Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@dvojickyolialex tu treba zvážiť dôležitú podmienku OB ešte pred podaním žiadosti - hlavné centrum zájmov či je na SK....
ČR a Rakúsko už majú urobené prepojenie s FS SK ohľadom príjmov....
@kicilanka a keby bol účet vedený na iné meno nie na to jej tak ako ?? Nie je asi žiadna šanca že tu prácu tam utaji musí ju priznať . Lebo sa boji že jej zmrazia peniaze a nebude mat z čoho žiť tam a platiť veci
@dvojickyolialex to nemá súvislosť s tým, na koho je vedený účet, ale komu je vyplácaný príjem zo závislej činnosti (za vykonanú prácu odmena)....ak pracuje v ČR, znamená to, že sa zdržiava tam, teda centrum jej zájmov je ČR a teda nespĺňa podmienku na OB na SK.....
Aha jasne takze nemá narok tak ale keď má dlhy na Slovensku ?? A zdržiava sa v českej republike tak môže požiadať tam o bankrot a vyrovnajú jej dlhy na Slovensku ?
@kicilanka ale trvale bydlisko má tu na Slovensku
@dvojickyolialex celé to chápete zle! trvalý pobyt je jasné že musí mať na SK ak chce žiadať o OB na SK...ale jej centrum zájmov je v ČR, teda nespĺňa podmienky pre OB na SK...ak by mala trvalý pobyt v ČR a pracovala v ČR, požiada o OB v ČR...dlhov na SK cez OB sa môže zbaviť len vtedy, ak bude aj pracovať na SK, alebo bude nezamestnaná na SK...teda bude mať miesto zájmov na SK...chápeme sa už??

Dňa 25.5. (účinnosť zákona GDPR) som napísala spoločnostiam (vymáhačskym) oznámenie o tom, že žiadam výmaz mojich údajov z ich registrov, nakoľko som prešla OB (ukončený pre nemajetnosť).
Dnes mi došla mailom prvá odpoveď:
Vazena pani,
spolocnost EOS KSI Slovensko, s.r.o. obdrzala Vasu reakciu na e-mail, ktorym si spolocnost v zmysle ? 19 a/alebo 20 zakona c. 18/2018 Z.z. o ochrane osobnych udajov a o zmene a doplneni niektorych zakonov (dalej ako ?ZOOU?), ako aj v zmysle cl. 13 a/alebo 14 Nariadenia (EU) 2016/679 (vseobecne nariadenie o ochrane udajov) (dalej ako ?GDPR?) splnila zakonnu informacnu povinnost o spracovani osobnych udajov.
Po dokladnom presetreni celej zalezitosti a to najma vzhladom na skutocnost, ze spolocnost EOS KSI Slovensko, s.r.o. ku vsetkym svojim klientom pristupuje s respektom, uctou a v sulade so zakonnymi ustanoveniami tak, aby nedoslo k neopravnenym zasahom do ich prav a pravom chranenych zaujmov bude Vasa poziadavka spracovana.
Dakujeme
S uctou a pozdravom
EOS KSI Slovensko, s.r.o.
@dvojickyolialex Ale zasa nie vzdy znamena, ze ked pracuje v CR tak tam musi mat centrum hlavnych zaujmov, zavisi od toho o aky prac.pomer ide, ako dlho trva, akym sposobom ma vyriesene byvanie, odvodove povinnosti, poistne, atd. a ci tam ma blizke osoby...lebo ak niekto ma celu rodinu tu a za pracou cestuje kvoli zabezpeceniu jej zivobytia, lebo tu sa neuplatnil neznamena, ze tam ma centrum zaujmov...je to individualne a treba posudit konkretnu situaciu.
Čo sa tyka uctu, konkurzu podliehaju peniaze na ucte v den vyhlasenia konkurzu, dalsie prijmy by uz nepodliehali konkurzu.
@lubaka ak si dobre pamätám, tak v tejto diskusii sme mali podobný prípad (ak nie tu, tak som sa s tým stretla už v inej skupine mimo MK) a zamietli OB z dôvodu, že ak tam trvalo pracuje, tam idú aj odvody a teda jeho OB porieši dlhy na SK, ale dane a odvody idú tam, pracovať aj tak ostane tam, lebo tu sa nevie uplatniť...ak by pracovala v ČR pre slovenskú firmu - príjem by šiel na SK účet...z mojich skúseností však akonáhle má účet v ČR, tak tam dlhodobo pracuje, žije a teda tam je aj respondent....ja sa na to pozerám z pohľadu mojich skúseností, keď robím daňové priznania...
...ale asi najlepšie je ísť sa poradiť na CPP osobne...toto sú len sprostredkované informácie všetko...
@dvojickyolialex
@kicilanka ved ano, preto som uviedla, ze zavisi od prac.pomeru a odvodov, atd. lebo na zaklade info od @dvojickyolialex nevieme ako to je a teda treba posudit konkretny pripad. Ale v pripade, ze tam nie je aj s rodinou tak by to mohla skusit, prinajhorsom jej to neprejde, len musi do toho ist s tym ze jej to nemusi vyjst.
Veľmi pekne ďakujeme za rady a ešte jedna drobnosť na tom cpp keď pôjde a len na konzultáciu sa poradiť že čo by bolo dobre poradia jej aj bez toho že nakoniec ten bankrot nepodá ??
@dvojickyolialex ano, ved ide o konzultaciu, aby poradili ci to pre Vas je vhodne alebo nie
@lubaka
samozrejme, včera som už bola unavená a nemyslelo mi v súvislostiach - takže platí takto:
§ 166 ods. 2 ZKR Dlžník je oprávnený opätovne sa domáhať oddlženia konkurzom alebo splátkovým kalendárom najskôr po uplynutí desiatich rokov od vyhlásenia konkurzu alebo od určenia splátkového kalendára podľa tejto časti zákona.
@dvojickyolialex áno - treba sa ísť poradiť priamo na CPP - na to tam sú - ale nech ide kamarátka, ktorá vie najlepšie sama odpovedať na otázky a ozrejmiť situáciu 🙂
Prosim Vas, viete mi poradit, ked vypisujem papiere na osobny bankrot, na co si dat pozor? Docitala som sa, ze vsetky riadky, ktore su prazdne, musia byt preciarknute ciarou a vypis nesmie byt starsi ako 3 mesiace. Mate este nejake tipy? Lebo na centre sa s nami nebavili, dali termin a papiere do ruky, ze dojdite. a ta pani povedala, ze budete mat co i len jednu chybu, nezoberiem to :(
@dvojickyolialex konzultácie vo veci OB sú bezplatné. Nie je podmienkou že musíte podať žiadosť, pôjdete sa poradiť. V prípade že nebudete mať centrum hlavných záujmov v SR tak vám CPP právnu pomoc neprizná.
@moschin0 výpis exekúcii si CPP zabezpečí samo, riadky neskrtajte, možno bude treba niečo dopísať a potom je problém. Vyškrtnúť viete aj potom v CPP. Dajte si pozor na prehľad zamestnaní, osoby ktoré s vami žijú v spoločnej domácnosti, zoznam veriteľov. V prípade že nebude niečo v poriadku opravite priamo v CPP. Ak budú vážne chyby, žiadosť vám vratia
@nellydick dakujem za odpoved, tak nebudem radsej skrtat. Veritelov mam ok, osoby zijuce v domacnosti ziadne, blizke osoby som dala deti a zamestnanie myslite, ze musi byt presne od ktoreho mesiaca do ktoreho, mam orientacne iba roky. Inak mam to napisane na PC, napisem to asi rukou este.
DOBRY DEN PRAJEM MAM JEDNU OTAZKU NAVAS STYM OSOBNYM BANKROTOM 13.6.2018 MI TO ISLO NA SUD KOLKO MAM CAKAT STALE MI STRHAVAJU ZRAZKY ZO MZDY A SCHVALIA MI MI BANKROT KED SOM MAL DEDICKE KONANIE PRED 2 MESIACMI A SOM SA TOHO VZDAL? ALE PRIJEM MAM PRACUJEM VEDEL BI MI NIEKTO PORADIT CI USPEJEM ALEBO NIE
@kicilanka nie je podmienkou k žiadosti priložiť výpis z exekúcii keďže CPP má prístup do CRE kde sú aktuálne exekucie a ľudia dokladajú väčšinou staré doklady. Keď donesie niekto doklad o exe nie je to na škodu ale nie je to podmienkou na prijatie žiadosť. Jedine vtedy ak v CRE nie je záznam o exe.
@nellydick nesúhlasím s Vami, hovorím z vlastnej skúsenosti....mala som 17 exekúcii, bola som v registri a napriek tomu som musela predložiť 1 originál......
...a tiež čítam už pomaly rok túto diskusiu a sú tu uvedené skúsenosti ostatných zúčastnených, ktoré hovoria o tom, že nemáte pravdu....niekedy teória je jedna vec a prax druhá....
@kicilanka ja som nedokladala konkretnu exekuciu len vypis exekucii zo sudu
@mishelin0601 presne o tom som písala, že každý sme v realite museli niečo pre CPP dokladovať k žiadosti ohľadom exekúcií...niekto výpis zo súdu, niekto priamo originál exekúcie....neviem o nikom z tejto diskusie, že by nemusel vôbec nič doložiť v tomto smere....

@lubaka a ešte takto keď neprizná že pracuje tak im to tam ukáže že áno ? To majú nejakú svetovú databázu ?? Že by im to tam ukázalo že je v Čechách zamestnaná ? Ďakujem