáhačské spoločnosti zistiť, ak sa dotyčný nezdržiava na adrese trvalého pobytu (ale poštu preberá a komunikuje), a dokážu vystopovať ak dotyčný medzičasom začne pracovať v zahraničí (nie načierno)? napr. za oceánom
Vopred vďaka za akékoľvek info od skúsenejších 🙂
Dobrý den, mam dlh vo vub, spotrebny uver, najprv sa mi ozvali z Intrum, a tak ma kontaktoval clovek z advokatskej kancelarie ze ak to nezaplatim daju ma na sud a môžem ist do vezenia pretoze sudca ma moze obvinit z uveroveho podvodu. Uver som riadne nacas platila nikdy nebola omeskana ani jedna platba ale dostala som sa do situacie kedy to neviem splacat. Co bude nasledovat ak ma daju na sud? Chcela by som vyhlasit OB lenze ziadnu exe zatial nemam. Som nemajetna a nezamestnana.
@anicka260 do osobného bankrotu nemôžete ísť lebo nemáte exekúciu. Odporúčam vám počkať nech vás dajú na súd a tam budete namietať neprijateľné zmluvné podmienky a prípadne aj premlčanie dlhu. Ak vám príde žaloba zo súdu na vyjadrenie kontaktujte pre právne rady advokáta a ak nemáte dostatok finančných prostriedkov tak sa obráťte na Centrum právnej pomoci. Ak budete spĺňať podmienky dajú vám bezplatného advokáta.
Uver je z roku 2014 a advokat mi tvrdil ze nemam zaplatene nic. Pricom do decembra minuleho roka som si poctivo platila splatky na vsetkych uveroch. Bohuzial kvoli dlhej pn som prisla o pracu. Robim si aj rekvalifikacne kurzy aby som sa vedela zamestnat. Len ma desi ta myslienka ze co na sude budu somnou robit. Ved niesom zlocinec.
@anicka260 bezne sa ľuďom vyhrážajú úverovým podvodom. Museli by dať trestné oznámenie a v trestom konaní by vám museli preukázať že ste úver brali s vedomím že nebudete platiť alebo že ste klamali v úverovej zmluve.napr. vo veci zamestnania, účelu úveru, príjmu a pod. Takže nieje to také jednoduché ako vám tvrdia. Premlčanie dlhu sa počíta od zosplatnenia úveru a premlčacia doba je pri spotrebných úverov 3 roky.

@majanet nič nemusí nikomu nahlasovať, nech si v kľude žije a je šťastná a spokojná 😉