Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobrý den ked som to povedala pani co kontrolovala papiere povedala ze to netreba neviem ked to je rodicovsky dom aj ked som si zaskrkla ze si chcem ponechat nejaky majetok aj to zmazala to sa bude predavat
Ahojte, kamarátka čaká už len na ukončenie konkurzu. Keďže však správca je platca DPH, musí zaplatiť daň z 500€ - čiže 100€ navyše na účet správcu.
@nifido vraj ma spravca narok na sumu, ktoru mas prave "v penazenke" ..no ja som chytala stresy, lebo akurat som vybrala z bankomatu rodicovsky prispevok, cize som mala pri sebe vyse 200€, bala som sa, ze mi to budu chciet vziat....odovodnili to tym, ze je to jednorzaova odmena spravcovi za zastupovanie na cele obdobie a nepriamo naznacili, ze 20-25-30€..tak som poslala 20,-€ ..este mi urcili lehotu, ze 14dni...pan predomnou tiez vysiel stym von, ze 20€ ide platit..
@dankagirl Povedala, že dostala riadnu faktúru od správcu a nejakú výzvu, v ktorej sa spravca odvolava na nejaky zákon, na zaklade ktoreho ma pravny narok na vymahanie dane v pripade, že spravca platitelom DPH je. Nie je to len, že jej bolo povedane. Je riadne vystavena FA a Vyzva na uhradu DPH na jej meno.
Chcem sa opytat ako to je s autom ktoreho som majitel ale je docasne odhlasene ale pred 7 rokmi som ho dal do srotu...takze auto nemam ale napisane je stale na mna..auto 35 rocne cca 100 euro hodnota bola..otazka ci mozem poziadat o osobny bankrot???
@dankagirl Ale ako by sfalšoval odvolavku na znenie zákona? Poviem jej aby zavolala do CPP, každopadne ak by jej zmenili spravcu cele by sa to znova naťahovalo, znova by musela isť asi za novym spravcom na stretnutie a z prace to nema take jednoduche zobrať si dovolenku. Tak uvidime čo jej povedia..
@suzitok co mate v penazenke v den ked sa stretavate so spravcom, co je urcite po datume vyhlasenia konkurzu nema koho co zaujimat lebo konkurzu podlieha majetok ku dnu vyhlasenia konkurzu....iba kebyze ste tam mali hotovost z predaja majetku podliehajuceho konkurzu. A ani ziadna odmena za zastupovanie sa mu urcite nema platit, jeho odmenu 500€ mu zaplati sud + ziska odmenu zo spenazenia podstaty ak nejaka je, ale to si strhne z vytazku, dlznik nic neplati priamo spravcovi
@nellydick Dobrý deň,chcela by som sa opýtať.Dnes mi prišlo poštou uznesenie zo súdu o oddlžení a som aj v obchodnom vestníku.Doteraz som nemala nárok na plnú zdravotnú starostlivosť,že ako mám postupovať.Mam ísť na poisťovňu s tým uznesením?A ešte jedna vec,účtovníčka mi povedala,že asi mi bude musieť strhnúť ešte alikvotnu časť do dnešného dňa,keďže dnes som prevzala uznesenie,ale dátum rozhodnutia súdu je 4.9.,tak neviem má na to právo?

@vivi78 doporučene do vlastných rúk