Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@wapman na základe exekučného príkazu. 😀 Je tam síce uvedený exekučný titul, ale len jeho názov - rozsudok, platobný rozkaz a pod. Určite nemá odkiaľ vedieť právny dôvod tohto exekučného titulu. A hlavne zamestnávateľ nemôže sám zastavovať exekúciu, môže tak urobiť len súd a pri "nových" exekúciách exekútor.
Dakujem za odpoved, skusim zajtra volat do CPP, dufam, ze to dopisu 😯
tak co mam robit? dokedy mi budu strhavat zrazky zomzdy mam im poslat to uznesenie
OBCHODNOM VESTNIKU MI TO NECHCE NAJST SOM SA TAM ZAREGRISTOVAL A NIC PISE CISLO ROCNIK VYDANIA ZADAVAM A NIC A DATUM NEVIEM AKY NA UZNESENI MAM 20.06.2018 NA ZADANEJ STRANE A CENTRA MI DOSLO 03.07.2018 TAK KTROY DATUM JAS SA TAM NEVIEM NAJST NIEJE TO PLATENE NAHODOU
Dovolím si napísať skúsenosť so správkyňou OB zo Žiliny. Zatiaľ ju nebudem menovať. Skúsenosť môžem nazvať jedným slovom "KATASTROFA". Tak sebavedomú, drzú, arogantnú a namyslenú osobu sme už dlho nestretli. Začalo to celé mailovou komunikáciou. Žiadny pozdrav, len samé bububu. To čo ma postretlo pri osobnom stretnutí, tak to som nečakala ani v zlom sne. Toľko nenávisti a hnevu z jednej právničky. Prvá facka hneď po príchode. Opäť žiadny pozdrav, len vypočúvanie. Ako ste prišli? Reku taxíkom, lebo je problém sa dostať sem, pretože MHD k vám nechodí. Prečo ste oblečená tak, ako ste oblečená? Aký parfum používate? Koľko stál? Kto vám ho kúpil? Máte "chlapa"? Kupuje vám dary? Máte mobil? Ja som neopatrne prikývla a ona mi ho jednoducho zhabala. Podotýkam, že mobil mal štyri roky, čiže hodnota cca 50€. Potom začali výčitky, že okrádam štát, že ako si to my všetci vlastne predstavujeme, že som si prišla s jednou kabelečkou, že kde sú papiere, ktoré mi poslala. A padla kosa na kameň. Ja som sa ohradila, že mi nič neprišlo, že medzi nami prebehla len mailová komunikácia. Pani Judr. však stále tvrdila, že ona to poslala a ja že si neplním povinnosti. Tak som sa, zasa neopatrne, opýtala na podací lístok, ktorý by mala mať, ak niečo posielala. V momente bol oheň na streche, že ja ju obviňujem z klamstva, že ona je právnička a ona dobre vie, čo môže a čo nie. Ja som v nemom úžase nestíhala vnímať. Potom mi napchala nejaké papiere do ruky, čo treba kade-tade dať potvrdiť a do protokolu mi napísala, že mám laxný prístup k riešeniu, nespolupracujem a iné bláboly. A perlička na záver v protokole, že ma musela opakovane vyzývať, aby som sa dostavila, pritom ona sama mi poslala mail, kde ma upozorňuje, že tu mesiac nebude a termín sa o túto dobu posúva. Tak už som bola radšej ticho a dnes som kontaktovala CPP, že či je možné zmeniť správcu. Možné to vraj je, len zhodou okolností, právnička ktorá to môže zariadiť, je na dovolenke. Rada by som touto cestou chcela dozvedieť o skúsenostiach tých, ktorí už majú stretnutia so správcami OB za sebou. Ďakujem
Všetko sa jej časom vráti,čo dá,to dostane
@dankagirl áno, už sa na tom priebežne pracuje, lenže kompetentná osoba je na dovolenke 🙂 Ja by som ani nenazvala pritlačením do kúta, ale vyslovene agresívnym prístupom. Detaily nebudem vyťahovať, ale bola som hlúpa, že som ten monológ nenahrala. Áno, monológ, pretože tá pani ma k slovu ani nepustila. Budúce stretnutie budem kompletne nahrávať
@thoregon som v nemom úžase,jednoznačne vymeniť správcu,nechápem ako mohla zobrať mobil,do konkurzu spadajú veci vyššej hodnoty,mne ostalo aj staršie auto,moj spravca povedal majetok vyšší 2000 eur,mobil z ruky by som nedal určite.ludia preboha veď nebuďte vyplašený,takéto veci správca nemôže.hlavne takto jednať
Ahojte pocas konkurzu sa moze otvorit ucet v banke ci nie? Dakujem
@nellydick presne mne bolo povedané že mám ísť s uznesením na súd a súd všetky exekucie zastaví následne mi budú všetky zrážky vrátené od dátumu právoplatnosti. nemusim cakat kym to poda exekutor to isté ak sa stane ze príde daka exekúcia aj po konkurze ísť na súd audio a ten exekúcie zastaví.
@nibiru veď presne to som písala.😀 Je potrebne podať návrh na súd na zastavenie exekúcie ktorého prílohou je uznesenie o oddlzeni. Niektorí sú totiž presvedčeni že zastaviť zrážky zo mzdy môže aj účtovníčka. Ale nie je to pravda. Ide do rizika že exekúcia nebude súdom zastavená (nemusí sa na ňu vzťahovať bankrot) a potom ma účtovníčka problém. Súd zastavuje exekucie po oddlzeni (pri nových exekúciách aj exekútor) nie zamestnávateľ.
@thoregon jednu skúsenosť čo sa týka mobilu mám. Správca z Košíc donútil známu za to že stratila mobil čo uviedla ako majetok keď žiadala o bankrot (hodnota asi 40€) zaplatiť pokutu 100 € lebo dá návrh na zrušenie konkurzu pre nepoctivý zámer. Dal jej nejaký príjmový lístok ale suma sa nikde pri speňažovaní majetku či rozdelení medzi veriteľov neuvádza. Konkurz ukončil pre nemajetnosť a stovečku si nechal. Minule mi jedna správkyňa povedala že však oni majú 500€ na všetko. To chápem, ale takto podvádzať a strašiť ľudí sa nemá. Držím palce
@nellydick no neviem či ste vy osobne prešli bankrotom ale ja áno a pišem tu osobné skúsenosti či so správcom,CPP,alebo účtovníčkou.Vy ste nikde nenapísala ,,ja som to mala takto a takto,, takže píšem reálne skúsenosti ako som tým prešiel a čo mi povedal správca.a ako som už spomínal ,zostalo mi všetko a napr.mobil by som mu ani nedal,potrebujem ho kvoli práci a deťom

@sway8 vždy viete doplniť v CPP údaje v žiadosti a prilohach pokiaľ nebol podaný návrh na súd. Žiadateľ má uviesť pravdivé údaje, takže pokiaľ bývate v spoločnej domácnosti na to tam uviesť. Nie kvôli súdu, ten ho oddlzi aj tak ale kvôli správcovi.