Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nellydick dakujem za odpoved 😉
ahojte, ak sa niektory veritel NEPRIHLASI pocas konkurzu, ma narok pocas tych 6tich rokov podat o nepoctivy zamer, ci uz potom nie?
dakujem
DOBRY VECER LUDKOVIA JA SOM ODDLZENII A CHCEM SA SPYTAT ZE DOKEDY MI BUDU STRHAVAT ZRAZKY ZO MZDY TAM JE PISANE ZE SAMI ZASTAVIA VSETKY EXEKUCIE _?KOLKO TRVA POKIAL EXEKUTOR OBDRZI TO UZNESESENIE SUDU VIETE MI NIEKTO PORADIT PROSIM VAS
Mám jednu otázočku, bankrotovú... Konkurz úspešne vyhlásený, správca síce speňažuje majetok (podiel v s.r.o 100 😵 čo je v poriadku. Ale vynašiel sa tuším exekútor. Exekúciu začatú v roku 2007 ukončil súd na žiadosť exekútora. Ale ako dôvod exekútor neuviedol bankrot ale nevymožiteľnosť dlhu a dlhé časové obdobie. Rozdiel je v tom že si nárokuje odmenu exekúcie. V prvom prípade (bankrot) to platí oprávnený ale v tomto podľa súdu povinný a odvolať sa nedá. A čo s tím?
@moodrykonik trovy exekútora znáša aj v tomto prípade oprávnený, nie povinný
@nellydick Podľa toho rozsudku nie, ukladá povinnému uhradiť trovy exekúcie priznané súdom, kedže oprávnený sa svojho nároku v rámci predmetnej exekúcie domáhal oprávnene. par.197odst.1 ex.poriadku. O bankrote ani chýru trval od roku 2007 a až teraz exekútora osvietilo a podal žiadosť o zrušenie. Sudcovia by si mali overiť či dotyčný neprešiel bankrotom.
Vďaka za odpoveď ale na súde v RV je to tak...
@moodrykonik pozrite paragraf.. 203 odsek 2 exekučného poriadku - v prípade že dôjde k zastaveniu ex pre nevymožitelnost pohľadávky, trovy znáša oprávnený, tak isto ako keď je ex zastavená pre konkurz. Vo vašom prípade potom musel byť iny dôvod zastavenia ex.
@nellydick Návrh exekútora ukončiť exekúciu dôvod uplynutie času pohľadávku vymáhať (10 rokov), odvovodnenie súdu je zakon č.233/95 z.z. a pargrafu 58 odst.1 s návrhom alebo bez sa musí exekúcia zastaviť. A tak v zmysle ust.par.57 odst.1 pism. b) v spojitosti s ust. par. 58 odst. 1 ex. poriadku exekuciu sud zastavuje.
Dobry den kedy mi prestanu zrazat zo mzdy zrazky ked som presiel OS . kolko ma nato exekutor aby mi poslal do zamestania papier
@moodrykonik tak to je ten iný dôvod. Potom je to o.k.
@nellydick No ja si myslím že nie je, soc.poisťovňa postupovala spolu s exekútorom špekulatívne nakoľko 10 ročná doba uplynula pred rokom. A až po úspešnom bankrote sa spamätali a ako dôvod uviedli nie ten konkurz ale uplynutie lehoty.Prečo tak nespravili pred rokom? Ak bankrotom zanikajú dlhy alebo sú nevymožiteľné ako to že na to sudkyňa neprizerá, však ide o dlhy spred bankrotu ?
@moodrykonik to že som napísala že je to o.k. som myslela že ak došlo k zastaveniu ex podľa ustanovenia ktoré ste uviedli, tak trovy platí povinný. Nemyslela som že konali správne 😀. Využili zákon vo svoj prospech.
@borko88 a dalsia vec ked sud daa rozhodunie o sudu ze som oddlzeni a poslem to vsetkim exekutorom ten podnet azastavenie exekuciii ten papier tak exekutori potom maju cas ako to ze ked dostanu papiere od sudu tak maju cas maju tam neaky limit ci oni su paniii ja uz nerozumiem dokedy mi budu strhavat
@nellydick všetko chápem aj to že sa snažia s ľudmi aspoň tak vydrbať. asi nezostáva níč iné len zaplatiť ...
kolko ste cakali vi?ked vas odlizilina bankrote ?zrazky zo mzudy vam dokedy strhavali mate stim skusenosti niekto prosim vas?
@majuska222 poviete správcovi a ten to dodatočne pripíše
@dankagirl viete to naisto, ze to dodatocne pripise? Lebo inak ma porazi 😨
@borko88 účtovníčke v zamestnaní pošlite list aj s uznesením že ste oddĺžená a koná protizákonne a podáte na ňu trestné oznámenie za protizákonné obohacovanie. Riešilo sa tu už x krát!treba čítať diskusiu. Nečakal som nič ! V strede mesiaca som odovzdal uznesenie a ďalší mesiac bola celá výplata okrem výživného načo sa nevsťahuje o.bankrot.
Ahoj chcem sa spýtať...priatel si podal o OB zaniesli sme tam aj vyplnene tlačivá do CPP ale do kolonky osoby žijúce v spoločnej domácnosti neuviedol nikoho ale pritom spolu žijeme v jednom byte, mám tam prechodné bydlisko, je to problém?
@majuska222 ak CPP nepodalo ešte návrh na súd, určite to oznámte CPP a dopiste veriteľa do zoznamu veriteľov.
@majuska222 keď som bola s maminou u spravkyni tak jej tak spravila ,lebo mamina mala kartu z VÚB a zabudla ju napísať ...to je posledná možnosť dopísať dlh
@wapman zamestnávateľ nemá oprávnenie posudzovať či sa na exekúciu pre ktorú vykonáva zrážky zo mzdy vzťahuje oddlženie. Nedopusta sa ani trestného činu ani bezdôvodného obohatenia lebo tak robí na základe exekučného príkazu. Ak zamestnávateľ prestane vykonávať zrážky len na základe uznesenia o oddlzeni, ide do rizika že exekúcia nemusí byť zastavená a on nevykonal zrážky. Môže dostať pokutu.

@majuska222 kontaktovať vás spravca môže písomne alebo telefonicky, ale bude sa chcieť s vami stretnúť. Niektorým správcom stačí ak na jeho otázky odpoviete písomne. Väčšinou v tých prípadoch ak by ste mali správcu z iného mesta ako ste vy. Celé je to o tom akého správcu dostanete. Aj oni sú len ľudia a preto sú rôzni 😀