Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@timka1978 ja som bankrotom síce neprešla, ale poskytujem právnu pomoc ľuďom ktorí riešia osobný bankrot, takže nielen že poznám právne predpisy vo veci konkurzu ale poznám aj postup CPP a reálne skúsenosti ľudí ktorí tým prechádzaju alebo prešli, keďže som s nimi v kontakte aj po bankrote. Bez praktických skúseností a znalosti právnej problematiky by som ľuďom neradila. Ani neuznávam teóriu "Jedna baba povedala" 😀. Väčšina ľudí ktorí tu píšu majú síce reálnu skúsenosť, ale ja sa na to pozerám z globalnejsieho hľadiska a beriem do úvahy skúsenosti a prax väčšieho množstva ľudí 😀
@nellydick veď je , len to beriem z tej stránky že napr. my máme ísť na súd žiadať výpis exekúcií ak ich je viac, pričom si to vedia aj sami zistiť tak oni by mali spraviť niečo , že ak človeka oddlžia tak by tým pádom malo byť všetko ukončené a nie ako tu potom ešte niekto píše že mu strhavajú ďalej, alebo mu chodia ďalej exekúcie a podobne. Chápete čo tým chcem povedať ? Že napr. ak vám máte exekutora a chcete pôžičku tak im hned vyhodi že ste dlžník tak vam nedajú, čiže po oddlženi by tak mohlo vyskočiť aj exekutorom že dotyčný je oddlžený - ale to by som chcela už asi moc 😀
@kaja30 úplne vás chápem ale bohužiaľ je to nereálne. Exekútor má ale povinnosť sledovať obchodný vestník a zisťovať oddlzenych. Ale pri tom množstve spisov ktoré majú je to tiež nereálne. Preto je lepšie ak to dlžník oznámi exekútorovi sám a nebude čakať či si to exekútor zisti. Sumy ktoré sú zrazene dlžníkovi po konkurze mu exekútor vráti.
@nellydick aspoň že tak. Mňa dnes skoro položilo. Tak kamarát si podáva žiadosť na oddlženie - pohovor má už za sebou a teraz vyhodí na FB že idú na dovolenku smer Sardínia ! Do čerta toto je normálne ?! Ako chápem že sa nevie vymotať z dlhu, ale on si ide s rodinkou užívať ?!! Toto by si mali do kelu tiež zisťovať. Normálne som vytočená ako šrób ! :-/
Pekný večer. Chcela by som sa spýtať na Váš názor. Partner si podal osobný bankrot ak aj všetko bude podla plánov a oddlžia ho mám dilemu.... Chcem si zobrať hypotéku na stavbu domu... Nepotrebujem ručitela a nepotrebujem ani spoludlznika proste hypo bude len moja... chcela by som vsak vediet ci moze byt problem keby sme sa s priatelom vzali este pred tym ako si vezmem hypoteku alebo resp.ci moze byt nejaky problem ak by sme sa vzali hned ako ho oddzlia... mate nejake skusenosti? Poraddte uz budeme spolu 10rokov ale cakame az nato kym bud on s tymto ok a teraz ked sa nam naskytla takato moznost tak by som nerada riskovala ze nieco mojou tuzbou byt vydata pokazim Alebo myslite ze mi zostava zas len cakat?...
Dakujem za vase odpovede...
@mishellka111 vaša hypotéka nemá nič spoločné s oddlzenim vášho priateľa. Jemu by už pravdepodobne úver nedali, ale s vami to nemá súvis. Aj keď sa zoberiete, úver bude len váš pretože ste ho zobrali pred manželstvom.
@mishellka111 Teraz som si všimla že hypotéku si chcete zobrať po uzavretí manželstvaa. To ale neodporúčam, pretože spoludlznikom je aj manžel. Ak by ste brali hypotéku na kúpu spoločnej nehnuteľnosti, tak by ste ju mali v bezpodielovom spoluvlastníctve. A manžel by tak nadobudol nehnuteľnosť po konkurze a musel by to oznámiť veriteľom. Proste mohli by nastať zbytočné komplikácie.
@nellydick dakujem za reakciu... Presne to som mala na mysli ze by som bola nerada keby to malo mat suvis s nim a chceli do toho zatiahnut moju hypo... takze predsa najskor poriesit peniaze az potom sa vziat. Aj som myslela ze treba este skusat moju trpezlivosttroska dlhsie🤔😟 Snad nebude ta stavba teda trvat dalsie 3roky...😊 Este raz dakujem za info
dobrý deň všetkým,,chcem sa len opýtať na vaše skúsenosti,,nikde som to zatiaľ nenašla,,,čo sa týka oddlženia OB tak ja som to pochopila ako úplné oddĺženie,ale sociálna poisťovňa vraj nezmaže dlh,,vraj jej treba všetko doplatiť,lebo inak nedajú dôchodok a dlh sa stále zobrazuje aj na ich stránke,,,tak ako to potom v skutočnosti je???
@mojko315 ja som síce laik, ale tak osobný bankrot znamená, že dlhy sa stanú nevymahatelnymi, ale nie že sa zmazu tak akoby ani neexistovali. Čo je na tom nepochopiteľné? Tie roky, čo ste neodvadzali do poisťovne odvody sa vám skrátka nezarataju do dôchodku. Bolo by fér ak niekto celý život neodvadza nič a dostane dôchodok rovnako ako ten čo odvádza?
Chcem sa spýtať doslo mi zo súdu rozhodnutie ohľadne konkurzu (bankrotu) môžem si spustiť už nový účet alebo ho budem mať stále zablokovaný a dokedy mi budú sťahovať z platu
Ďakujem
Ahojte chcem sa spýtať či rieši teraz niekto bankrot cez cpp Bratislava?
Ako dlho to aktuálne trvá v CPP v Bratislave kým podajú návrh na súd?
Ďakujem za aktuálne informácie
Mám jednu otázku - známa tiež podáva OB a keďže má toho viacej bola si vyžiadať na súde zoznam exekúcií - začali jej asi pred 4. mesiacmi vyvolávať z nebankovky (vraj ten dlh tam má už skoro 10rokov!) neviem už presne z ktorej , ale zistila že tá nebankovka na exekúcii nie je !!!. Papiere jej žiadne nechce tá nebankovka poslať, ona vie že niečo brala ale zmluva čo od nich má, sa už nedá prečítať, nakoľko vybledla a nie je čitateľná. Otázka znie :má do tých papierov napísať aj tú nebankovku, hoci exekúcia na to nie je ? Dlh tam vraj mala necelých 300€ , ale po tých rokoch jej to tam vraj s úrokom narastlo a teraz chcú od nej cca 11 000€ !!! Je to normálne, že toľko mlčali a teraz chcú také peniaze?? To naozaj toto vláda dovolí ?!!
@dankagirl Ahoj a odkiaľ vieš že 5 mesiacov,ja mám rozhodnutie od 12.6 a som dúfala že tak v septembri by som to mohla mať za sebou.
@pablito555 konkretny pripad z BA - pravoplatnost rozhodnutia 22.3., vyhlasenie konkurzu 16.7.
@miamia04
kamoš mal podane v Ba a od febrauara rozhodnutie o zastupovaní cpp 28.6 .2018podaneb na sud a 18.7 odlzeny
@pablito555 vy môžete očakávať až niekedy v novembri skôr nie
@kaja30 do zoznamu veriteľov treba uviesť všetkých komu dlžník dlží. Nemusí sa dlh vymáhať v exekúcii. Hlavne je potrebné uviesť všetkých veriteľov fyzické osoby - známych, rodinu a podobne. Od koho si dlžník požičal. V opačnom prípade ak by neuviedol FO a vedel o svojom dlhu, išlo by o nepoctivy zámer dlžníka a konkurz by mu mohol byť zrušený.
Neviete niekto je aj CPP v Trnave? Dik

Ja nechapem len jednu vec ako to čítam : treba priniesť vypísané všetky exekúcie - po vyžidaní si ich na súde dostanete vlastne aj mená exekútorov na danú exekúcia - tak prečo do čerta ak niekoho oddlžia tak prečo to nepošlú hneď aj tým exekútorom aby ďalej nič nestrhávali, alebo aby sme my nemuseli ešte po uspešnom bankrote oboznamovať exekútorov či účtovníčky a podobne. ... Nie?