icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
27. jún 2018

@nellydick vedela som presne všetkých 17 svojich exekúcií aj obsahovo, nakoľko som so sebou doniesla celý šanón so sebou....

kicilanka
27. jún 2018

@nellydick vidím že moje informácie sú už pravdepodobne "neaktuálne" a Vy podľa všetkého máte info priamo "z centra diania", takže ja už nemám čo viac tejto skupine odovzdať a želám všetkým zúčastneným úspešné OB 🙂

hellgamer
28. jún 2018

@kicilanka ja som praveže nedokladal nic len žiadosť na OB to bolo všetko .... A už mám vyhlásený konkurz

marusia12
28. jún 2018

@kicilanka No... tá nellydick tu občas drísta neskutočné perly. Normálne by som povedala, že je tu nasadená 😀 Lebo čo tu poslednou dobou radí je neskutočné. 😀
Čo sa týka výpisu exekúcií... odomňa ich napr. nechceli, lebo v CPP si to vytiahnú sami. Už v CPP nevedia, ako by to ovciam skomplikovali, tak si začali vymýšľať blbosti.
Rovnako tak ma prekvapuje, že do bankrotu spadnú aj neoprávnené exekúcie... ale to bude asi sranda pre Brusel, až na to raz príde 😀 Nehovoriac o iných podvodoch, ktoré sa v bankrotoch dejú.

marusia12
28. jún 2018

@borko88 to si pozrite vo Vestníku, tu Vám nikto nič konkrétne k Vášmu menu nepovie.

nellydick
28. jún 2018

@marusia12 ako vždy - útoky, urážky, paranoja a nič k veci😀

nellydick
28. jún 2018

@kicilanka je pravda že od novej úpravy OB (marec 2017) sa prax CPP zmenila v niektorých veciach. To neznamená že doteraz ste radili zle, práve naopak,vychádzali ste zo skúseností ktoré máte a mnohým ste pomohli a poradili. Avšak všetko sa vyvíja a aj prax OB sa mení a určite sa ešte meniť bude. Ja mám info priamo z CPP takže nezavádzam a neklamem. Nemám na to dôvod. A nie som ani "nasadená" ako si to niekto myslí 😂Snažím sa pomôcť a to je tak všetko.

marusia12
28. jún 2018

@nellydick aké útoky? Veď vy sa mi tu nevyjadrujete k ničomu lebo dobre viete, že aj samotné CPP má maslo na hlave. Tak ako je to s tými neoprávnenými exekúciami????

kicilanka
28. jún 2018

@hellgamer
@marusia12
stále som tu písala, že sa treba konkrétne na CPP pýtať, kam sa ide podať žiadosť, lebo čo CPP, to iný postup...
- ja už mám všetko ukončené, musela som predkladať 1 originál exekúcie...
- na iných CPP museli predložiť zoznam svojich všetkých exekúcii zo súdu, napriek tomu, že boli v registri (na niektorom súde platili za to poplatok a čakali niekoľko dní na vydanie, inde dostali na počkanie a bez poplatku)
- boli tu aj takí, čo museli predložiť zoznam, lebo neboli v registri napriek tomu, že mali viacero exekúcií

je tu veľmi veľa rôznych skúseností a väčšina ľudí je to cez novelizovaný OB, nájde sa tu aktuálne cca zo 5 diskutujúcich podľa starého (pred novelizáciou) zákona o OB

@nellydick - ja som šla cez novelizovaný OB 😉

Preto opakujem dookola - treba sa na to konkrétne pýtať na danom CPP, nedať sa odbiť, lebo "kto sa hanbí, má prázdne gamby" a potom sa dotazuje tu, kde sú rôzne skúsenosti....ak neviete - volajte im - rátajte s tým že sa 100x nedovoláte, lebo nikto nedvihne, ale 101x vám dvihnú a popýtajte sa všetko, čo Vám nie je jasné...alebo tam choďte opakovane a pýtajte sa....na tom tam predsa tí zamestnanci sú (!!!!)

Netreba sa hanbiť za to, v akej situácii ste, mnohí od Vás sú ešte v horšej...stalo sa a už sa neodstane, ale máte šancu sa pohnúť napriek tomu ďalej...veľmi veľa diskutujúcich je tu cez pôžičky nebankoviek a úvery v bankách - tu sa treba poučiť do budúcnosti a vyhnúť sa opakovaniu chybnej situácie...
Ostatný (ako aj ja) čo sme sa dostali do problémov mimo územia pôžičiek a úverov - aj tu sa dá poučiť a urobiť všetko preto, aby ste už nikdy nemuseli riešiť dlhy do ktorých Vás dostal niekto iný....

To je všetko čo som ešte chcela na záver povedať 🙂

timka1978
28. jún 2018

@kicilanka ja som musel doniesť výpis exekúcii zo súdu a urobili mi ho na počkanie za cca 10 min,dal som im len občiansky a nič som neplatil,všade je to asi inak

111eby
28. jún 2018

Dobrý deň je tu niekto kto poziadal o osobný bankrot a vlastni nejaku mensiu cast majetku a nechceli prist on ze to maju aby mali kde byvat ci im to spravca predal dakujem

marusia12
28. jún 2018

@kicilanka Hlavne si treba priznať, že na súdoch je BORDEL a z toho vyplýva aj ten chaos v CPP.

Od nellydick sa odpovede asi nedočkám 😀

nellydick
28. jún 2018

@marusia12 akú odpoveď očakávate? Nepostrehla som otázku.

marusia12
28. jún 2018

@nellydick Ako je to s tými neoprávnenými exekúciami, zahrnutými do bankrotov????

nellydick
28. jún 2018

@marusia12 ktoré sú neopravnene exekucie ? Každá exekúcia na ktorú dal súd exekútorovi poverenie, je v zmysle zákona oprávnená. Takže neviem ktoré exekucie myslíte. Bez poverenia súdu exekútor nemôže vykonávať exekúciu.

marusia12
28. jún 2018

@nellydick 😀 aha... takže tak.

mishellka111
29. jún 2018

Ahojte. Je tu niekto kto spadá pod CPP Trenčín? Priateľ dostal 29.3. info o zastupovaní,čiže dnes je to presne 3 mesiace od prijatia tohto oznámenia a stále sa vo vestníku nenachádza a pri jeho šťastí som už nervózna že kedy sa toho tak asi dočkáme.... má niekto skúsenosť s čakacou dobou TN? Ďakujem za info 🙏😉

marusia12
29. jún 2018

@mishellka111 ešte tak dva mesiace bude čakať... minimálne

nellydick
29. jún 2018

@mishellka111 Trenčín má najdlhšie čakacie doby, cca 5 mesiacov od právoplatnosti rozhodnutia CPP.

kaja30
29. jún 2018

@nellydick 5 mesiacov v Trenčíne fuu to koľko bude čakať ak ho budú zastupovať môj muž , keď len na konzultáciu do Ba čakal pol roka :-/ riadne čakačky

mishellka111
29. jún 2018

Moc ste ma nepotešili ale aj tak veľmi pekne ďakujem za odpovede..😏

janka456janka
29. jún 2018

@mishellka111
ja som riešila OB v CPP Trencin este minulý rok. podávala som žiadosť do CPP Tn v apríli, v máji mi prišlo,ze má budú zastupovať a oddlžena som bola v Decembri. teraz majú toho ešte oveľa viacej tak sa ešte asi nacakáte pokiaľ súd rozhodne

miamia04
30. jún 2018

@bebemaly nie je to pravda nepoctivý zámer je myslené dedičstvo,výhra,dar vačšej hodnoty z obdobia spred 3 alebo 5 rokov pred podaním konkurzu, a ty by si tento majetok prípadne zatajila,alebo počas trvania konkurzu-by si to neoznámila správcovi a neponukla polovicu na úhradu veritelov počas konkurzu. Po ukončení konkurzu všetky učinky začatia konkurzu zanikajú. Tých 6rokov je na to, že ak by si také niečo zatajila v sledovanom období pred konkurzom alebo počas neho, a veritelia na to prídu tak majú 6 rokov na to aby ti dokázali nepoctivý zámer-pred podaním a počas trvania konkurzu. Je to v Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii podrobne rozpísané.

larinka7
30. jún 2018

Pri osobnom bankrote sa spenažuje majetok ktrory vlastnite ku dnu vyhlasenia bankrotu,konkurz a reštruktualizacia je veľky bankrot,tam sa spenažuju veci aj počas konkurzu.A to ked niekto zdedi štrvtku bytu,a sam zatial nemal kde byvat,tak tu štvtrtku ma ponuknut na byvanie povedzme piatim veritelom,alebo ako je to myslene?Vatšinovy dedič nama financie na vyplatenie tej štvrtky,napr,plati hypoteku za zhodnotenie a prerabku toto bytu...ved by to aj odporovalo dobrym mravom,žiadat od neho niečo....Ake je riešenie,prosim?

nellydick
1. júl 2018

@larinka7 ak je dlžník spoluvlastníkom bytu a ide do konkurzu a tento podiel si chce ponechať, pretoze tam chce bývať, uplatní si naň nepostihnutelnu hodnotu obydlia. Ak je podiel drahší ako 10.000 eur, môže tento podiel vykúpiť jeho blízka odoba.

alenortep_llen
2. júl 2018

Povolením oddlženia sa začína trojročné skúšobné obdobie, počas ktorého ste povinný každoročne uhradiť prostriedky v sume určenej súdom, najviac však vo výške 70 % Vášho celkového čistého príjmu za uplynulý skúšobný rok. Tieto prostriedky správca pomerne rozdelí Vašim veriteľom. Ľudkovia toto som teraz nasla to je aj v tomto novom bankrote tak? :-/.. Lebo o tom nikto nic nevravel... A ešte sa chcem spýtať po konkurze vas njak kontroluju? Ucet a tak? Mate vyplaty posielane normálne na ucet na vase meno? Ďakujem za odpoveď

nellydick
2. júl 2018

@alenortep_llen píšete mylné informácie. Toto platilo v prípade oddlženia FO pred 1.3.2017, nie teraz.

tana2403
2. júl 2018

ahojte, potrebovala by som poradiť. Prešla som si takmer celú diskusiu a nenašla som odpoveď. Je tu niekto kto riešil osobný bankrot a mal byt (dom) na hypotéku? Mala by som niekoľko otázok. ďakujem.

osobny_pravnik
Odpoveď bola odstránená
nellydick
3. júl 2018

@osobny_pravnik prečo by mali ľudia kontaktovať vás a platiť vám za služby keď v CPP to majú zadarmo a hlavne dostanú správne rady. Aj tak vy nemôžete podať návrh na OB pretože to môže urobiť len CPP.