icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

osobny_pravnik
4. júl 2018

@nellydick AD1: radím na tomto portáli zdarma, AD2: mojou úlohou je pomôcť ľuďom s vypísaním tlačív, aby zbytočne nečakali na objednanie v CPP, nič viac, nič menej. Priznajme si, že viac ako polovica ľudí tlačivo vypíše nesprávne, prípadne ho vypísať ani nevie

kaja30
5. júl 2018

@nellydick presne. Minule to dávali aj na Ta3 že ľudia takto zbytočne prichádzajú o ďalšie peniaze , tým že takto platia ďalším či už akože oddlžovacím spoločnostiam alebo podobne, plus ďalšie peniaze platia CPP ktoré ich bude zastupovať tak či tak

nellydick
5. júl 2018

@osobny_pravnik neviem ako chcete pomôcť ľuďom na tomto portáli zdarma pri vypĺňaní tlačív, keďže je pri tom nevyhnutný osobný kontakt a nahliadnutie do písomnosti.

babetka33
6. júl 2018

Jednoducho už viacerím som pomáhala na diaľku a bolo všetko v poriadku. Hlavné je že s nich neťahám peniaze ktorých majú málo.

marusia12
6. júl 2018

@nellydick osobné nahliadnutie do pisomnosti????? 😀 Do akých písomností? Zas meliete z cesty....

nellydick
6. júl 2018

@marusia12 ja aspoň rozumiem tomu čo píšem. 😀 Ale vy zase len urážate a nič múdre nepíšete. Neviem komu ste niečo konkrétne poradili bez toho aby ste ho najprv neurazili a potom mu napísali nech si prečíta všetko dozadu čo sa tu písalo. Úžasná rada nad zlato 😂😂😂 Ale aspoň je z vás sranda ako sa zbytočne rozčuľujete 😁😁

marusia12
6. júl 2018

@nellydick Nuž... ale to čo dostanú odomňa je pravda... kdežto od Vás sem prúdia blbosti. Zbytočne tu pre ľudí vytvárate z bankrotu strašiaka. Inak si tie vaše klamstvá neviem vysvetliť.

marusia12
7. júl 2018

@nellydick Vy totiž nikdy na moje otázky neodpoviete... čím to bude?

marusia12
7. júl 2018

Otázka pre tých, čo vedia... ako platí oddĺženie vtedy, ak má niekto zadĺžené s.r.o. v ČR? Prípadne ak niekto vlastní hypotéku napr. v Rakúsku a u nás chce podať o oddĺženie?

kicilanka
7. júl 2018

Má tu niekto skúsenosť s exekúčnou blokáciou účtu, ak je ÚČET vedený MIMO SK??
Potrebujem zistiť konkrétne skúsenosti, či teda exekútor vie zablokovať účet vedený mimo SK...

Ďalšia otázka, ak má občan trvalý pobyt a nezdržiava sa na ňom a pritom má uvedený na matrike PRECHODNY POBYT - zistuje si exekútor aj tento prechodný?

Ďakujem za relevantné odpovede 🙂

marusia12
8. júl 2018

@kicilanka slovenské exekúcie nemajú dosah na Čr. Už sme to tu nedávno mali, že nedokáže v zahraničí ani blokovať výplatu.

Exekútora zaujíma akýkoľvek pobyt... pri návale ich práve ale samostatne nepátra, kde dlžník býva. Jedine, ak mu to niekto oznámi.

nellydick
8. júl 2018

@kicilanka exekútor vie zablokovať účet mimo SR len ak je vydaný európsky exekučný titul alebo keď sa veriteľ obráti priamo na českého exekútora.

Pre exekutora je hlavný trvalý pobyt povinného, ten zisťuje cez Register obyvateľov SR. Ak má register informáciu o prechodnom pobyte, uvedie aj tú. V opačnom prípade to exekútor neskúma musel by totiž kontaktovať každú obec.

kicilanka
8. júl 2018

@nellydick ďakujem, tak som to vedela aj ja z predchadzajucej praxe, len som si nebola ista ci sa to nepomenilo...a nechcen podať zavadzajuce info....
Pred rokmi exekútor dostal len TP z registra....toto som mala na starosti ja práve....

@marusia12 tiež som poradila, že teda v tomto pripade aby radšej sam pan informoval exe o prechodnom pobyte 😉

marusia12
8. júl 2018

@kicilanka takže som v podstate odpovedala správne. 😀

marusia12
9. júl 2018

@kicilanka a nevieš, ako je to s tými exekúciami v zahraničí? Bankrot sa týka len dlhov na SR, alebo v celej EU... či ako to je?

kicilanka
Autor odpoveď zmazal
draik
9. júl 2018

@kicilanka
Nie je to žiaden dar občanom SR. V zmysle EU legislatívy má až na výnimky právomoc ohľadom konkurzu súd tej krajiny, kde má dlžník hlavné centrum záujmov. Rozhodnutie o začatí konkurzného konania spravidla má automaticky rovnaké účinky aj v ostatných štátoch.

majuska222
9. júl 2018

Dobry den, dnes mi dosiel papier s centra, ze ma budu zastupovat.Chcem sa spytat , kedy asi budem priblizne v obchodnom vestniku, az po kontaktovani spravcom alebo sa moze stat, ze spravca ma nebude vobec kontaktovat? Mate stym skusenosti? Dakujem za odpoved ☺

lui22
9. júl 2018

@majuska222 Ťažko povedať koľko to trvá.Ja už čakám 3mesiace od zastúpenia a stále nič.Majú toho veľa.Treba vydržať.😉

majuska222
9. júl 2018

@lui22 spravca ma moze kontaktovat aj nemusi?

lui22
9. júl 2018

@majuska222 Áno je to možné...Aspoň tu na fóre boli také skúsenosti a vyjadrenia.😉

majuska222
9. júl 2018

@lui22 tak uz len cakat 😊

lubaka
9. júl 2018

@marusia12 spravca ma povinnost informovat zahranicnych veritelov, ze bol vyhlaseny konkurz a tiez o sposobe prihlasenia pohladavok, takze aj tieto potom vstupuju riadne do konkurzu rovnako ako pohladavky slovenskych veritelov

nellydick
9. júl 2018

@kicilanka oddlženie sa vzťahuje aj na dlhy dlžníka v zahraničí. Správca kontaktuje aj zahraničných veriteľov. Preto ich dlžník musi uviesť v zozname veriteľov.

nellydick
9. júl 2018

@majuska222 záleží od toho pod ktoré CPP patríte. Môže to trvať od 2 týždňov do cca 5 mesiacov.

majuska222
9. júl 2018

@nellydick patrim pod KE 😕

nellydick
9. júl 2018

@majuska222 ak budete mať doklady v poriadku, cele to bude trvať 2 mesiace

kicilanka
9. júl 2018

@marusia12 napísala som ti odpoveď, ale napísali ti už potom nižšie fundované odpovede, ja som písala len domnienku 😉, takže som to vymazala....
nemala som o tom info doteraz 🙂

@nellydick ďakujem za info...dobre vedieť 🙂
...neviem si síce dosť dobre predstaviť, ako to ekonomky v tých štátoch zlikvidujú, kedže na SK kde už tie OB bežia nevedia mnohokrát čo s tým... ale našťastie to nie je môj problém 😉

majuska222
9. júl 2018

@nellydick ten spravca ma bude kontaktovat iba telefonicky,alebo sa bude chciet stretnut osobne?