icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
12. jún 2018

@mishelin0601 čítaj ešte raz... dočítaš sa

nellydick
12. jún 2018

@mishelin0601 správca má povinnosť vás kontaktovať. On má lehoty ktoré musí dodržať. Vy musíte byť sucinna ak sa vám ozve.

marusia12
12. jún 2018

@ivka0412 ako nevie na čom je? Máte bankrot za sebou a prečo riešite správcu? To Vás už nijak nemusí zaujímať...

marusia12
12. jún 2018

@nellydick prestante tu prežívať ten strach. Normálne si môžete kúpiť aj lietadlo.. nikto Vás nebude sledovať.

ivka0412
12. jún 2018

@marusia12 Ja uz som po bankrote. Ale mm este nie. Spravca ma kedy. Tak cakame. Co je natom nepochopitelne!!

mishelin0601
12. jún 2018

@ivka0412 dakujem krasne za odpoved

larinka7
12. jún 2018

Ked sa zdedi len jedna štvrtina nehnutelnosti,ktoru prerobil ten čo vlastni tri štvrtiny,a nema peniaze na vyplatu štvrtky,a ešte plati požičku ktoru si zobral na prerabku bytu,tak ako?A dotyčny keby sa chcel nastahovat do tej jedenj štvtriny,nakolko byva u rodiny,len z ich lutosti....To si ma zbankrotovany človek odkial vziat financie na vyplatu veritelov?

nellydick
12. jún 2018

@ivka0412 ak potrebujete niečo vedieť, kľudne sa pýtajte. Na to táto skupina vznikla 😁 Pretože @marusia12 nerada odpovedá na otázky, radšej uráža a kritizuje druhých. Takže ju treba brať s rezervou 😁

kicilanka
12. jún 2018

@ivka0412 ani mne už viacej nič nepísal, nevolal, len som si priebežne kontrolovala v RU kedy bude zverejnené ukončenie z dôvodu nemajetnosti 🙂

ivka0412
12. jún 2018

@nellydick Ja mam uz ukonceni bankrot. Len cakame kedy ukonci aj mm spravca. Dlho sa neozyva. A pritom ma kancelariu rovno pod nosom. Ak by trebalo nieco. No uvidime

ivka0412
12. jún 2018

@kicilanka Vies ako zistis ci mas ukonceny? Ak sa nenajdes vo vestniku tak treba dat neprebiehajuce konania a tak ukaze. Tak bolo u mna. A napisane ze ukoncene pre nemajetnost. Presne pol roka to trvalo

ivka0412
12. jún 2018

@kicilanka Mm spravca ma inac kedy. Nechapem preco to natahuje .

kicilanka
13. jún 2018

@ivka0412 jááj ja už mám dávno ukončený 🙂, som písala, že správca mi nedal vedieť, len som sa pravidelne vyhľadávala v registri 🙂 tú odpoveď asi nie mne si chcela smerovať 😉

k tvojmu mužovi - to nie k tebe sme tu písali že kto ako by to riešil?

marusia12
13. jún 2018

@nellydick ak Vás baví dookola opakovať, tak samozrejme môžete. Na 180 stranách je tu už úplne všetko... len ľudia nemajú chuť čítať...

ivka0412
13. jún 2018

@kicilanka Nevedela som, ze mas ukonceny bankrot. Jajj. Neriesil sa tu moj mm iba som spomenula, ze cakame kym mm to ukonci spravca. Neviem na co caka.

kicilanka
13. jún 2018

@ivka0412 ahááá - tak potom skús spätne pár strán (do 10cca) sme niekomu radili čo robiť, ak správca nekoná...a uvidíš, či niečo podnikneš(te) potom 😉

ivka0412
13. jún 2018

@kicilanka Mm spravca je ok ale dajako mu to trva. No uvidime.

babetka33
13. jún 2018

Mne sa spravca neozíval tak som mu volala sama a dohodla si stretnutie . Poradili mi to v cpp lebo spravcovia toho maju teraz vela ten moj má 40 ludi na starost.

lui22
14. jún 2018

Otázka...Koľko trvá cpp podanie na súd?

nellydick
14. jún 2018

@lui22 záleží od toho pod ktorú kanceláriu CPP patríte. Je to od 2 týždňov do cca 4 mesiacov

lui22
14. jún 2018

@nellydick uffff....aj 4 mesiace?Od vyrozumenia o zastúpení ubehly 2 mesiace.Hádam sa to už pohne....Ďakujem za odpoveď😉

jarmilar
14. jún 2018

Dobry den ked si podate ziadost o bankrot a vyhoveju mate spravcu chcem sa spytat ked mam zrazky zo mzdy tie zastavi uz spravca?Alebo az po oddlzeni sa zastavia zrazky zo mzdy?

nellydick
15. jún 2018

@jarmilar záleží od toho či sú zrážky vykonávané na základe exekučného príkazu alebo dohody o zrážkach zo mzdy s veriteľom. V prvom prípade po oddlzeni súd zastaví exekúciu a exekútor zruší exekučný príkaz. V druhom prípade dohoda ostane v platnosti aj po oddlzeni. Zrážky ostanú, musíte sa súdnou cestou domáhať neplatnosti dohody o zrážkach zo mzdy.

jarmilar
15. jún 2018

tak teraz tomu vôbec nerozumiem ved aj tu spoločnosť som dala do bankrotu ako to že zražky zo mzdy do toho nespadaju

nellydick
15. jún 2018

@jarmilar pretože ako som písala vyššie, ak sú zrážky vykonávané na základe dohody o zrážkach, čo je dvojstranný právny úkon, dohoda platí dalej, dlh nezanikol len je nevymahatelny takze nejde ani o bezdôvodne obohatenie zo strany veriteľa. Nepoznám veriteľa ktorý by dobrovoľne prestal vykonávať zrážky zo mzdy ak má platnú dohodu. Treba zistiť na základe čoho máte zrážky zo mzdy.

nifido
15. jún 2018

@nellydick no my sme mali zrazky zo mzdy na zaklade dohody o zrazkach zo mzdy a vyhlasenim konkurzu sa stopli respektive v nasom pripade po starom isli spravcovy a nebol s tym problem
@jarmilar ci je to az taky problem po novom neviem isto

nellydick
15. jún 2018

@nifido nebolo to tak že správca odstupoval od dohody?

nifido
15. jún 2018

@nellydick eura isli spravcovy namiesto veritela .....

nellydick
16. jún 2018

@nifido takže dohoda ostala v platnosti

maiodee
17. jún 2018

@nellydick skutocne po oddlzeni treba este riesit sudom neplatnost dohody o zrazkach zo mzdy?To celkom komplikuje vela ludom situaciu.Kopec bank a nebankoviek davalo podpisovat dohodu o zrazkach zo mzdy.OB toto neriesi?Budem oddlzeny a stale mi budu zrazst zo mzdy?