Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nellydick AD1: radím na tomto portáli zdarma, AD2: mojou úlohou je pomôcť ľuďom s vypísaním tlačív, aby zbytočne nečakali na objednanie v CPP, nič viac, nič menej. Priznajme si, že viac ako polovica ľudí tlačivo vypíše nesprávne, prípadne ho vypísať ani nevie
@osobny_pravnik neviem ako chcete pomôcť ľuďom na tomto portáli zdarma pri vypĺňaní tlačív, keďže je pri tom nevyhnutný osobný kontakt a nahliadnutie do písomnosti.
Jednoducho už viacerím som pomáhala na diaľku a bolo všetko v poriadku. Hlavné je že s nich neťahám peniaze ktorých majú málo.
@marusia12 ja aspoň rozumiem tomu čo píšem. 😀 Ale vy zase len urážate a nič múdre nepíšete. Neviem komu ste niečo konkrétne poradili bez toho aby ste ho najprv neurazili a potom mu napísali nech si prečíta všetko dozadu čo sa tu písalo. Úžasná rada nad zlato 😂😂😂 Ale aspoň je z vás sranda ako sa zbytočne rozčuľujete 😁😁
Otázka pre tých, čo vedia... ako platí oddĺženie vtedy, ak má niekto zadĺžené s.r.o. v ČR? Prípadne ak niekto vlastní hypotéku napr. v Rakúsku a u nás chce podať o oddĺženie?
Má tu niekto skúsenosť s exekúčnou blokáciou účtu, ak je ÚČET vedený MIMO SK??
Potrebujem zistiť konkrétne skúsenosti, či teda exekútor vie zablokovať účet vedený mimo SK...
Ďalšia otázka, ak má občan trvalý pobyt a nezdržiava sa na ňom a pritom má uvedený na matrike PRECHODNY POBYT - zistuje si exekútor aj tento prechodný?
Ďakujem za relevantné odpovede 🙂
@kicilanka exekútor vie zablokovať účet mimo SR len ak je vydaný európsky exekučný titul alebo keď sa veriteľ obráti priamo na českého exekútora.
Pre exekutora je hlavný trvalý pobyt povinného, ten zisťuje cez Register obyvateľov SR. Ak má register informáciu o prechodnom pobyte, uvedie aj tú. V opačnom prípade to exekútor neskúma musel by totiž kontaktovať každú obec.
@nellydick ďakujem, tak som to vedela aj ja z predchadzajucej praxe, len som si nebola ista ci sa to nepomenilo...a nechcen podať zavadzajuce info....
Pred rokmi exekútor dostal len TP z registra....toto som mala na starosti ja práve....
@marusia12 tiež som poradila, že teda v tomto pripade aby radšej sam pan informoval exe o prechodnom pobyte 😉
Dobry den, dnes mi dosiel papier s centra, ze ma budu zastupovat.Chcem sa spytat , kedy asi budem priblizne v obchodnom vestniku, az po kontaktovani spravcom alebo sa moze stat, ze spravca ma nebude vobec kontaktovat? Mate stym skusenosti? Dakujem za odpoved ☺
@majuska222 Ťažko povedať koľko to trvá.Ja už čakám 3mesiace od zastúpenia a stále nič.Majú toho veľa.Treba vydržať.😉
@lui22 spravca ma moze kontaktovat aj nemusi?
@majuska222 Áno je to možné...Aspoň tu na fóre boli také skúsenosti a vyjadrenia.😉
@lui22 tak uz len cakat 😊
@majuska222 záleží od toho pod ktoré CPP patríte. Môže to trvať od 2 týždňov do cca 5 mesiacov.
@nellydick patrim pod KE 😕
@majuska222 ak budete mať doklady v poriadku, cele to bude trvať 2 mesiace
@marusia12 napísala som ti odpoveď, ale napísali ti už potom nižšie fundované odpovede, ja som písala len domnienku 😉, takže som to vymazala....
nemala som o tom info doteraz 🙂
@nellydick ďakujem za info...dobre vedieť 🙂
...neviem si síce dosť dobre predstaviť, ako to ekonomky v tých štátoch zlikvidujú, kedže na SK kde už tie OB bežia nevedia mnohokrát čo s tým... ale našťastie to nie je môj problém 😉
@nellydick ten spravca ma bude kontaktovat iba telefonicky,alebo sa bude chciet stretnut osobne?

https://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadet...