icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

laurentsaint
19. sep 2018

@lubaka
šak toto, ale jak to vysvetlím tej správkyni, keď ona mi poslala §24b písmeno e) rovno 2x. Jedno výzvu a druhé faktúru. A nepochybujem že by to nevymáhala exekučne, ak jej to nezaplatím...

11mirka22
19. sep 2018

@laurentsaint asi by som to riešila s cpp.

laurentsaint
19. sep 2018

@11mirka22
to bolo prvé, ale samozrejme mi nikto neodpísal😀

laurentsaint
19. sep 2018

@marusia12 i need your help please
Som z toho debil...

marusia12
19. sep 2018

@laurentsaint Tak hlavne si netreba zabudnúť dať právoplatnosť na všetky zastavovačky...

laurentsaint
19. sep 2018

@marusia12 ešte väčší debil, jak si to dám dokopy s tou správkyňou, čo chce paušálnu náhradu za vedenie kancelárie...

marusia12
19. sep 2018

@laurentsaint šak a čo sa stresuješ? Tento štát neprekvapuje... ja sa aj rok po bankrote dozvedám nové a nové veci, ktoré musím stále vykonávať... napr.. nejaké správoplatnenie uznesení a pod... pi...ny. O tom poplatku ti neviem povedať nič, moja mi nič neposlala... zatiaľ... Mne len jednu exe súd nezrušil, preventívne mi zamietnutie ani nedoručil, takže som sa nemohla odvolať a teda mi tá exe zostala... kašlať na to... Dnes som hodila na súd 27 mojich exe, aby mi tam hodili právnoplatnosť a babu oblial pot, že to bude robiť dlho, lebo že majú toho veľa... takže takto to funguje v tomto štáte. Bez stresu a nohy na stole.

marusia12
19. sep 2018

@laurentsaint mrcha jedna si tam iste fakturovala aj tepovanie sedačiek a čistenie kávovaru.

laurentsaint
19. sep 2018

@marusia12
a keďže to bolo v zime, tak aj kúrenie, k...a maďarská...

marusia12
19. sep 2018

@laurentsaint tušila som, že si tam aj kúrenie dala... ale nechcela som v tomto príbehu predbiehať. A ešte aj maďarská? Neuveriteľné... 😀 Tak ja asi zajtra mojej tiež preventívne zavolám... lebo mám pocit, že ten bankrot nie je taká sranda, ako sa zo začiatku zdal... Robím teraz jeden bankrot na splátky a to tiež vyzerá na dobré psycho... ach, drahá Ulmanová a jej zastavovačky 😀

marusia12
19. sep 2018

@11mirka22 a čo by ste riešila s CPP????

laurentsaint
19. sep 2018

@marusia12 skúsim si od nej vypýtať potvrdenie, že s poplatkami je to už konečná, lebo takto môžem čakať každého pol roka nejakú faktúru...
asi si myslí že tých 500€ mala na nákupy do Pandorfu...🛒

marusia12
19. sep 2018

@osobny_pravnik osobny pravnik na gmail???? 😀 A kuaaa 😀

marusia12
19. sep 2018

@larinka7 ak vám ten dlh vznikol v 2014 tak neviem, čo tu haluzíte... to spadá do bankrotu

marusia12
19. sep 2018

@spilatex ja robím bankrot na živnosť, píšte SS

marusia12
19. sep 2018

@vivi78 ako nič neposlali? Viete čítať? Ste svojprávna?

marusia12
19. sep 2018

Kriste... človek do tejto témy vlezie po pár mesiacoch... a zas si musím otvoriť flašu merlotu.

marusia12
19. sep 2018

@laurentsaint akože fakt neviem..toto počujem prvý krát ale je to možné... lebo dnes som bola na súde kvôli zastavovačkám exe a zas mám nové info... exekútori nevedia čo robiť, na súde nevedia... nikto nevie.

laurentsaint
19. sep 2018

@marusia12 veru, nikto nevie, tak si robí každý čo chce...

laurentsaint
19. sep 2018
11mirka22
19. sep 2018

@laurentsaint na zdravie!

11mirka22
19. sep 2018

@marusia12 tak predpokladám, že keď ma niekto zastupuje, podá mi aj odpovede na moje otázky... Či?

katkaba1
19. sep 2018

@laurentsaint čitala som len zbežne, že máte zaplatiť istu sumu spravkyni. Kamaratke po stretku so spravcom došla od neho FA na 100€, že daň z tých 500€. Je k tomu priložena aj oficialna vyzva s odvolavkou na zakon, resp.paragraf.

laurentsaint
19. sep 2018

@katkaba1 táto tu má napísané že neplatca DPH 😅

marusia12
20. sep 2018

@11mirka22 Po podaní bankrotu na súd ťa už nikto nezastupuje. ĆIže CPP s tebou už následne nič nemá. Síce ti moooožno nejaké info dajú, ale oni sami nevedia... čoho sme tu boli X krát svedkami.

marusia12
20. sep 2018

@katkaba1 daň? no to si robia asi srandu 😀 Oni dostali zaplatené od štátu a ja ako ich klient im nemám čo platiť za daň... to je zas čo? Zaplatila to?

nellydick
20. sep 2018

@laurentsaint správcovi nemáte nič platiť. Na vás sa vzťahujú iné ustanovenia zákona. Pani správkyňa sa to musí ešte doucit😀 ak bude od vás naďalej peniaze vymáhať, oznámte to MSSR, ktoré vykonáva dozor nad správcami.

mishellka111
20. sep 2018

@campeador cca 5mesiacov...

vivi78
20. sep 2018

@marusia12 ked sa tu niekto nieco opyta,uz je nesvojpravny??? Ma sa tu radit a pisat skusenosti a nie urazat! A ked ine neviete,tak sa zdrzte mojich otazok! Dakujem!

wapman
20. sep 2018

@laurentsaint mne správca odpredal majetok cca 200eur a ztoho si naúčtoval ten poplatok za vedenie kancelárie. .. On si môže účtovať také položky len ak niečo odpredá. U nemajetnej osoby nemá čo účtovaťnavyše. A tiež je to blbosť žiadať si 100eur dph, veď nám cpp požičalo, je to zo štátnych peňazí tak nech si žiada správca od štátu. My stým nemáme nič!