icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
11. sep 2018

@vivi78 doporučene do vlastných rúk

nellydick
11. sep 2018

@111eby ak si na to uplatňujete nepostihnutelnu hodnotu obydlia a hodnota podielu je do 10.000 eur, tak to správca nebude predávať.

111eby
12. sep 2018

Dobrý den ked som to povedala pani co kontrolovala papiere povedala ze to netreba neviem ked to je rodicovsky dom aj ked som si zaskrkla ze si chcem ponechat nejaky majetok aj to zmazala to sa bude predavat

kika1441
12. sep 2018

@nellydick nahodou c.uctu nemate? myslim, ze je to Stratna pokladnica, a variabilny symbol je RC? vdaka

111eby
12. sep 2018

@nellydick
Dobrý den mne pani povedala co kontrolovala papiere ze to nie to je rodičovský dom tak teraz neviem prosim o radu

nellydick
12. sep 2018

@kika1441 číslo účtu vám napíšem zajtra, variabilný symbol je rodné číslo.

nellydick
12. sep 2018

@111eby kto je vlastníkom domu?

111eby
13. sep 2018

@nellydick
Vecsi podiel ma brat a ja s druhym bratom mame po 1/8 a matka ma dozivotne pravo

nellydick
13. sep 2018

@111eby bude sa predávať váš podiel ak pôjdete do konkurzu. Ak bude mať nižšiu hodnotu než 10.000 eur a vy si naň uplatníte nepostihnutelnu hodnotu obydlia, tak sa nebude predávať.

katkaba1
13. sep 2018

Ahojte, kamarátka čaká už len na ukončenie konkurzu. Keďže však správca je platca DPH, musí zaplatiť daň z 500€ - čiže 100€ navyše na účet správcu.

nifido
13. sep 2018

@katkaba1 blbost ja som nic navyse neplatila ani nikto koho poznam on je platca tak nech si zaplati za prijem svoju dan tiez ti vyplatu zdania nie? A 500 e dostal od centra nie prijamo od nej nech si ziada od nich ona splaca len centru 500 e nikomu nic ine

suzitok
13. sep 2018

@katkaba1
@nifido odomna spravca pytal poplatok, aj som uhradila na jeho ucet jednorazovo 20,-€ a mimo to tych 500€ po 14,-€ mesacne

nifido
13. sep 2018

@suzitok a zaco ten poplatok bol? On od teba nema zobrat nic moze len spenazit majetok!!!!!!! Vsetko ostatne naklady atd ma z tych 500e ktore dalo cpp a vy ich splacate cpp!!!!

suzitok
13. sep 2018

@nifido vraj ma spravca narok na sumu, ktoru mas prave "v penazenke" ..no ja som chytala stresy, lebo akurat som vybrala z bankomatu rodicovsky prispevok, cize som mala pri sebe vyse 200€, bala som sa, ze mi to budu chciet vziat....odovodnili to tym, ze je to jednorzaova odmena spravcovi za zastupovanie na cele obdobie a nepriamo naznacili, ze 20-25-30€..tak som poslala 20,-€ ..este mi urcili lehotu, ze 14dni...pan predomnou tiez vysiel stym von, ze 20€ ide platit..

dankagirl
13. sep 2018

@katkaba1 nikomu nič neplatiť okrem 500€ cpp nikoho nezaujíma že správca je platcom DPH okamžite kontaktujte cpp a žiadajte o zmenu správcu

nifido
13. sep 2018

@suzitok ja by som nedala nema na to narok

dankagirl
13. sep 2018

@suzitok bože môj ľudia kedy pochopíte ,že správcovi nemáte nič platiť ani cent ..je to nepravnene obohatenie sa ..so zákona platíte len 500€ cpp

dankagirl
13. sep 2018

@suzitok neplatiť ani korunu

suzitok
13. sep 2018

@dankagirl tak teraz už čo stým? Veď pýtal od každého...

katkaba1
13. sep 2018

@dankagirl Povedala, že dostala riadnu faktúru od správcu a nejakú výzvu, v ktorej sa spravca odvolava na nejaky zákon, na zaklade ktoreho ma pravny narok na vymahanie dane v pripade, že spravca platitelom DPH je. Nie je to len, že jej bolo povedane. Je riadne vystavena FA a Vyzva na uhradu DPH na jej meno.

dankagirl
13. sep 2018

@suzitok nemá právo na to volajte do cpp a oznámte ,že správca vyberá nezákonne poplatky od každého odloženého

dankagirl
13. sep 2018

@katkaba1 všetko sa Da sfalšovať ...kontaktujte cpp pre overenie či môže alebo nemôže ...ale ja viem že nemôže

88888888888
13. sep 2018

Chcem sa opytat ako to je s autom ktoreho som majitel ale je docasne odhlasene ale pred 7 rokmi som ho dal do srotu...takze auto nemam ale napisane je stale na mna..auto 35 rocne cca 100 euro hodnota bola..otazka ci mozem poziadat o osobny bankrot???

katkaba1
13. sep 2018

@dankagirl Ale ako by sfalšoval odvolavku na znenie zákona? Poviem jej aby zavolala do CPP, každopadne ak by jej zmenili spravcu cele by sa to znova naťahovalo, znova by musela isť asi za novym spravcom na stretnutie a z prace to nema take jednoduche zobrať si dovolenku. Tak uvidime čo jej povedia..

nifido
13. sep 2018

@katkaba1 precitala si si tu odvolavku ? Podla akeho paragrafu je?

88888888888
Autor odpoveď zmazal
katkaba1
13. sep 2018

@nifido Necitala som to, neviem aky zakon tam uvadza spravca. Zajtra mi to prepošle a pozriem to

lubaka
13. sep 2018

@katkaba1 tiez by ma zaujimalo na ktory paragraf sa odvolal....urcite neplatit, nema na to narok.

lubaka
13. sep 2018

@suzitok co mate v penazenke v den ked sa stretavate so spravcom, co je urcite po datume vyhlasenia konkurzu nema koho co zaujimat lebo konkurzu podlieha majetok ku dnu vyhlasenia konkurzu....iba kebyze ste tam mali hotovost z predaja majetku podliehajuceho konkurzu. A ani ziadna odmena za zastupovanie sa mu urcite nema platit, jeho odmenu 500€ mu zaplati sud + ziska odmenu zo spenazenia podstaty ak nejaka je, ale to si strhne z vytazku, dlznik nic neplati priamo spravcovi

pablito555
14. sep 2018

@nellydick Dobrý deň,chcela by som sa opýtať.Dnes mi prišlo poštou uznesenie zo súdu o oddlžení a som aj v obchodnom vestníku.Doteraz som nemala nárok na plnú zdravotnú starostlivosť,že ako mám postupovať.Mam ísť na poisťovňu s tým uznesením?A ešte jedna vec,účtovníčka mi povedala,že asi mi bude musieť strhnúť ešte alikvotnu časť do dnešného dňa,keďže dnes som prevzala uznesenie,ale dátum rozhodnutia súdu je 4.9.,tak neviem má na to právo?