icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kaja30
22. jún 2018

@nellydick ano môj zatial spláca, mal len konzultáciu a ešte nedostal výpis exekúcii a potom to pôjde odniesť do CPP. To sa známy informuje. Tiež sa mi to nezdá aby niekto prestal splácať keď ešte nevie ako dopadne OB a či mu ho schvália... Veď ak by neschválili, tak by mal ešte horšie že by nesplácal počas procesu ani to čo vedel

marusia12
22. jún 2018

@kaja30 v CPP ti pri podpise rovno povedia, aby si už nesplácala... tak neviem, čo sa ti nezdá. Si na to odborníčka? Niekedy ma táto diskusia udivuje.

111eby
22. jún 2018

@lubaka ano ma taku hodnotu tak si mozem podat bankrot konkurzom dakujem

tita21
22. jún 2018

@marusia12 mne v CPP povedali,že mam splácať ďalej.Dokial nebude vydané rozhodnutie o oddlženi.Ak by som prestala splácať ,mohlo by sa to považovať za nepoctivý zámer.Takto mi to oznámili.Aj tak ale nezvladam splácať všetko,však kvôli tomu som OB podávala,tak som zvedavá,ako sa potom k tomu postaví správca

marusia12
22. jún 2018

@tita21 ako Vám súd dokáže nepoctivý zámer tým, že nemáte na splácanie? Pane BOŽEEEE... prestaňte sa tu furt niečoho báť... v tomto chorom systéme.

nellydick
22. jún 2018

@tita21 máte pravdu 😀

kaja30
22. jún 2018

@marusia12 nie som odborníčka a ak Vás to udivuje tak nemusíte odpovedať. Nie ste tu jediná čo dáva rady. Troška úcty nezaškodí... Pracujete v CPP ? Já počas toho procesu prestanem splácať a nakoniec mi ho neschvália tak čo potom ??? A zrejme to tak nebude ako píšete keď @tita21 píše iné , alebo to všade robia inak ?

marusia12
22. jún 2018

@kaja30 Tak sa môžete riadiť čím chcete. Ja na rozdiel od iných som v tejto skupine skoro od začiatku a mám za sebou vyše 60 úspešných bankrotov, tak o tom niečo snáď viem. V CPP každému hovoria, že prestať už splácať... udivuje ma preto, že Vám nič také nepovedali. Čo sa týka úcty, vidíte niekde neúctu? Každému tak, ako si zaslúži. Pekný večer

nellydick
22. jún 2018

@kaja30 ak vám môžem odporučiť neprestante splácať pokiaľ nemáte schválený OB. Neviem o tom, že by CPP odporúčalo prestať splácať dlhy pred schválením OB, práve naopak. Možno niekomu konkrétny zamestnanec CPP poradil to čo tvrdí @marusia12 ale určite sa nejedná o oficiálnu radu resp. stanovisko CPP.

jarmilar
22. jún 2018

@marusia12 zrazaju mi to zo mzdy

jarmilar
22. jún 2018

@nellydick no keby ma oddlzili ci sa zbavim zrazok zo mzdy od profikreditu

nellydick
22. jún 2018

@jarmilar áno, ak sú vykonávané exekučne. Ak sú na základe dohody o zrážkach s proficreditom, tak sa môže stať že budete musieť ešte urobiť nejaké právne kroky a až potom sa zrážky zastavia. Zistite si u svojho zamestnávateľa na podklade čoho vám vykonáva zrážky zo mzdy.

jarmilar
22. jún 2018

@nellydick no nie su exekucne do roboty prišiel list z profikreditu o dohode o zrazkach zo mzdy urcili sumu a ona posiela teda mzdarka. Mala som to aj u pravnika este pred tým ako som podala o bankrot a zamietli mi to v Blave na sude tak mi to strhava dalej ale to bolo pred bankrotom

majqa77
Autor odpoveď zmazal
lui22
22. jún 2018

@majqa77 Odkiaľ máte tú informáciu?

11mirka22
22. jún 2018

@marusia12 nám bolo tiež povedané aby sme to čo platíme v súčasnosti (je to len časť dlhov), aby sme to platili naďalej, až kým súd nerozhodne o bankrote. A chápem aj prečo.

wapman
22. jún 2018

@jarmilar nebudete splácať nič po vyhlásení konkurzu!!! Osobná skúsenosť s profikreditom po.bankou atď.!súd vás zbaví všetkých dlhov vzniknutých pred vyhlásením konkurzu!!! Žiadne také neexistuje že dohoda o zrážkach zo mzdy! To si môžu strčiť do...jedine výživné a tie zrážky ktoré nepodliehajú konkurzu vám môžu strhávať žiadne exe ani dohody platiť nebudete

kaja30
22. jún 2018

@nellydick hej ak mu to nepovedia tak neprestane. Dnes som sa stretla s jedným čo má už konzultáciu za sebou a že mu tiež povedali že má splácať kým mu nepríde ukončenie. Vraj to že sa to bude riešiť, neznamená že má prestať splácať nakoľko nemá istotu že mu bude OB schválený.

lubaka
23. jún 2018

@kaja30 po konzultacii kym nie je vyhlaseny konkurz sa ma platit, az vyhlasenim konkurzu (nie ukoncenim) sa zastavuju exekucie a dlznik je oddlzeny az na pohladavky konkurzom nedotknute ako uviedol @wapman

lui22
23. jún 2018

Ľudia ktorý požiadaly o OB pravdepodobne neplatia a preto majú exe...Keď nemajú z čoho platiť,tak asi ani nebudú....preto žiadajú o OB.Pokial niekto platí svoje splátky,tak nechápem ako dostane exe...O čom sa ľudia dohadujete?

11mirka22
23. jún 2018

@lui22 napríklad, máš niekoľko exekúcii, snažíš sa dohodnúť splátkový kalendár, splacas nejaký čas už, ale tých exekúcii keď je viac, časom nestihas splácať všetky... Poziadas o OB.

kaja30
23. jún 2018

@lui22 no hej ale ak má viacej exe s ktorými sa dohodol na splátkach a platí splátky len 3-om aj to nie vždy toľko koľko by mal splácať tak asi aj preto podava OB, lebo všetkých nestíha. Tam potom nejde o to že splácaš exe , ale že nestíhaš splácať všetkých čiže tam je ten dôvod žiadať OB

kaja30
23. jún 2018

@lubaka asi to zle sformuloval , no ale hlavné je to ,že povedali že zatial platit treba ďalej . Bol v Ba na konzultácii a bolo by zvláštne že by v každom centre vraveli inak - že v jednej by radili prestať platiť a v druhej že treba platiť ďalej

marusia12
23. jún 2018

@lui22 O čo sa dohadujú? O tom, že sa boja 😀

kaja30
23. jún 2018

@marusia12 no myslim že strach je na mieste , nejde o fazuľky a bohužial odpovede sa odlišujú - jeden povie tak a ďalší inak na tú istú otázku :-/

marusia12
23. jún 2018

@kaja30 a z toho tu táto chorá hydra žije... zo strachu ľudí. Len nech majú stiahnuté zad.., nič iné si slovač nezaslúži. A najvtipnejšie na tom je, ak tu v diskusii "straší" pracovník CPP, ktorý predsa musí vedieť o čom celý bankrot je 😀

https://www.hlavnespravy.sk/aktivisti-kazdy-obc...

dvojickyolialex
25. jún 2018

Zdravím chcem sa spýtať neviete náhodou ako to je keď jedna moja známa chce podať bankrot ale pracuje v Čechách a má tam aj účet má ho priznať alebo nie ak nie zistia jej ho tam ??? Čo sa stane ??

lubaka
25. jún 2018

@dvojickyolialex urcite ano, hlavne ak na ucet chodi vyplata tak spravca moze poziadat zamestnavatela o uvedenie vyplatneho uctu.

dvojickyolialex
25. jún 2018

@lubaka veľmi pekne ďakujem