icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

sarinka1307
3. nov 2018

Je pravda,že po oddlžení si nebudem môcť zobrat ani paušál u nejakého operátora?

wapman
3. nov 2018

@mawka však súdy majú čas. Tiež som poslal zastavovačky na súd takmer pred rokom a zatiaľ mi nič nedošlo! Inak všetko v pohode lebo ma uź nikto neobťažuje telefonátmi ani listami.

wapman
3. nov 2018

@sarinka1307 paušál môžete mať ale asi bez mobilu

nifido
3. nov 2018

@sarinka1307 mozte poznam vela ludi co maju aj telefon aj tam kde mali dlh

lindsey
3. nov 2018

Baby dal si niekto robiť os. Bankrot cez oddlzovciu spoločnost?

kaja30
3. nov 2018

@lindsey to ani neskúšajte. Prídete o peniaze a aj tak budete musieť ísť cez CPP nakoľko len tam Vás reálne vedia oddĺžiť, nikde inde a už to dávali aj na Ta3 viac X !

mawka
3. nov 2018

@wapman mne teda chodia zo súdu, ale vlečie sa to už rok. Najviac som teda mala sociálku, kde mi každú položku exekvovali extra, týmto pozdravujem SP 😁 čiže namiesto dlhu za určité obdobie mi vymáhali zvlášť nemocenské, zvlášť dôchodkové atď. Takže namiesto jednej celej dlžnej sumy ich bolo xy. Porozhadzované po rôznych exekutoroch...mne sa inak páčilo, že akonáhle má oddlzili, zrazu sa mi dlh na SP znížil. Neviem dodnes, či sa v nejakom exekutorovi pohlo svedomie alebo si SP uracila urobiť poriadok po rokoch...

mawka
3. nov 2018

@lindsey kašli na to. Dokazes aj sama, žiadne oddlzovacie spoločnosti ťa neoddlzia.

lindsey
3. nov 2018

@mawka
@kaja30 oni vraj to len všetko vybavia za nás.. Vraj si to môžeme aj sami.. Ale ze sa čaká aj pol roka... Ze u nich je to skoro vybavené.. Do dvoch mesiacov

lindsey
3. nov 2018

@kaja30 myslíš peniaze za tu prácu ktorú odvedú v podstate za nás?

mawka
3. nov 2018

@lindsey a ty si nevieš vytlačiť z internetu formuláre, vypísať a odoslať do cpp? Žiadna spolocnost to neurychli. Ide o to, že keď chces osobne, čakáš na termín, keď pošleš poštou, zaoberajú sa tým de facto hneď. Tak neviem prečo cez nejakú spoločnosť, ktorá od teba vytiahne peniaze akurát. A ten kto je v srackach, je rád, že má na chleba a nie platiť dve tri stovky nejakej pofidernej spoločnosti

lindsey
3. nov 2018

@mawka fakt? Vôbec som nevedela ze keď pošleš poštou tak je to hneď...to je také jednoduché?

lindsey
3. nov 2018

@mawka a ona mi vravela ze môžu mi zobrať aj majetok napr. Auto.. Síce nemám drahé ale fakt môže? Tén správca ci kto.. Ale ze oni to vedia aj zariadiť aby sa to nestalo

loginexistuje
3. nov 2018

@lindsey to ti vezmu a spenazia tak ci tak

lindsey
3. nov 2018

@loginexistuje ja nemám exekúciu. To muž.. Ale kúpila som si auto počas manželstva.. Čiže oni fakt zoberú? A co ešte? Už nič také nemám.. Ci aj TV a pod?

mawka
3. nov 2018

@lindsey budem možno priama, ale kurník šopa, máte prusery, idete to riešiť, takmer nemate záujem si to preštudovať všetko, je tu stovka strán prispevkov, skúseností, x krát omieľané dokola a ešte sa tu ideš triasť o auto? No tak nech ho predaju a čo akože? Keď nemá žiadnu alebo malý hodnotu... Kúpite si potom z nasporených peňazí iné auto. Jezisiiiii kriste, ja som nemala čo do úst pomaly, 4 roky som nemala auto, zariadenie z bazaru A žijem a čo akože? Normálne má ešte stále dokáže vytočiť, že ľudia v bankrote a idú sa triasť o poondenu telku a auto za pár stovák. Ja keď som šla do bankrotu, tak mi bolo jedno čo mi zoberú, nezoberú, hlavne nech žijem ako človek zase, od nuly, bolo mi to fuk, naozaj. A nie riešiť čo mi ostane. Hovno som mala, hovno by mi ostalo.

lindsey
3. nov 2018

@mawka ja vôbec ani som nevedela čo to je ten bankrot.... To muž s tým prišiel.. A co nemôžem sa opýtať na skúsenosti? 800 strán mam čítať? Véd každým rokom je to inak... To mi povedala...
A áno predstav si ze sa trasiem o auto..... A mam a to dôvod do ktorého ta nič.. Zas 1000eur nestalo... Ale ani 10.000..
Muz mal ex ešte keď sme sa nepoznali....
Ja sa len pýtam ci naozaj to auto berú automaticky... A aké sú skúsenosti s odd. Spoločnosťou.. Véd sa tu navzájom dávajú rady. Keď ťa to irituje tak neodpovedáj..pekny deň

marusia12
3. nov 2018

@mawka Vidíš tu diskusiu? Zaslúži si tento národ pomov? Trt... nič... nezaslúži.

marusia12
3. nov 2018

@lindsey áno, prečítaj si poctivo tých 200 strán, prípadne aspoň 50, lebo svojimi zbytočnými otázkami tu vyťažuješ ľudí, čo tu ešte majú snahu odpovedať... rozumieš? Máš pociť, že tu je niekto povinný odpovedať? Sadni si na riť a čítaj... lebo taký je náš národ... že očakáva, že jej niekto furt bude odpovedať... Tu to omieľame ROK... rozumieš? ROK... práve pre také, ako si ty... a vy nemáte ani snahu si to prečítať a ešte s opovrhnutím napíšeš, či máš čítať tých 800 strán? Pi.. tu žiadnych 800 strán nie je a ty nájdi námahu a prečítaj to... rozumieš?

mawka
3. nov 2018

@marusia12 šak toto! Tu majú presný návod zadarmo, ale idú platiť nejakej poondenej spoločnosti 280 eur za rady. Akože ja si fakt začnem pýtať prachy za to. Šak za posrate vyplnenie papierov čo je 10 minútová záležitosť skasnut také lóve, prečo neeee 🙊🙊🙊😂

@lindsey toto si ale musíte prediskutovať doma. Tak keď si kúpila auto pred uzavretím manželstva je to iné ako keď počas. A vôbec, hlava mi neberie... Ja mať partnera v srajdach, pomôžem mu vyplatiť niečo a auto kúpim za 500 eur. A je opačne. Kúpiť auto za 5 litrov a dlh nech sa kumuluje. Neberie mi toto hlava, keď to čítam. Ľudia idú do bankrotu s majetkami. Budem sa opakovať, keď som bola v srackach, raz som aj telku predala. Aj foťák. A tak ďalej.

lindsey
3. nov 2018

@marusia12 ešte si zabudla dodať ako v správe že by si nakopala takú trubu ako som ja....... Ďakujem

lindsey
3. nov 2018

@mawka nepoznáš našu situáciu a ani jeho a ani vlastne nič... Nesúd iných... Ty si rob čo chceš. Ja som sa pýtala asi dve tri veci.. Skoro stále sa všetko mení.. Chcela som mať čerstvé informácie... Pani mi sama povedala ze niekedy bolo inak teraz je inak a od nového roku ma byt zas inak..

mawka
3. nov 2018

@lindsey nemení sa nič. Postup je stále rovnaký. A čo by sa akože malo od nového roka meniť? Nesudim tvoju situáciu, ale tiež vám chýba pokora.

nellydick
3. nov 2018

@lindsey postup je stále rovnaký. Od nového roku sa bankrot nemeni. Kontaktujte Centrum právnej pomoci podľa miesta vášho obvyklého pobytu, tam dostanete všetky odpovede na vaše otázky. Bez CPP aj tak nemôžete podať návrh na súd vo veci OB. Žiadna súkromná oddlzovacia spoločnosť vám celý proces neurychli. Len prídete o ďalšie peniaze.

marusia12
3. nov 2018

@lindsey presne tak... a nahlasuj komu chceš. ČAU

marusia12
3. nov 2018

@nellydick Ja byť na mieste pracovníkov CPP, tak chlastnám od rána do večera... to tie pracovníčky zvládnuť nemôžu 😀
Od nového roka sa mení veľa... 😀

marusia12
3. nov 2018

@mawka jej nechýba pokora, jej chýba rozum.

lindsey
3. nov 2018

@nellydick ďakujem to som chcela vedieť

lindsey
3. nov 2018

@mawka povedala ze sa znení to ze sa bude aj tak splácať.. Ze nebudú vymazané všetky dlhý. Ze kedysi to bolo 30 percent vraj.. A ze od nového roka ktovie ako to bude... Overujem si z viacerých zdrojov predsa sa tu vyznate viac ako ja..

lindsey
3. nov 2018

@marusia12 prosím prestaň mi písať správy... Ten obsah je ozaj nevhodný.. Ja som ti nijak neublížila.. Tak si to odpusť