Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@mishelin0601 správca má povinnosť vás kontaktovať. On má lehoty ktoré musí dodržať. Vy musíte byť sucinna ak sa vám ozve.
Ked sa zdedi len jedna štvrtina nehnutelnosti,ktoru prerobil ten čo vlastni tri štvrtiny,a nema peniaze na vyplatu štvrtky,a ešte plati požičku ktoru si zobral na prerabku bytu,tak ako?A dotyčny keby sa chcel nastahovat do tej jedenj štvtriny,nakolko byva u rodiny,len z ich lutosti....To si ma zbankrotovany človek odkial vziat financie na vyplatu veritelov?
Mne sa spravca neozíval tak som mu volala sama a dohodla si stretnutie . Poradili mi to v cpp lebo spravcovia toho maju teraz vela ten moj má 40 ludi na starost.
Dobry den ked si podate ziadost o bankrot a vyhoveju mate spravcu chcem sa spytat ked mam zrazky zo mzdy tie zastavi uz spravca?Alebo az po oddlzeni sa zastavia zrazky zo mzdy?
@jarmilar záleží od toho či sú zrážky vykonávané na základe exekučného príkazu alebo dohody o zrážkach zo mzdy s veriteľom. V prvom prípade po oddlzeni súd zastaví exekúciu a exekútor zruší exekučný príkaz. V druhom prípade dohoda ostane v platnosti aj po oddlzeni. Zrážky ostanú, musíte sa súdnou cestou domáhať neplatnosti dohody o zrážkach zo mzdy.
tak teraz tomu vôbec nerozumiem ved aj tu spoločnosť som dala do bankrotu ako to že zražky zo mzdy do toho nespadaju
@jarmilar pretože ako som písala vyššie, ak sú zrážky vykonávané na základe dohody o zrážkach, čo je dvojstranný právny úkon, dohoda platí dalej, dlh nezanikol len je nevymahatelny takze nejde ani o bezdôvodne obohatenie zo strany veriteľa. Nepoznám veriteľa ktorý by dobrovoľne prestal vykonávať zrážky zo mzdy ak má platnú dohodu. Treba zistiť na základe čoho máte zrážky zo mzdy.

@mishelin0601 čítaj ešte raz... dočítaš sa