Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@sarinka1307 paušál môžete mať ale asi bez mobilu
@sarinka1307 mozte poznam vela ludi co maju aj telefon aj tam kde mali dlh
Baby dal si niekto robiť os. Bankrot cez oddlzovciu spoločnost?
@wapman mne teda chodia zo súdu, ale vlečie sa to už rok. Najviac som teda mala sociálku, kde mi každú položku exekvovali extra, týmto pozdravujem SP 😁 čiže namiesto dlhu za určité obdobie mi vymáhali zvlášť nemocenské, zvlášť dôchodkové atď. Takže namiesto jednej celej dlžnej sumy ich bolo xy. Porozhadzované po rôznych exekutoroch...mne sa inak páčilo, že akonáhle má oddlzili, zrazu sa mi dlh na SP znížil. Neviem dodnes, či sa v nejakom exekutorovi pohlo svedomie alebo si SP uracila urobiť poriadok po rokoch...
@lindsey a ty si nevieš vytlačiť z internetu formuláre, vypísať a odoslať do cpp? Žiadna spolocnost to neurychli. Ide o to, že keď chces osobne, čakáš na termín, keď pošleš poštou, zaoberajú sa tým de facto hneď. Tak neviem prečo cez nejakú spoločnosť, ktorá od teba vytiahne peniaze akurát. A ten kto je v srackach, je rád, že má na chleba a nie platiť dve tri stovky nejakej pofidernej spoločnosti
@lindsey to ti vezmu a spenazia tak ci tak
@loginexistuje ja nemám exekúciu. To muž.. Ale kúpila som si auto počas manželstva.. Čiže oni fakt zoberú? A co ešte? Už nič také nemám.. Ci aj TV a pod?
@lindsey budem možno priama, ale kurník šopa, máte prusery, idete to riešiť, takmer nemate záujem si to preštudovať všetko, je tu stovka strán prispevkov, skúseností, x krát omieľané dokola a ešte sa tu ideš triasť o auto? No tak nech ho predaju a čo akože? Keď nemá žiadnu alebo malý hodnotu... Kúpite si potom z nasporených peňazí iné auto. Jezisiiiii kriste, ja som nemala čo do úst pomaly, 4 roky som nemala auto, zariadenie z bazaru A žijem a čo akože? Normálne má ešte stále dokáže vytočiť, že ľudia v bankrote a idú sa triasť o poondenu telku a auto za pár stovák. Ja keď som šla do bankrotu, tak mi bolo jedno čo mi zoberú, nezoberú, hlavne nech žijem ako človek zase, od nuly, bolo mi to fuk, naozaj. A nie riešiť čo mi ostane. Hovno som mala, hovno by mi ostalo.
@mawka ja vôbec ani som nevedela čo to je ten bankrot.... To muž s tým prišiel.. A co nemôžem sa opýtať na skúsenosti? 800 strán mam čítať? Véd každým rokom je to inak... To mi povedala...
A áno predstav si ze sa trasiem o auto..... A mam a to dôvod do ktorého ta nič.. Zas 1000eur nestalo... Ale ani 10.000..
Muz mal ex ešte keď sme sa nepoznali....
Ja sa len pýtam ci naozaj to auto berú automaticky... A aké sú skúsenosti s odd. Spoločnosťou.. Véd sa tu navzájom dávajú rady. Keď ťa to irituje tak neodpovedáj..pekny deň
@lindsey áno, prečítaj si poctivo tých 200 strán, prípadne aspoň 50, lebo svojimi zbytočnými otázkami tu vyťažuješ ľudí, čo tu ešte majú snahu odpovedať... rozumieš? Máš pociť, že tu je niekto povinný odpovedať? Sadni si na riť a čítaj... lebo taký je náš národ... že očakáva, že jej niekto furt bude odpovedať... Tu to omieľame ROK... rozumieš? ROK... práve pre také, ako si ty... a vy nemáte ani snahu si to prečítať a ešte s opovrhnutím napíšeš, či máš čítať tých 800 strán? Pi.. tu žiadnych 800 strán nie je a ty nájdi námahu a prečítaj to... rozumieš?
@marusia12 šak toto! Tu majú presný návod zadarmo, ale idú platiť nejakej poondenej spoločnosti 280 eur za rady. Akože ja si fakt začnem pýtať prachy za to. Šak za posrate vyplnenie papierov čo je 10 minútová záležitosť skasnut také lóve, prečo neeee 🙊🙊🙊😂
@lindsey toto si ale musíte prediskutovať doma. Tak keď si kúpila auto pred uzavretím manželstva je to iné ako keď počas. A vôbec, hlava mi neberie... Ja mať partnera v srajdach, pomôžem mu vyplatiť niečo a auto kúpim za 500 eur. A je opačne. Kúpiť auto za 5 litrov a dlh nech sa kumuluje. Neberie mi toto hlava, keď to čítam. Ľudia idú do bankrotu s majetkami. Budem sa opakovať, keď som bola v srackach, raz som aj telku predala. Aj foťák. A tak ďalej.
@mawka nepoznáš našu situáciu a ani jeho a ani vlastne nič... Nesúd iných... Ty si rob čo chceš. Ja som sa pýtala asi dve tri veci.. Skoro stále sa všetko mení.. Chcela som mať čerstvé informácie... Pani mi sama povedala ze niekedy bolo inak teraz je inak a od nového roku ma byt zas inak..
@lindsey postup je stále rovnaký. Od nového roku sa bankrot nemeni. Kontaktujte Centrum právnej pomoci podľa miesta vášho obvyklého pobytu, tam dostanete všetky odpovede na vaše otázky. Bez CPP aj tak nemôžete podať návrh na súd vo veci OB. Žiadna súkromná oddlzovacia spoločnosť vám celý proces neurychli. Len prídete o ďalšie peniaze.

Je pravda,že po oddlžení si nebudem môcť zobrat ani paušál u nejakého operátora?