Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 mne v CPP povedali,že mam splácať ďalej.Dokial nebude vydané rozhodnutie o oddlženi.Ak by som prestala splácať ,mohlo by sa to považovať za nepoctivý zámer.Takto mi to oznámili.Aj tak ale nezvladam splácať všetko,však kvôli tomu som OB podávala,tak som zvedavá,ako sa potom k tomu postaví správca
Posielam link pre info
https://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadet...
@marusia12 nie som odborníčka a ak Vás to udivuje tak nemusíte odpovedať. Nie ste tu jediná čo dáva rady. Troška úcty nezaškodí... Pracujete v CPP ? Já počas toho procesu prestanem splácať a nakoniec mi ho neschvália tak čo potom ??? A zrejme to tak nebude ako píšete keď @tita21 píše iné , alebo to všade robia inak ?
@kaja30 Tak sa môžete riadiť čím chcete. Ja na rozdiel od iných som v tejto skupine skoro od začiatku a mám za sebou vyše 60 úspešných bankrotov, tak o tom niečo snáď viem. V CPP každému hovoria, že prestať už splácať... udivuje ma preto, že Vám nič také nepovedali. Čo sa týka úcty, vidíte niekde neúctu? Každému tak, ako si zaslúži. Pekný večer
@kaja30 ak vám môžem odporučiť neprestante splácať pokiaľ nemáte schválený OB. Neviem o tom, že by CPP odporúčalo prestať splácať dlhy pred schválením OB, práve naopak. Možno niekomu konkrétny zamestnanec CPP poradil to čo tvrdí @marusia12 ale určite sa nejedná o oficiálnu radu resp. stanovisko CPP.
@nellydick no nie su exekucne do roboty prišiel list z profikreditu o dohode o zrazkach zo mzdy urcili sumu a ona posiela teda mzdarka. Mala som to aj u pravnika este pred tým ako som podala o bankrot a zamietli mi to v Blave na sude tak mi to strhava dalej ale to bolo pred bankrotom
@jarmilar nebudete splácať nič po vyhlásení konkurzu!!! Osobná skúsenosť s profikreditom po.bankou atď.!súd vás zbaví všetkých dlhov vzniknutých pred vyhlásením konkurzu!!! Žiadne také neexistuje že dohoda o zrážkach zo mzdy! To si môžu strčiť do...jedine výživné a tie zrážky ktoré nepodliehajú konkurzu vám môžu strhávať žiadne exe ani dohody platiť nebudete
Ľudia ktorý požiadaly o OB pravdepodobne neplatia a preto majú exe...Keď nemajú z čoho platiť,tak asi ani nebudú....preto žiadajú o OB.Pokial niekto platí svoje splátky,tak nechápem ako dostane exe...O čom sa ľudia dohadujete?
@lui22 no hej ale ak má viacej exe s ktorými sa dohodol na splátkach a platí splátky len 3-om aj to nie vždy toľko koľko by mal splácať tak asi aj preto podava OB, lebo všetkých nestíha. Tam potom nejde o to že splácaš exe , ale že nestíhaš splácať všetkých čiže tam je ten dôvod žiadať OB
@kaja30 a z toho tu táto chorá hydra žije... zo strachu ľudí. Len nech majú stiahnuté zad.., nič iné si slovač nezaslúži. A najvtipnejšie na tom je, ak tu v diskusii "straší" pracovník CPP, ktorý predsa musí vedieť o čom celý bankrot je 😀
Zdravím chcem sa spýtať neviete náhodou ako to je keď jedna moja známa chce podať bankrot ale pracuje v Čechách a má tam aj účet má ho priznať alebo nie ak nie zistia jej ho tam ??? Čo sa stane ??
@dvojickyolialex urcite ano, hlavne ak na ucet chodi vyplata tak spravca moze poziadat zamestnavatela o uvedenie vyplatneho uctu.
@lubaka veľmi pekne ďakujem

@nellydick ano môj zatial spláca, mal len konzultáciu a ešte nedostal výpis exekúcii a potom to pôjde odniesť do CPP. To sa známy informuje. Tiež sa mi to nezdá aby niekto prestal splácať keď ešte nevie ako dopadne OB a či mu ho schvália... Veď ak by neschválili, tak by mal ešte horšie že by nesplácal počas procesu ani to čo vedel