Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@10081987 presne treba to mat potvrdene to rozdelenie dlhov preto som sa pytala mawky ze ako to rozdelili ..... mne kazali pisat rucitela spoludlznika ptesne to som zistovala nakolko mi je sesyra rucitel a pravnik v cpp mi povedal ze to prejde na nu musim ju tam uviest pretoze vlastne jej dlzim tie peniaze aby to nemohla napadnut a ze si ma aj ona vyhlasit konkurz a mas pisat vsetkych komu dlzis aj osoby
@nifido baby, ja ked som chcela potom dlhy rozdelit, notarka aj pravnicka mi hovorili, ze to je uz zbytocne, lebo nam zaniklo bsm a tym padom je vsetko na polovicu ci majetok ci dlhy, ze uz to netreba riesit. do bsm spadaju aj dlhy. tak som z toho teraz blba. inak ja nechapem, preco aj ex nejde do brankrotu kks. sak som aj kukala, ci nezbankrotoval aj on a nic.
@mawka no neviem ako si dlhy uviedla ale ja na tvojom mieste tam napisem vsetko v ktorych by som figurovala ci ako dlznik alebo spoludlznik nakolko co je 50 na 50 kto ti to potvrdi atd to je blbost podla mna ..... tak ako ti napisal draik neviem ske mas dlhy ale ja by som uviedla vsetkoooo
Ahojte ľudia.chcem sa spýtať ako je to s tým oddlzenim keď napríklad mám už splátkový kalendár od inkasných spoločnosti alebo nezvládnem to splácať podám návrh na oddlženie a čakám ako rozhodne súd. Keďže majetok nemám len auto napísané na seba a zárobok nie je bohvie čo.trvaly pobyt mám u svokrovcov ale nebývam tam.mozu sa dotknúť ich alebo majetku rodičov? Kto môžte poraďte mi kľudne aj do správy.dakujem
Tak konecne mi dnes prislo z CPP vyjadrenie,ze ma budu zastupovat
@lienocka85 splácaš nebankovku?
@deniska08 ak si oddlzenie konkurzom tak len tych 500 eur
@maminenka12 Dakujem...Cize to ked ma majetok..Ale on nema nic ☹
@deniska08 do konkurzu ide clovek ktorý nemá majetok alebo minimalny splaca sa len centru 500e po mes. splatkach cpp poda navrh sud uznesenim rozhoduje o oddlzeni splatkovy je vyhodny pre ludi co si chcu ponechat cas majetku vgedy splacaju 3 roky urcitu sumu on sk nema majetok len to auto tak iste konkurzom to mu aj v cpp povedia vsetko musi ist cez nich najlepsie tam ist cakacie doby su uz dlhsie
@lienocka85 v prvom rade musis mat aspon jednu exekuciu, potom cpp spise navrh na sud, ak ta sud zbavi dlhov, ohlasi sa spravca spise tvoj hnutelny aj nehnutelny majetok, ktory preda, na majetok rodicov, alebo inych pribuznych sa nebude pytat to ho nezaoujima jedna sa ciste iba o tvoj majetok
Babenky prosim Vas neviete ako dlho trva ked Vam CPP posle ze vas zastupuje a pokial to posle na sud
@janka456janka malo by to byt do mesiaca ,,mne to prisli presne o mesiac,respektive podpisovala som to tam presne o mesiac ma zavolali,,, a pitala som sa kedy pride rozhodnutie zo sudu tak mi povedali kedze je toho velmi vela tak mam pocitat tak dva dva a pol mesiaca
@marusia12 splácam aj nebankovky ano
@slada69
A keby náhodou prepisem auto napríklad na brata mozem mať s toho niečo aby som napríklad on neprišla alebo mi to už nebude umoznene
@lienocka85 pri tých nebankovkách nesplácaj viac ako istinu, ale to už asi vieš... plus pozor na spoločnosť KRUG, tá posiela nové zmluvy, resp. sa tváriace, že splácaš ďalej staré veci, ale podsunú ti novú zmluvu s novými podmienkami a tak nemôžeš na súde uplatniť žalobu.
mne v ba hovorili, ze od odovzdania papierov 2-3 mesiace. ale napriklad rozhodnutie o zastupovani prislo po 3 tyzdnoch a hovorila mi pravnicka, ze sa snazia tie tazsie pripady riesit skor, resp. akutnejsie. tak neviem.
ahojte, tiež rozmýšľam nad osobným bankrotom, presnejšie ani nividím iné východisko zo svojej neutešenej situácie ale zaujíma ma jedna podstatná vec a neviem či má niekto o tom nejaké info...v prípade že zvolím bankrot konkurzom a mám byt na hypo ktoré riadne splácam....ale to by som chcela aj naďalej, mám dve detská a som rozvedená, čo môzu zobrať v rámci konkurzu z nášho bytu v? ja mám iba 12 ročnú telku, a a 14 orčný počítač, ale ke´d mi zoberu aj to nebudm vedieť už kúpiť nové... neviem teda niekto náhodou či mi to môžu zobrať? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď....
@andi1976 no mas aj byt kolko tam mas este hypo percenrualne z hodnoty bytu? Potom asi skor riesit splatkovy
@lienocka85 veritelia mozu napadnut za si sa zbavila majetku maju na to 6 rokov !!!!!!!!
dávam do pozornosti pre tých čo čakajú pozrieť stránku register úpadcov

@nifido my sme pri rozvode bsm neriesili, nemali sme majetok ziadny. nam bsm zaniklo tym padom automaticky 3 roky po rozvode. cize teraz su dlhy 50/50 s vynimkou tych, ktore ma kazdy sam na seba/za seba. ako napriklad socialka, zdravka, to je pochopitelne.