icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

mawka
16. júl 2017

@nifido my sme pri rozvode bsm neriesili, nemali sme majetok ziadny. nam bsm zaniklo tym padom automaticky 3 roky po rozvode. cize teraz su dlhy 50/50 s vynimkou tych, ktore ma kazdy sam na seba/za seba. ako napriklad socialka, zdravka, to je pochopitelne.

nifido
16. júl 2017

@10081987 presne treba to mat potvrdene to rozdelenie dlhov preto som sa pytala mawky ze ako to rozdelili ..... mne kazali pisat rucitela spoludlznika ptesne to som zistovala nakolko mi je sesyra rucitel a pravnik v cpp mi povedal ze to prejde na nu musim ju tam uviest pretoze vlastne jej dlzim tie peniaze aby to nemohla napadnut a ze si ma aj ona vyhlasit konkurz a mas pisat vsetkych komu dlzis aj osoby

draik
16. júl 2017

@mawka
Dlžník a spoludlžník sú zaviazaní spoločne a nerozdielne, veriteľ teda môže požadovať celé plnenie (celý dlh) od hociktorého z nich. Dohoda dlžníkov o vyporiadaní resp. zákonný postup vyporiadania majetku pôvodne v BSM na tom nič nemení.

mawka
16. júl 2017

@nifido baby, ja ked som chcela potom dlhy rozdelit, notarka aj pravnicka mi hovorili, ze to je uz zbytocne, lebo nam zaniklo bsm a tym padom je vsetko na polovicu ci majetok ci dlhy, ze uz to netreba riesit. do bsm spadaju aj dlhy. tak som z toho teraz blba. inak ja nechapem, preco aj ex nejde do brankrotu kks. sak som aj kukala, ci nezbankrotoval aj on a nic.

nifido
16. júl 2017

@mawka
no ved si to predpokladam zistovala nam bsm riesil spravca nakolko sme manzelia v podstate spisal len ze nemame majetok spolocny atd atd dlhy boli pred manzelstvom manzelove cize sme podpisali a hotovo

mawka
16. júl 2017

@nifido skusim s ex hodit rec nech do toho ide aj on.. lebo aby este neboli nejake obstrukcie kvoli tomu.

@draik dakujem 🙂

nifido
16. júl 2017

@mawka no neviem ako si dlhy uviedla ale ja na tvojom mieste tam napisem vsetko v ktorych by som figurovala ci ako dlznik alebo spoludlznik nakolko co je 50 na 50 kto ti to potvrdi atd to je blbost podla mna ..... tak ako ti napisal draik neviem ske mas dlhy ale ja by som uviedla vsetkoooo

mawka
16. júl 2017

@nifido no ved vsetko som uviedla uplne. aj spolocne

nifido
16. júl 2017

@mawka no tak potom dobre tam kde bol rucitel.spoludlznik alebo on hlavny a ty spoludlznik tak prejde nanho o tom sme vlastne zacali co sa pytala gretula 😊😊😊😊

lienocka85
17. júl 2017

Ahojte ľudia.chcem sa spýtať ako je to s tým oddlzenim keď napríklad mám už splátkový kalendár od inkasných spoločnosti alebo nezvládnem to splácať podám návrh na oddlženie a čakám ako rozhodne súd. Keďže majetok nemám len auto napísané na seba a zárobok nie je bohvie čo.trvaly pobyt mám u svokrovcov ale nebývam tam.mozu sa dotknúť ich alebo majetku rodičov? Kto môžte poraďte mi kľudne aj do správy.dakujem

janka456janka
17. júl 2017

Tak konecne mi dnes prislo z CPP vyjadrenie,ze ma budu zastupovat

deniska08
Autor odpoveď zmazal
marusia12
17. júl 2017

@lienocka85 splácaš nebankovku?

maminenka12
17. júl 2017

@deniska08 ak si oddlzenie konkurzom tak len tych 500 eur

deniska08
17. júl 2017

@maminenka12 Dakujem...Cize to ked ma majetok..Ale on nema nic ☹

nifido
17. júl 2017

@deniska08 nemusis mat majetok

deniska08
Autor odpoveď zmazal
nifido
17. júl 2017

@deniska08 do konkurzu ide clovek ktorý nemá majetok alebo minimalny splaca sa len centru 500e po mes. splatkach cpp poda navrh sud uznesenim rozhoduje o oddlzeni splatkovy je vyhodny pre ludi co si chcu ponechat cas majetku vgedy splacaju 3 roky urcitu sumu on sk nema majetok len to auto tak iste konkurzom to mu aj v cpp povedia vsetko musi ist cez nich najlepsie tam ist cakacie doby su uz dlhsie

slada69
17. júl 2017

@lienocka85 v prvom rade musis mat aspon jednu exekuciu, potom cpp spise navrh na sud, ak ta sud zbavi dlhov, ohlasi sa spravca spise tvoj hnutelny aj nehnutelny majetok, ktory preda, na majetok rodicov, alebo inych pribuznych sa nebude pytat to ho nezaoujima jedna sa ciste iba o tvoj majetok

janka456janka
18. júl 2017

Babenky prosim Vas neviete ako dlho trva ked Vam CPP posle ze vas zastupuje a pokial to posle na sud

maminenka12
18. júl 2017

@janka456janka malo by to byt do mesiaca ,,mne to prisli presne o mesiac,respektive podpisovala som to tam presne o mesiac ma zavolali,,, a pitala som sa kedy pride rozhodnutie zo sudu tak mi povedali kedze je toho velmi vela tak mam pocitat tak dva dva a pol mesiaca

lienocka85
18. júl 2017

@marusia12 splácam aj nebankovky ano

lienocka85
18. júl 2017

@slada69
A keby náhodou prepisem auto napríklad na brata mozem mať s toho niečo aby som napríklad on neprišla alebo mi to už nebude umoznene

marusia12
18. júl 2017

@lienocka85 pri tých nebankovkách nesplácaj viac ako istinu, ale to už asi vieš... plus pozor na spoločnosť KRUG, tá posiela nové zmluvy, resp. sa tváriace, že splácaš ďalej staré veci, ale podsunú ti novú zmluvu s novými podmienkami a tak nemôžeš na súde uplatniť žalobu.

mawka
18. júl 2017

@maminenka12
@janka456janka

mne v ba hovorili, ze od odovzdania papierov 2-3 mesiace. ale napriklad rozhodnutie o zastupovani prislo po 3 tyzdnoch a hovorila mi pravnicka, ze sa snazia tie tazsie pripady riesit skor, resp. akutnejsie. tak neviem.

andi1976
18. júl 2017

ahojte, tiež rozmýšľam nad osobným bankrotom, presnejšie ani nividím iné východisko zo svojej neutešenej situácie ale zaujíma ma jedna podstatná vec a neviem či má niekto o tom nejaké info...v prípade že zvolím bankrot konkurzom a mám byt na hypo ktoré riadne splácam....ale to by som chcela aj naďalej, mám dve detská a som rozvedená, čo môzu zobrať v rámci konkurzu z nášho bytu v? ja mám iba 12 ročnú telku, a a 14 orčný počítač, ale ke´d mi zoberu aj to nebudm vedieť už kúpiť nové... neviem teda niekto náhodou či mi to môžu zobrať? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď....

loginexistuje
18. júl 2017

@andi1976 no mas aj byt kolko tam mas este hypo percenrualne z hodnoty bytu? Potom asi skor riesit splatkovy

nifido
18. júl 2017

@lienocka85 veritelia mozu napadnut za si sa zbavila majetku maju na to 6 rokov !!!!!!!!

bebemaly
19. júl 2017

dávam do pozornosti pre tých čo čakajú pozrieť stránku register úpadcov

marusia12
19. júl 2017

@andi1976 toto by aj mna zaujímalo. Ex má X exekucii ale má svoj byt....