Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@3333333333 záleží ako sa k tomu postaví správca. Sú prípady keď pýta peniaze, niekedy to pochopí a spíše s vami nový zoznam majetku. Skúste mu to vysvetliť.
@venika58 Mne v piatok ráno priniesol poštár uznesenie,hneď som sa našla v obchodnom vestníku a naobed mi zavolal správca a dohodol stretnutie.
Prosim vas kedy to treba zacat splacat tych 14 eur mesacne? 24.augusta sme tam poslali papiere,ale nam este nic neposlali,ziadne vyrozumenie. Dakujem
Dobry den. Stretol sa uz niekto z vas s tym ze spravca nutil niekoho odovzdat mu mobil? Ide totiz o to, ze manzel bol dnes u spravcu, ten sa mu pokusal vziat mobil, z dovodu ze je to majetok a on ho preda a uspokoji tym veritelov. Ide o rocny mobil, ktory teraz stoji cca 200€, ale problem je v tom ze mobil nepatri manzelovi ale jeho mame, co spravca odmieta akceptovat a vyhraza sa tym, ze poda na sud namietku pre nepoctivy zamer, kedze mu ten mobil manzel nedal. Spravca mu dal dva tyzdne na to aby mu mobil poslal postou. Dalej sa vyhrazal, ze pride k nam a popredava nam nabytok a spotrebice. Ako sa da branit?
@mishelin0601 informujte cpp a požiadajte o výmenu správcu ,nemá na to právo to čo robí je nezákonný postup
@mishelin0601 predlozte správcovi čestné vyhlásenie mamy že mobil je jej. Správca môže predávať majetok dlžníka (nie vo vlastníctve inej osoby) okrem majetku ktorý je vylúčený z exekúcie. Takže môže predávať aj niektoré spotrebiče aj niektorý nábytok. Je to dosť akčný správca ktorý chce asi uspokojiť čo najviac veriteľov.
@vivi78 najprv dostanete do 1 mesiaca z CPP rozhodnutie že vás budú zastupovať. Potom čakáte na podanie návrhu na súd. Po podaní návrhu súd rozhodne do 15 dní. Potom čakáte na zverejnenie rozhodnutia súdu v obchodnom vestníku. A od ďalšieho mesiaca po zverejnení vo vestníku začnete do 15 dňa v mesiaci platiť po 14 eur mesačne. Celý tento proces trvá v každej kancelárii CPP rôzne a je to v mesiacoch.
@nellydick co sa tyka nabytku a spotrebicov tak ten je vsetok kupeny mojim otcom potom ako som presla osobnym bankrotom ja. Ja som oddlzena od 5.6.2018, cize od toho datumu by sme mali mat aj automaticky rozdelene BSM, ak sa nemylim, moj spravca sa ma vobec nepytal na take veci ako manzelov, naviac sme z Presova a spravcu mu dali z Popradu, ten sa mu vyhraza, ze si ho takto moze predvolavat aj dvakrat do tyzdna, co uz je podla mna cista buzeracia. Ja som z toho zufala uz neviem ako sa proti tomu branit a ci je mozne poziadat o vymenu spravcu.
@mishelin0601 je možné žiadať o zmenu správcu, ale musia byť na to splnené zákonné podmienky. Odporúčam vám zájsť do CPP a vysvetliť im čo sa deje.
Dobry den...chcem sa opytat....mam toho na hlave neurekom...od uoc,mobil siete pozicky sms pozicky banku proste vsetko co sa da...problem je v tom ze uz ani neviem kde co mam...bojim sa toho ze zabudnem udat nejakeho veritela...da sa to niekde zistit.niektore spolocnosti uz niesu ako tie sms pozicky provident...dakujem za odpoved...lebo ak zabudnem zadat nejakeho veritela a oni to zistia je to nepoctivy zamer a neprejde mi to
Dobrý deň. Vie mi niekto dať info (z vlastnej skúsenosti), ako dlho trvá proces osobného bankrotu (od objednania na CP až po oddĺženie) v Bansko-Bystrickom kraji?
@nellydick dakujem
Vie mi niekto za poplatok vyplnit papiere na osobny bankrot...velmi pekne dakujem tym ktory sa ozvu 🙂
@spilatex
áno, napíšte mi na: osobny.pravnik@gmail.com
Poradte,prosim,prišlo mi uznesenie zo sudu že mem zaplatit trovy exekutorovi,39e,v roku 2014 dala zdravotna poisť dlh na exekuc,po smojich sťažnostiach dlžnu sumu museli 2x znižit,ratali aj obdobie prerušenia živnosti.Nakoniec ked som prišla na neurologiu,pri veelkych bolestiach,lekar ma odmietol vyšetrit,že až ked zaplatim dlh.Do roka sa mi podarilo zohnat peniaze,lebo viac času som ležala ako chodila,dlh sa splatil poistovni.exekutor podal navrh na su na zrušenie exek,2017,žiadal si uhradit za svoju prácu.Osobny bankrot mam vyhklaseny od 1/18,ešte prebieha konkurz.To naozaj musim zaplatit trovy exekucie?Som znechutena,bordel všade...Dakujem ak mi niekto poradi.
@marusia12
@nifido
@mawka
@kicilanka
@wapman
@draik
@bebemaly
Ahojte, chodí sem prosím ešte niekto zo "starej éry"?
po niekoľkých mesiacoch "pokoja" /stále s obavou otváram tú schránku 😉/ mi včera prišiel milostný dopis od mojej správkyne, /konkurz zrušený 22.2.2018/, že by ma rada skásla o 3mesiace x 30€
"fakturuje mi paušálnu náhradu nákladov za vedenie kancelárie v súlade s ustanovením §24b písm e) Vyhlášky MS SR 665/2005, ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č.7/2005 o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov vo výške 90,-eur."
máte niekto takúto skúsenosť, alebo aj iné perličky?...
takto si môže pýtať peniaze každú chvíľu... sa jej nezbavím.
samozrejme sa vyhráža - 0,5% penále denne ak nezaplatím do 7 dní.
@laurentsaint ahoj, nic tske neprislo. Akurat stale zo sudu chodia zastavenia exekucii slimacim tempom. Jedna raz za kvartal. Inak okrem pohotovosti pokoj. Absolutny pokoj.
@laurentsaint xy krat bolo písané správca nemá nárok na žiadne peniaze od Vás ..iba ak rozpredal nejaký majetok ktorý bol v určitej hodnoty ...má z toho zo zákona určitú čiastku ale inak Vám nemá čo siahať na telefon,peniaze a nábytok
@laurentsaint ak by bol nejaky vytazok tak z toho by si mohla najprv strhnut za kazdy mesiac 30 eur v rozvrhu vytazku ale ked nebol majetok tak smola nema z coho si to zaplatit. Vy jej platit nic nemate.
@dankagirl
OK, o tom, že nemá nárok na nič, len na 500€ som bola presvedčená aj ja. Ona si to ale nemyslí...
§ 24b
Paušálna náhrada nákladov za vedenie kancelárie
Za užívanie priestorov kancelárie a personálne zabezpečenie vedenia podateľne patrí správcovi paušálna náhrada výdavkov spojených s týmito činnosťami takto:
a) 300 eur mesačne za každú reštrukturalizačnú vec podľa tretej časti zákona,
b) 300 eur mesačne za každú konkurznú vec podľa druhej časti zákona, ak úpadca dosiahol za uplynulý účtovný rok obrat aspoň 10 000 000 eur, ku dňu vyhlásenia konkurzu má aspoň 300 zamestnancov alebo podľa poslednej riadnej individuálnej účtovnej závierky má majetok aspoň 10 000 000 eur,
c) 200 eur mesačne za každú konkurznú vec podľa druhej časti zákona, ak úpadca dosiahol za uplynulý účtovný rok obrat aspoň 5 000 000 eur, ku dňu vyhlásenia konkurzu má aspoň 100 zamestnancov alebo podľa poslednej riadnej individuálnej účtovnej závierky má majetok aspoň 5 000 000 eur,
d) 100 eur mesačne za každú konkurznú vec podľa druhej časti zákona, ak úpadca nedosiahol za uplynulý účtovný rok obrat aspoň 5 000 000 eur, ku dňu vyhlásenia konkurzu nemá aspoň 100 zamestnancov alebo podľa poslednej riadnej individuálnej účtovnej závierky nemá majetok aspoň 5 000 000 eur,
e) 30 eur mesačne za každú konkurznú vec podľa štvrtej časti zákona.
Na to jej sluzi preddavok 500€ pokial nie je ziadny výťažok:
665/2005 Z.z.
§ 7a Výška preddavku na úhradu paušálnej odmeny a náhrady nevyhnutných nákladov spojených s výkonom správcovskej činnosti v konaniach o oddlžení
Preddavok na úhradu paušálnej odmeny a náhrada nevyhnutných nákladov spojených s výkonom správcovskej činnosti správcu v konaniach o oddlžení je 500 eur.

@venika58 bude váš kontaktovať správca.. takže čakať a potom spolupracovať s ním.