Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@gretula1975 to je sice fajn, ale sud nie je povinny kazdeho oddlzit. tak asi preto tie obavy. co ja viem, co sudcovi sadne na nos? a su tam aj dalsie veci, co sa mna tyka, kvoli ktorym mam obavu. nezabudaj, ze o tomto rozhoduje clovek, ktory nikoho nepozna a len na zaklade opisu zivotnej situacie nieco posudi a teda priestoru tam vela nie je, aby clovek opisal celu tu situaciu, zvlast ak to bolo zlozitejsie. ano, budem mat obavy a budem "hystercit" minimalne dovtedy, kym sa nedozviem vysledok, nech je uz aky chce.
@luna303 ahoj a kedy bol podat v CPP navrh kym mu sprislo vyjadrenie od nich. A v ktorom meste bol v CPP. Dakujem za odpoved
@mawka ja tiež robím paniku :D je to na nervy ,cele to tak dlho trvá . A človek dufa ale nechce byt sklamaný,,môže to zmeniť komplet celý život.
@janka456janka ahojček. On podával v CPP v Nitre 8.6 a rozhodnutie mu prišlo 10.7. Za máličko!
Bola som dnes u správcu A ona mi povedala keď nemám hnuteľných majetok tak ta konkurz.odlzuje A neplatia nič ale musia sa prihlásiť veritelia mne sa nikto ešte neprihlasil
Neviem,či je to celkom pravda o rychlosti osobneho bankrotu,lebo ja už čakám od 25.4.2017 a to mi povedali,že sud má na rozhodnutie 15 dni a velmi sa neponáhlaju.Už čakám tri tyždne.Takže v CPP podávaju zle informácie.
Pytala som sa v centre a vraj zatial od marca neoddlzili len dvoch, ale po odvolani oddlzili aj ich... tak bohvie, ci vsetkych....
ahojte baby, tak dnes mi prislo vyjadrenie z cpp, ze ma budu zastupovat. papiere som odovzdavala som 22.6. a dnes uz prislo 🙂 tak uvidim
@mawka ahoj a v ktorom CPP si bola? Dakukem
@marusia12 a ktory sud neoodlzil a preco?
@janka456janka bratislava
CPP odoslal moju žiadost vraj 21.6.2017,mám čakat ,že do 15 dni mi pride rozhodnutie,ale pomaly to bude mesiac a stále nič.Podávala som si to v Ba.
ahoj mam otazku.som sudom odlzená.ale nechapem ako to je ked som mala dlh s ex manzelom.to znamena ze mne ten dlh padol a ostane to ex manzelovi?
@gretula1975 uz si mala stretnutie so spravcom ? on ti povie vsetko bude s ta pytat na vela otazok aj na bsm po rozvode ci mate vysporiadany majetok
@slada69
dakujem za odpoved.a este dodam otazku a ked sme bsm nemali vysporiadane? nemá s tým uz niekto skúsenosti po odĺžení?nehisterčim iba by som chcela dopredu vediet ze ako to je?
@gretula1975 dlh manzelovy ostane tak isto ako ostavaju dlhy rucitelom tebe padne vymahat budu od nich rucitelov spoludlznikov ...
@gretula1975 a pokial bol rucitel spoludlznik manzel mala si ho tam uviest ako veritela
@slada69 tak si to chcela napisat ako si napisala???? 😉 ved ked si obaja vyhlasia konkurz zbavia sa predsa dlhu nie???? ak konkurz nevyhlasi aj rucitel tak bude platit dlh ..... a taktiez rucitel moze napadnut konkurz ze tam nebol uvedeny atd atd atd cize ja mam info ze vsetkych rucitelov spoludlznikov proste vsetkoooooo tam musis dat
@nifido tot moj názor.. Dlhy sa ani po bsm nedelia 50 na 50 vy si môžete dať "rozdeliť" dlhy ale veritelia to nemusia tolerovať, za jedno by človek potreboval potvrdenie od konkrétnej banky, že stym súhlasí, a samozrejme povedzme si na rovinu oni nikdy s tým súhlasít nebudú..
Tak isto sa ma nepytali, či som niekde dlžník resp. Spoludlžník, ja som na všetkých len spoludlžník a v cpp sa ma pýtali, či viem otom, ze to všetko ostame ex.. Vravim hej a reku nech predsa platí čo si narobil.. A tiež mi ho tam nekazali nikde písať, máš tam písať len veriteľov a spoludlžník a ručiteľ nieje veriteľ.. Ako bolo pisane vyššie ano, dotyčný ručiteľ v pripade, ze sa nejedná o bankrot môže žiadať na súde nech sa mu polovicu vráti dlžník.. Ale to je úplne o niečom inom, by musel dat aj spoludlžník a ručiteľ žiadosť o osobný bankrot

@luna303 spravca nepodava navrh .... navrh podava centrum sudca uznesenim urci ze je oddlzeny a urci spravcu .... mali by to byt do 15 dni od podania navrhu centrom oni to pidavaju ekektronicky ..... no moze to byt aj dlhsie ..... treba uz len cakat cca do mesiaca