icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
11. jún 2018

@kaja30 stačí že uvedie odkedy dokedy v rokoch bol SZČO, nemusí uvádzať pre koho pracoval.

kaja30
11. jún 2018

@nellydick čiže čo sa týka živnosti tak tam stačí napísať napr. že od roku 2008 - do súčastnosti SZČO ? To by bolo super lebo naozaj si nepamatá kde všade robil nakoľko u niektorých nepobudol dlho keďže nevyplácali mzdu , alebo krátili si ako im vyhovovalo :-/

kicilanka
11. jún 2018

@kaja30 áno - je len SZČO...inak v zmysle zákona, ak vykonáva stálu prácu, tak je už protiprávne vykonávať ju ako SZČO...

kaja30
11. jún 2018

@kicilanka neviem ako to je . Viem že niektorý vyžadujú ľudí len so živnosťou ( neviem či preto aby neplatili za nich odvody alebo že keď je málo roboty práve tých živnostníkov nechávajú vtedy doma ) . Nevyznám sa osobne v týchto zákonoch tak sa neviem k tomu vyjadriť :-/

kaja30
11. jún 2018

@kicilanka toto som k tomu našla :

kicilanka
11. jún 2018

@kaja30 Toto aktuálne nepotrebujete riešiť...je to fakt, ktorý sa bežne zneužíva na SK a je to práve z dôvodu ľahšej manipulácie s takýmto "zamestnancom", z dôvodu prenesenia zodpovednosti na takéhoto "zamestnanca" atď...IBP pomerne úspešne rieši takéto prípady v prípade kontroly...Váš manžel z toho nemá nikdy problém, len "zamestnávateľ" 😉
Chcela som tým len povedať, že Váš manžel v zmysle zákona nie je "zamestnanec" a teda neuvádza pre koho robil...on je SZČO a to je samostatná podnikajúca osoba a nie zamestnanec...preto uvádza len od kedy do kedy (bol) je SZČO....

romana19861986
11. jún 2018

Pekny den. Este otazkočka na vas. My sme takto pred rokom uspesne ukoncili bankrot konkurzom ale kupili sme dneska take starsie auto. Mam to niekomu nahlasovat ? Spravcovi alebo uz nie ? Velmi pekne dakujem za odpoved

kaja30
11. jún 2018

@kicilanka no veď to že ako SZČO keby rozpisovala kde všade robí tak to by bolo papierov 😀 no ďakujem za vyjadrenie sa 🙂

kaja30
11. jún 2018

Mňa najviac hnevá to že človek čaká pol roka na 30min. konzultáciu ,pričom rozpráva len pani a dotyčný sa nemá kedy poinformovať a zistiť veci ktoré ho zaujímajú , ale kde sa teda potom má človek dopátrať k odpivediam :-/ Veď vyhlásiť OB nie je ,,sranda,, tak by mali mať aspoň hodinové sedenie keď už človek čaká pol roka na to ,kým sa tam vôbec dostane , kde by pani vysvetlila čo a ako plus dotyčný mal čas na otázky ktoré ho zaujímajú ... Trebalo by tomu venovať viac času ako len pol hodinu ☹

kicilanka
11. jún 2018

@romana19861986 ohlasovacia povinnosť sa vzťahuje len na výhru a dedičstvo

kicilanka
11. jún 2018

@kaja30 keby chcel rozpisovať, kde všade ako SZČO robil, to akoby konkurencii dával informácie o svojich "obchodných partneroch"...

nellydick
11. jún 2018

@kaja30 tak ako vám napísala @kicilanka

nellydick
11. jún 2018

@romana19861986 netreba nikomu nič nahlasovať

kicilanka
11. jún 2018

@nellydick v prípade dedičstva a výhry sa treba skontaktovať so svojim správcom, lebo minimálne 50% treba v bežiacej lehote 6 rokov posunúť veriteľom, ktorý sa prihlásili do konkurzného konania, inak sa to považuje za nepoctivý zámer... (info priamo od KS)
Máte iné informácie k tomu??

kaja30
12. jún 2018

@nellydick a @kicilanka - ďakujem za odpovede 🙂

kika1441
12. jún 2018

zienky, prosim o radu, co napisat do tej "zivotnej situacie"? prosim, aspon vzor. vdaka

kika1441
12. jún 2018

a prosim, majetok / stafvba/ pozemky, vypisat podla listu vlastnictva katater portal? vdaka

kicilanka
12. jún 2018

@kika1441 popis ako si sa do situácie dostala a prečo je teraz tvoja situácia zlá a potrebuješ ju riešiť bankrotom
áno - uvádzaš LV kde si vlastníkom

kika1441
12. jún 2018

@kicilanka prosim, a ked je tam malo koloniek a napr. vela cisla pozemkov? :/ mam to nejak natlacit?

kicilanka
12. jún 2018

@kika1441 pridaj samostatný papier k tomu

marusia12
12. jún 2018

@kaja30 Máš pravdu, bankrot nie je pre intelektovo slabších. Ja by som tie konzultácie zrušila úplne... žiadne vykecávačky v CPP, len to zdržuje. A nech si papiere vypíše každý jeden sám.

marusia12
12. jún 2018

@zani75 Možnosť máte takú, že tú hypo budete musieť platiť aj po bankrote.

mishelin0601
12. jún 2018

Dobry den citam vasu diskusiu, ale nedopatrala som sa... Ked som uz zverejnena v obchodnom vestniku, ze zacal konkurz a bol mi prideleny spravca, mam kontaktovat mojho spravcu, alebo bude kontaktovat on mna? Alebo co vlastne teraz?

ivka0412
12. jún 2018

@mishelin0601 Cakat kym sa Vam spravca neozve. A platit tych 14eur.

kika1441
12. jún 2018

@mishelin0601 mozem Vam napisat spravu? vdaka

ivka0412
12. jún 2018

@mishelin0601 Treba aj sem tam vestnik sledovat.

mishelin0601
12. jún 2018

@ivka0412 to uz som zaplatila aj nastavila trvaly prikaz a vestnik pozeram kazdy den, len som tu citala ze niekomu sa spravca ozval niekomu nie, takze treba len cakat kym sa mi ozvu?

ivka0412
12. jún 2018

@mishelin0601 Ano pockat. Su ojedinele pripady ked sa spravca neozve. Mne sa ozvala po cca 2tyzdnoch. Bola som na vysluchu tak cxa hodinku. Ked mi ukoncila OB tak nikto mi nedal vediet vsetko len cez vestnik som sa dozvedela. Drzim palce

ivka0412
12. jún 2018

@ivka0412 Moj mm je od novembra oddlzeny. Este stale nema ukonceny. Spravca sa neozyva. Clovek nevie na com je

nellydick
12. jún 2018

@kicilanka moja odpoveď sa týkala len kúpy auta ako sa pani pýtala. V prípade daru a dedenia je to tak ako ste uviedli.